Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Tresla se u snu

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Tresla se u snu

Cure, jučer sam se stvarno jako prepala. Ujutro smo se cijepili, i sve je kao bilo ok. Temperatura je počela rasti, ali nije prešla 37,8 u guzi, što mi i nije baš djelovalo zabrinjavajuće. Ali oko 14 sati dok je spavala se počela tresti, ne znam kako da to opišem, onako su poskakivala prsa i glava. To je trajalo nekoliko sekundi jer sam juja u panici digla, i probudila se. To se više nije ponovilo, ona se dalje poslije normalno i smijala i gugutala i sve, temperatura je do navečer skroz pala.
    Postoji li mogućnost da je to povezano s cjepivom, ili moram hitno doktorici?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U svakom slučaju prijavi reakciju. Konvulzije sigurno nisu zanemariva stvar. To će ti dati mogućnost opravdanog odbijanja budućih cijepljenja (ako odlučiš ne cijepiti).
    Povišena temperatura je ISTO reakcija na cjepivo, ali ju tradicionalno ne prijavljujemo. Mislim da bi trebali. Ako je cura sada OK, budi zahvalna da je dobro prošlo.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jesu to te tipične, često spominjane konvulzije? Ne zvuči kao nešto drugo?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sonnya, poslušaj Davora! S djetetom kod pedijatrice i prijavi što se desilo. Vjerovatno će vas uputiti dalje na pretrage.

Ljubi slatkicu

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zvat ću ju, danas radi popodne. Samo ne bih htjela ako je to jedna od uobičajenih reakcija na cijepljenje paničariti: Je li tko imao možda sličnih iskustava ili čuo za takav slučaj?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mrzim "uobičajene reakcije"! Mrzim kako se sve to smatra "normalnim"! Mrzim neprijavljivanje posljedica!

definitivno previše čitam o cijepljenju...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nase "malo trzanje" nije imalo veze sa cijepljenjem ali je stvarno bilo kratkotrajno (u visokoj temp) i nikada se nije vise ponovilo. Epilog: promijenjeni EEG i dvije godine na antiepileptiku

ne bih te htjela strasiti ali neuobicajene trzajeve treba prijaviti lijecniku.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sonnya prvotno napisa
    Jesu to te tipične, često spominjane konvulzije? Ne zvuči kao nešto drugo?
    Nisu, tipične su puno dojmljivije, nešto kao scene iz "Egzorcista", ali ih svejedno prijavi. Obzirom da je klinka sada OK, procijeni sama želiš li dijete dalje maltretirati eventualnim "pretragama".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sonnya, nema uobičajenih reakcija na cijepivo. Sve reakcije se prijavljuju. U protivnom ispada da cijepivo ne izaziva reakciju.

Niti mi nismo prijavljivali naše "uobičajene" reakcije, i sad mi je žao.

Kod vas je slučaj da stvarno odi kod pedijatrice, jer tvoja pedijatrica mora pregledati dijete, registrirati da je dijete imalo konvulzije, i definitivno se postaviti prema slijedećim cijepljenjima...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa ovo je bilo kao scena iz "Egzorcista", ali vrlo blaga i kratkotrajna. Izaziva li te konvulzije isključivo jako visoka temperatura ili može biti i reakcija na nešto drugo?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Može biti stvarno bilo što, ali je tipično za visoku temperaturu.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sonnya - svakako prijavi reakciju pedijatrici i kao što već neko reče - ako je potrebno poslat će te dalje na pretrage. Ja se nebi zezala s tim.

Što se tiče neprijavljivanja reakcija, još nemogu vjerovati koliko roditelja smatra da je to normalno i ništa ni ne spomene doktoru. Moja Ema je nakon svakog cjepiva 3-4 dana bila nervozna, razdražljiva, puno manje je jela i puno više plakala. Jednostavno se dijete nikak nije moglo namjestiti - kao nekakva opća nervoza.

Kad sam to prijavila doktorici 3 puta za redom ona mi svaki put kaže da je to nemoguće i da se reakcija na cjepivo može očitovati u prvih 24h, eventualno 48h, ali nikako 3-4 dana. I nemo'š joj dokazat'!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma ako je to moguća reakcija na cjepivo i ne ostavlja posljedice, onda me to ne zabrinjava.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sonnya sorry al kak znaš da ne ostavlja posljedice. Nažalost mnoge stvari ostave posljedicu na djetetu a da mi toga nismo niti svjesni odmah nego mnogo mnogo kasnije, a možda nikad niti ne povežemo pravilno uzrok i posljedicu.

