Da, slažem se, sve imamo kao neku svoju dobitnu metodu. Ja mislim da je moja bila femisan kapi, ulje noćurka i čaj od kantariona a i ananas za endometrij. Hahah a za kvasac nikad čula stvarno.
Ives sretno danas, moglo bi to ispast dobro..
Da, slažem se, sve imamo kao neku svoju dobitnu metodu. Ja mislim da je moja bila femisan kapi, ulje noćurka i čaj od kantariona a i ananas za endometrij. Hahah a za kvasac nikad čula stvarno.
Ives sretno danas, moglo bi to ispast dobro..
Valjda sam ja jedina je koja nakon pilula jednu M dobila prirodno,bila sam sva u pozitivi nakon kaj sam ih se rjesila,a ono corak,vise mi odmogle nego pomogle
Cekam,cekam,cekamneznam kaj,valjda da se jos koji simptom pojavi :D ocekujem minus,nekako sam se prizemljila kad se sjetim anovul.ciklusa,povecanih jajnika...neznam,napravit cu ga krajem tjedna,da se isplacem ko covjek i krenem dalje u nove "pobjede"
Ankice ti imaš problem koji se da rijesiti vjerujem vrlo lako, ali moraš , moraš ići kod boljeg gina jer ovako nećeš apsolutno nista postići ..samo si u depresiji, a nepotrebno, da ti gin da terapiju kroz 2-3 mj ti bi bila u ravnoteži i u mogucnosti zatrudnit.
Znam,ovaj gin me "tjesi" da svaka zena ima ciste i da je to normalno,nema potrebe za intervencijom i kontrolom hormona itd...imam feeling da se njemu neda zamarat s tim
X na ovo.
Nema SVAKA žena ciste i nije TO normalno. Može svaku neki put zadesiti cista ali ako se dešava iz ciklusa u ciklus nešto nije u redu. Čim imaš ciste znači da su hormoni u disbalansu. Možda samo malo ali možda imaš i PCOS, što nije baš dijagnoza za odmahnuti rukom... Da barem možeš otići kod nekog drugog ginekologa, ovaj ti je očaj!![]()
Posljednje uređivanje od eryngium : 24.06.2015. at 15:30
Treba bit kao prvo pozitivan i ne strašiti s dijagnozama!!
Proživjela sam takvo strašenje od strane svoje doktorice, i zaista nije lijepo.
Prvi korak je otic drugdje, na stručnije mjesto i onda vidjet, a sad tu strasit s dijagnozama nema smisla, često se problem vrlo lako i riješi da nam je poslije zao koliko smo se brinuli oko toga.
To je bio my point, nikako umanjivanje mogućeg problema. Misim da je Ankici najveći problem doktor i da mora nesto poduzeti.
Nije mi bila namjera strašiti dijagnozama, samo sam stekla dojam da problem očito postoji a sad koliko je velik ili ne je, po meni, do nekog stručnijeg od ovog liječnika da utvrdi. Definitivno treba biti pozitivan ali ponekad treba toj pozitivi malo i pomoći drugim mišljenjem, obradom, terapijom itd.
kvasac je zbog vitamina B kojeg ima u izobilju. Ako je to ono što je nekome falilo, onda jesti kvasac ili piti tablete vitamina B ti dođe na isto.
Dominikslatki,
mislim da si krivo skuzila X koji je eryngium napisala... To znaci da te potpisuje, tj da se slaze s tobom.
Ives kako je prošlo?
Evo curke moje. Stigla ja maloprije.. zadržali se u gostima pa kasnim sa novostima. Situacija je slijedeća: Endometrij nije više 5mm nego 7mm. (Bit će da su cikle i ananasi upalili)
Folikule s desne strane jajnika ne napreduju, ali na lijevom jajniku gdje i osjetim oštra probadanja mi se izdvonio jedan dominantni folikul koji je sad 17mm a drugi 11mm . Doktor je rekao da se sve dobro odvija, i da za vikend očekujem ovulaciju i da se zabavljamo . U ponedjeljak idem opet na fm da vidimo jel ovulacija bila.. i to je to. Ekipa dršte fige.. ^^
Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
Posljednje uređivanje od Ives000 : 24.06.2015. at 22:32
Ives, to zvuci super!
i na posao
![]()
Ives, bas mi je drago zbog tebe!!Drzim fige!
Sent from my iPhone using Tapatalk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LISTA ZA: 25.6.2015.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(NE)ČEKALICE:
ankica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~35.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 34.dc
biserko ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 29.dc
ODBROJAVALICE:
mami 2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
petticoat ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17.dc
ooleot ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~17.dc
*sunshine*~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~17.dc
ives000~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13.dc
wannahavenoah ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~11.dc
zenii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~10.dc
romeo85 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~8.dc
ladyB ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3.dc
Ives, navijamo. 3,2,1... akcija![]()
Hvala vam curkepa da...krećemo..napokon.
U cijeloj toj prići je najsretniji moj dragi
![]()
Kad mi je doktor rekao kako stoje stvari, nekako mi je glavom prošao loto.Osjećam se kao da igram loto, otprilike sad imam jednako šanse da osvojim zgoditak.
Ne znam kakav je osjećaj kad imaš ovulaciju, da li to osjetiš jer mene dosta probada s lijeve strane u trbuhu i u križima? I kad mi je najbolje piškiti lh trakice, ujutro, popodne, navečer i koliko puta dnevno?
ives, ako je ginekolog rekao da folikuli sazrijevaju i da krene akcija, nisu ti trakice neophodne.
samo pokrijte, svaki dan
bitno je da plivaci vec cekaju jajasce kad se otpusti.
ja sam inace piskila sredinom dana i popodne. ujutro nisam radila s prvim urinom jer nema smisla.
Sent from my A0001 using Tapatalk
Jutro!
Ives ovaj vikend dobro iskoristi.
Žuži hvala na kavici!
Jutro, cure!
Žužy, hvala na kavici, danas mi baš paše
Ives, draga, piški trakice kako ti je melange napisala, ali se bacite odmah na posao da spermići spremni dočekaju O jer njima je to dalek put. Veće su šanse (statistički) kad imate odnose dva dana i dan prije O nego na sam dan ovulacije. Ja bi na tvom mjestu svki danUživajte i veselim se tvom dobitku na lutriji
![]()
Nego šta, hehe ma mi smo već sinoć počeli s pokrivanjem ,da ne bi bilo nismo znali
A što se trakica tiče htjela bi samo da vidim kad je ovulacija da sebe smirim i da znam da je do nje došlo, jer iduću fm imam u ponedjeljak u 13h.![]()
Eto. Napokon da sam se i ja maknula s mjesta.![]()
Ives drago mi je da sve ide u dobrom smjeru! Neka to bude to!
Ives000 ja vec vidim dva ogrooomna betonska bloka pored tvog imena ❤️
Curke moje drage, zbilja ste divne,ma kad vidim ovoliko pozitivne energije i dobre vibre, stvarno počinjem i vjerovati u to
![]()
Također i vama ostalim trudilicama želim ubrzo ll pokraj imena![]()
Za trakice proizvođači kažu da je najbolje pratiti svaki dan u isto vrijeme iza podneva al glavno da nije s prvim jutarnjim urinom jer je u njemu koncentracija lh tada najniža. Ja sam testirala oko 17h popodne, tako mi je bilo najzgodnije. Ako je spermiogram ok svaki dan se možete 'poradovati'.
Želim ti plodan vikend i glavni zgoditak na lotu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ stavljene na najjače!!!
Eto sad znam i tohvala ekipa .. puno puno
Nego da vam se pohvalim da su nam se nastanile dvije rode u dvoru na drvetu. I cjeli dan klepeću nisam mogla spavat od njih.. ali neka su one meni tuNaravno svi u susjedstvu odmah pitaju oće li bit šta uskoro? ^^
Ajme predivno ives! Ja inace obožavam sve životinje i volim kad ih je oko mene sto vise
Meni su trenutno galebovi na krovu i imaju male piliće, ma preslatko! Nevjerojatno kako se roditelji brinu za njih, pa bolji su od mnogih ljudi!
Joj sva se rastopim na životinje![]()
Jutroooo!
Ima li koga za kavicu?
Kavaaa curke!!!
evo nakon duzeg promatranja tabletke danas,uzela i ja prvi dufic!prema ovim mojim kalendaricima ispada da mi je danas i prvi plodni dan..rekoh ispada jer moji ciklusi divljaju. jucer su plahte letile a bome ce i danas! :D
kak ste mi vi??
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LISTA ZA: 26.6.2015.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(NE)ČEKALICE:
ankica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~36.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 35.dc
biserko ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 30.dc
mami 2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25.dc
ODBROJAVALICE:
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20.dc
petticoat ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18.dc
ooleot ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18.dc
*sunshine*~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18.dc
ives000 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
wannahavenoah ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12.dc
zenii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11.dc
romeo85 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9.dc
ladyB ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4.dc
Hvala ti mila, kako si nam ti?
hm..malo je i meni to čudno da su ti tako rekli da piješ, jer poznato je da dufići hoće spriječiti ovulaciju, pa se baš iz tog razloga ne piju u vrijeme ovulacije.Jel ti netko od doktora rekao zašto baš u to vrijeme piješ duphastone?
iste smo po tom pitanju. Sutra ako ih uspijem dobro uslikat stavim slikice od njih..baš su divne <3
Posljednje uređivanje od Ives000 : 26.06.2015. at 12:13
Mami, dobro došla u Ljubičicedržim
da uskoro slavimo crtice..
Receno mi je da ih uzimam 12-25dc zbog same regulacije ciklusa i kako bi lakse predvidjeli tocan dan ovulacije. joj ako me je zaribalaaaa!!!
uglavnom propisana terapija mi je 12-25dc,jedna ujutro i jedna navecer. sad san bas u banani nakon vasih reakcija![]()
Nemoj se bedirat draga. Vjerojatno ne želi da odmah pokušavaš začeti, već da prvo reguliraš cikluse, pa da vidi koji dan ti je ovulacija. Ali po meni to nema smisla ako ti ne želiš čekati..tj ako ti želiš odmah u akciju. Trebala bi ti prvo napraviti pretrage hormona, pa par folikulometrija da vidi kakvi su ti prirodni ciklusi, a tek onda vidjeti kako to rješavati. Jer ipak želiš bebu. A znam kako čekanje izluđuje.
Potpisujem sto je Ives rekla. Prije duphastona bi trebala izvaditi sve hormone da se vidi uzrok neredovitih ciklusa FSH,LH, amh, testosteron, dheas, kortizol, 17-oh progesteron, prolaktin,tsh. Meni su svi bili ok a ciklusi 60-70 dana i u zadnjem takvom sam uspjela zatrudnjeti. Kao sto sam već jednom napisala duphaston može pomoć ali nije svemoguć. Bitne su i neke druge stvari kako se poslože. Ne znam koliko su ti dugi ciklusi da je potreban duphaston.
Variraju od 30-39 dana a takoder je i na vaginalnom uvz primjetila da su jajnici policisticni i rekla kako uzrok toga moze biti duljina mojih ciklusa. zadnja m je bila 15.6. a ona je na pregledu (tijekom tog uzv-a) rekla kako pretpostavlja da je ovulacija bila 29.5. sva sam zmotana sad,a ona mi je dala dufice da se ciklusi izreguliraju i usput stavila bubu u uho rekavsi da mozda dok se ona vrati s godisnjeg nece ni biti potrebe za drugom kurom dufica. ma bacilo me iz takta kad je rekla pa vama je samo 27 godina,da imate 37 razumjela bi razlog vase zurbe. jos vise me zivcira sto su mi ciklusi bili pravili valjda sve do dana kada smo odlucili da se vise necemo stititi i da zelimo prosiriti obitelj,onda je sve krenulo nizbrdo... valjda,ma ne valjda nego SIGURNO u tome prste ima moja psiha ali jednostavno ne vidim nacin kako suspregnuti zelju za djetetom.![]()
Meni nikad ciklusi nisu bili 28 dana već 30-35-40 i to mi je bilo ok dok su svi ostali nalazi uredni nisam brinula. Imam par malih cista ali nisu policistični. Bitnije da uradiš nalaze i da su oni ok. Mislim da odstupanje u par dana nije nešto da bi trebala uzimati duphaston.
Meni su ciklusi uvijek oko 40, 45 dana a znalo je biti i duže, večinom počinjem duphastone piti 30dc kako bi izazvala mengu, ali tek kad sam sigurna da ovulacije nema ni na vidiku..
Nemaš ti zašto susprezati želju za bebom .. nego trebaš promjeniti giničku..i radit na tome da ostvariš svoje snove. Nemoj dozvolit niti jednom gin. da te uvjerava u suprotno..![]()
draga, najdraža wannahavenoah, kao da sebe čitam
počevši od dužih ciklusa (doduše, ja sam znala imati i one 90dnevne) do ovoga "joj mladi ste, samo bez nerviranja".
popij sada te duphastone kako ti je rekla ginekologinja, iako im ni ja ne vidim svrhu u danima ciklusa koje si navela.
ja sam ih prije trudnoće pila jednom za izazivanje menstruacije (nakon maratonskog ciklusa) i jednom da bih odgodila početak menstruacije.
ovdje je ukratko post o mom iskustvu s produženim ciklusima.
http://forum.roda.hr/threads/41255-P...=1#post2457975
što ti je ginekologinja rekla za dalje, nakon što popiješ ovu terapiju?
je li te slala na ikakve krvne pretrage?
ja sam pretrage radila dok sam studirala još, znači, planovi za bebu uopće nisu bili na vidiku,
ali kopkalo me i brinulo. hormonski status mi je bio većinom uredan, vadila sam krv ono 3.dan i 21.dan.
s jedne strane, ne bih radila paniku jer si i sama napisala kako su ti ciklusi bili ok dok niste odlučili raditi na bebi, i stvarno je moguće da te psiha zeza.
s druge strane, zbog cista vidljivih na uzv napravila bih barem osnovne hormonske pretrage. pa neka budu u redu, super.
mislim da će ti lh trakice super doći jer ćeš moći pratiti ovulaciju s obzirom na situaciju.
meni su služile prvenstveno da vidim imam li je uopće.
Meni je Duphaston bio propisan od 16.-25. Dc ako se dobro sjecam
Wannahavenoah, znam kako ti je. Vjeruj mi još veći je stres kad vidiš da te krivo lijeće, i da teško dolaziš do rezultata, a vrijeme prolazi kao vječnost. Meni je tako bilo dok god se nisam maknula i jasno se izborila za sebe..jer hej 25 mi je godina i gdje god sam došla svi su me šutkali sa : "joj pa vi ste još mladi, imate vremena.." bez obzira što imam pcos i anovul.cikluse i borim se s time od 16 god.. ali nema veze..ja sam još mlada pa je u redu jelda da imam to sve navedeno! Mislim koje su to pišurije... nemoj se na njih obazirat. Ako želiš bebu, pošalji lijepo sve k vragu i reci im što ih ide. A onda lijepo pronađi doktore koji se žele ozbiljno pozabaviti tvojim problemom. Jer na žalost ako se nečeš sama izboriti za sebe, onda ne bude nitko, a Pcos je sve samo ne bezazlen. Želim ti puno sreće.. i nedaj se. I da uskoro dobiješ dvije najrozastije crtice na testiću![]()
Posljednje uređivanje od Ives000 : 26.06.2015. at 19:51
Ja stvarno ne razumijem doktore. Sta njega uopće briga koliko je tko mlad kad želi dijete!! Ja stvarno ne znam kako takvi doktori mirno odu kući spavat. Ne znam, mene bi mučilo a takve nebuloze nikad ne bih izgovorila!
Ja ih se iskreno ni ne trudim razumjeti, oni su ti koji bi trebali razumjeti nas..
Postali su užasno nemarni. I po 152564224 put ispada da stvarno danas moraš čitati, istraživati , bit sam svoj doktor da bi bio zdrav i siguran. Svaka čast izuzetcima.. evo među njima je i moj sadašnji gin. (Njih čak dvoje) eto da sam barem prije naletila na njih. Koliko bi sve lakše i bolje bilo. Ali dobro. Šta je tu je. Svaki dan smo sve pametnije i iskusnije.![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LISTA ZA: 27.6.2015.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(NE)ČEKALICE:
ankica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~37.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 36.dc
biserko ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 31.dc
mami 2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26.dc
ODBROJAVALICE:
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21.dc
petticoat ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19.dc