Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Svjedodžba/knjižica u osnovnoj školi

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Svjedodžba/knjižica u osnovnoj školi

Sin mi ide u boravak(1. razred) i prije nekoliko dana smo dobili uplatnice za boravak i hranu za 5. i odmah i za 6. mjesec.To je ukupno 800,00 kn i sve bi bilo ok-podmirili bi se kad sjedne plaća, no u našoj školi ne možeš dobiti knjižicu niti svjedodžbu ako nemaš podmirene sve račune a podjela svedodžbi je 30.06.
    Zanima me imju li oni pravnu osnovu na takav način uvjetovati izdavanje svjedodžbe. Ipak su to dvije potpuno različite stvari, a nije da nemaju pravne puteve kako se naplatiti ukoliko je netko neplatiša.

I da, ako imaš i najmanje dugovanje -nema svjedodžbe. Tako sam naivno prošle godine poslala kćer a bili smo dužni tu zadnju prehranu (nekih 70 kn), računala sma to platiti kad i ostale režije- na plaći. A ono hladan tuš....
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 18.06.2015. at 17:23

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa i ne treba ti sad svjedodzba, neka im dok ne platis.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

budes ju dobila u 9 mj.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, dobit ćeš na jesen
    a oni se moraju nekako osigurati

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa normalno da mami ne treba svjedodžba, ali treba djetetu! Kako će on, jadan, doći na svečanu podjelu svjedodžbi i ne dobiti ono što je zaslužio?! Kako će doći doma i djedovima, bakama ...se pohvaliti sa prvom svjedodžbom u životu?

Meni je to baš tužno. Škola kažnjava dijete zato što roditelj ne može platiti na vrijeme.
    Znam ja da se računi moraju plaćati, ali, ponekad, samo ponekad, moglo bi se progledati kroz prste.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja nije nikad bila po svjedodžbu, dođe po nekoliko djece jer su sva ostala na moru, kod baka, djedova....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas svi dođu po svjedodžbe. Jer su svi na moru Tako da nisam uzela u obzir mogućnost nedolaska djeteta.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nema pravne osnove. Nazovi skolu i lijepo reci da znas da ne smiju ne dati svjedodzbu. Mogu tebi slati opomenu, ali to nema veza s izdavanjem svjedodzbe.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Nema pravne osnove. Nazovi skolu i lijepo reci da znas da ne smiju ne dati svjedodzbu. Mogu tebi slati opomenu, ali to nema veza s izdavanjem svjedodzbe.
    x
    kakve veze ima djetetova svjedodžba s plaćanjem računa?
    za naplatu računa postoje metode - opomena, ovrha...
    na računu ne piše - izdavanje svjedodžbe.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I kod nas je uvjet za dobivanje svjedodže -sve podmireno.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma joj, to neke skole vrse pritisak na razrednike.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Ma joj, to neke skole vrse pritisak na razrednike.
    A razrednici onda na roditelje.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne biste vjerovali koliko neplaćenih računa na kraju školske godine bude (u OŠ prehrana i boravak, u GŠ participacija i posudba instrumenata...).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne biste vjerovali koliko neplaćenih računa na kraju školske godine bude (u OŠ prehrana i boravak, u GŠ participacija i posudba instrumenata...).
    Kod nas obično preko par tisuća kuna.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa ok, imaju instrumente za naplatu. neka šalju ovrhe.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

X da, ima škola koje imaju ogromne dugove, a ne radi se o lošem socijalnom statusu roditelja, nego o drugim prioritetima.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I kod nas je tako. Nije sve placeno - nema svjedozbe. Tako sam ja prosle godine ( nisam imala pojma da nesto nije placeno) poslala djeda po svjedozbu ( jer nas u to vrijeme nikada nema, nismo bili jos na toj podjeli) i sav jadan me zove da je dobio samo uplatnicu, bez svjedozbe .

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja ću nekako smisliti novce, ali me ljuti taj način.Iako razumijem i njih, znam da mnogi ne plaćaju na vrijeme al barem onda uvedi neku "rang listu" pa nek se kazne neplatiše od preko nekoliko mjeseci a za ove zadnje račune bi se moglo progledati kroz prste.
    Prošle godine je razrednica kćeri pred cijelim razredom (tj. oni koji su došli) rekla da ne može dobiti svjedodžbu jer nismo platili. kao da smo dužni 1000 kn a ne 70 kn.
    Šta sa roditeljima koji sad nemaju tih 800 kn da plate? Klincima je u 1. razredu jako važna ta knjižica. Poslije više ne....
    Zanima me postoji li u zakonu neki članak ili nešto sl na koji se mogu pozvati?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ne samo da treba sve platiti, nego i knjige treba vratiti u školske knjižnice, inače ništa od svjedodžbe.
    Ja sam jedno ljeto ko debilka kopala po njenoj sobi i tražila tu nesretnu knjigu (dijete je već bilo na moru, jelte ).

A šta'š, takva su valjda pravila, plati pa se rugaj ...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    I ne samo da treba sve platiti, nego i knjige treba vratiti u školske knjižnice, inače ništa od svjedodžbe.
    Ja sam jedno ljeto ko debilka kopala po njenoj sobi i tražila tu nesretnu knjigu (dijete je već bilo na moru, jelte ).

A šta'š, takva su valjda pravila, plati pa se rugaj ...
    Naravno da sve to treba, ali koliko znam, nema zakonske osnove za neizdavanje svjedodzbe.
    I nasa skola je u velikim problemima, ali vec nekoliko godina ne uvjetujemo svjedodzbu podmirenjem svih racuna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •