Ajde cure, navalile ste na cleaning-lady, dajte joj trenutak da zraka udahne ...
Moje curke srećom nisu imale nikakve ozbiljnije ozljede u vrtiću, ali smo se sreli s nemarnim tetama.
I mogu razumjeti uznemirenost cl-lady zbog takvog odnosa prema djeci, jer upravo nemar teta može dovesti do ovakvih i sličnih (i gorih) situacija i ozljeda. Nitko ne kaže da djecu možeš zaštititi u svim, baš svim, situacijama, ali brigom i pažnjom se bar može smanjiti broj problema.
I kod nas se događalo da su djeca izašla sama iz vrtića i vrtičkog dvorišta direktno na cestu. Pa zar vas to ne bi uznemirilo?
I mi smo pobjegli od jedne tete. Strašno je kad ne možeš vjerovati teti, cijeli dan te ždere šta se zbiva u vrtiću? hoćeš li saznati sve što se zbivalo? Mala djeca ne znaju pričati i reći, a ti možeš pomoći djetetu i dobro reagirati samo ako si siguran da točno znaš što se zbivalo.

Ne želim ulaziti u primjerenost ičijih poteza, ali znam da bih i ja bila jadna baš kao i cl-lady.

Vrtići bi trebali imati osiguranje od nezgode 24 sata dnevno, svaki vrtić sam bira osiguratelja, novac se isplaćuje ako je ozljeda ostavila za posljedicu neki trajni invaliditet i ovisi o postotku invaliditeta i iznosu na polici. Neki osiguratelji daju i druge vrste naknade, najbolje je kod ravnateljice dobiti ime osiguratelja, policu i uvjete osiguranja, pa vidjeti za što imate pravo tražiti isplatu, a sve se temelji na medicinskoj dokumentaciji.
Potpuno drugo je osiguranje od odgovornosti, gdje su novci veći, ali mislim da se temelji na tužbi.