Ja bih ovo shvatila ozbiljno i svakak se odmah javila pedijatrici (onoj koja taj čas radi ne bi čekala svoju) i obavila sve što ona smatra potrebnim, a možda čak i sama inzistirala da se naprave sve pretrage.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako je to jedna od mogućih nuspojava cijepljenja, neću dijete bez veze maltretirati s hrpom pretraga, jer ni one vjerojatno nisu baš najzdravije.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sonya ja bi na takve stvari puhala i na hladno, jer su stvarno ozbiljne.

Mislim da nećeš maltretirat dijete ako za početak odeš pedijatrici i pitaš ju za savjet.
    Znači time ne maltretiraš nikoga a pedijatrica će ti najbolje znat reć dal su potrebne daljnje pretrage ili ne.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To i mislim, ali radi od 14 sati, pa ću nazvati.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo, ja nazvala pedijatricu. Kaže da nije reakcija na cjepivo, da nije temperatura dovoljno visoka da bi to izazvala. Ali da bebe s dva mjeseca znaju imati tzv. noćne strahove, i da ju promatramo, ali ako se ne ponovi, da nemamo razloga za brigu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj se ljutiti, ali mislim da ako je sve stvarno izgledalo onako kako si rekla, iskreno ne mislim da ti se je dijete tako treslo od noćnih strahova....

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma ne ljutim se, ali mislim da, ako je nešto ozbiljnije, da bi se primjetilo na pregledu jučer ujutro, ili bi se ponovilo. Ili bi se barem u njezinom ponašanju nešto promijenilo. Promatramo pa ćemo vidjeti. Na isti način sam to opisala pedijatrici, nisam nita ublažila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s dva mjeseca starosti noćni strahovi?

meni je dijete bilo dvije i pol godine staro kada je u razdoblju jače viroze, u trenutku kada smo mu spustili do tada vrlo visoku temp. nekoliko puta zatrzalo rucicom. ja ti ne znam opisati sto je tu bilo neobicno ali je bilo, mi smo "znali" da je to trzanje a ne nesto neodređeno i ne nesto sto je moglo biti bilo sto. isli smo na hitnu, EEG je bio uredan, nakon godine dana uobicajena kontrola i EEG los, pa opet los, pa opet los. Dijagnoza: parcijalna djecja epilepsija...

Dakle, mi smo tada mogli ne reagirati, s djejetom bi sve bilo uredu vjerojatno do skole a onda bi poceli napadi (isto tako parcijalni trzajevi), sve bi opet morali proci ali u fazi kada je dijete odrasdlije, kada se navikava na skolu i brdo slicnih problema. Kako smo mi otisli doktoru odmah problem se odmah poceo i rjesavati, lijek ce piti u najboljem slucaju jos šest mjeseci i do škole će sve biti riješeno - dijete zdravo.

Najozbiljnije mislim da neke stvari ne treba banalizirati i da ih je bolje rješavati prije nego poslije, ako ništa drugo biti ćeš sigurna da je s djetetom sve u redu...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A što sad, da ja inzistiram da nas pedijatrica pošalje na dodatne pretrage? Valjda, ako je nešto ozbilnije, ponovit će se. A i ovo je bilo u snu. Vjerojatno da je nešto ozbiljnije ne bi prošlo trenutku kad sam ju ja probudila! Pa valjda pedijatrica nešto zna iz iskustva!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oprosti, uopce mi nije cilj prestrasiti te ili zabrinuti...jednostavno me malo cudi nonsalancija doktorice. Da si taj cas pokupila dijete i dosla u neku bolnicu gotovo sigurno bi dijete hospitalizirali jer kada kazes da se dijete treslo onda je to indikacija za ozbiljne pretrage. Bez obzira trese/trza li se u snu ili u budnom stanju, trza li se u temp. ili bez temp. i sl. Ako se radi o ozbiljnim "trzajevima" onda to ima svoju neurološku podlogu i daju se lijekovi da se ne ponovi jer svako takvo trzanje znači neuobičajeno izbijanje električne aktivnosti mozga (ako je riječ o neuro podlozi) i može štetno djelovati na mozak.

jos jednom, ne želim te bespotrebno prestarsiti, ja bi na tvom mjestu otišla ipal pedijatrici i do u detalja joj ispricala što i kako se desilo, pa ako treba išla i na EEG. EEG nije invanzivna pretraga, dijete ju niti ne osjeti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apsolutno potpisujem Bubicu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •