-
Poslodavac i MPO
Drage forumašice, evo odlučila sam sa Vama podijeliti svoje iskustvo koje sam proživjela tokom ovog zadnjeg postupka. Naime u ovo vrijeme teške gospodarske krize i nezaposlenosti bila sam presretna što imam posao. Moram priznati da posao nije nimalo lak, ali to je ono što ja volim raditi i što me u potpunosti zadovoljava. Par dana prije početka postupka svom poslodavcu najavila sam da postoji mogućnost da odem na jedno duže bolovanje zbog odlaska na postupak MPO u Prag. U tom trenutku imala sam ogromnu podršku svog poslodavca u toj mojoj odluci i ja sam bila najsretnije biće na zemlji. Na kontrolnom pregledu i UZV-u 15.05. situacija je bila super, ja šaljem dobivene nalaze u Prag i stiže odgovor da planiramo putovanje za 18.05.2015 i opet mojoj sreći nema kraja. Poslodavcu sam sve to objasnila, predala doznake za bolovanje, on mi kaže da mi želi da se vratim trudna iz Praga, a ja opet presretna. Put i boravak u Pragu bio mi je odmor za dušu i tijelo, stvarno smo uživali. U klinici je postupak dobro prošao, transferom su mi bile vraćene dvije mrvice i uistinu smo vjerovali u uspjeh, ali znate kako se kaže " sve što je lijepo kratko traje ". Na povratku iz Praga dobivam sms poruku kolegice sa posla koja me moli da joj se po povratku u Hrvatsku odmah javim, jer se na poslu puno toga novog izdešavalo, a ona bi voljela da sve to čujem od nje. I mislim da je tog dana 28.05. sve krenulo nizbrdo. Eto što se desilo. Samo dva dana nakon mog odlaska poslodavac je raspisao natječaj za popunU mog radnog mjesta i ta informacija me je šokirala. Nekako sam sama sebe uvjeravala da to nije moguće. U dva tjedna čekanja nalaza bete probala sam svoje misli zaokupit nekim drugim stvarima, posvetivši se sebi i suprugu i mogu Vam reći da su mi to bila dva prekrasna tjedna. Stigao je i taj 11.06. dan kada sam vadila betu, ali nalaz je donio ogromno razočaranje i tugu. Opet ništa - beta 0. Svom ginekologu nosim nalaz bete i molim ga da mi bolovanje zatvori sa nedjeljom 14.06. Tu sam dobila prvu odbijenicu i doživjela novi šok. "Danas ste vadili betu, ona je 0 i bolovanje Vam više ne treba" kaže on. Što dalje? Moram se javiti svom poslodavcu koji mi kaže da je na mom mjestu zaposlio drugu osobu, jer je on bio uvjeren da sam ja trudna. Meni nudi drugo radno mjesto sa znatno nižom plaćom misleći kako je to riješena stvar. Odlučila sam da ništa, ali baš ništa neću prihvatiti niti potpisati, te da ostajem pri svojem tj. da mi vrati moje staro radno mjesto. Od petka do danas ja se još uvijek borim protiv njegove odluke. Nekoliko puta mi je prijetio sa izvanrednim otkazom, no nisam posustala. Mislim da nisam baš u ničem pogriješila, na poslu sam uvijek davala 100% od sebe , a odlazak na bolovanje ne može biti razlog mog premještaja ili otkaza. Odlučila sam da idem do kraja i po cijenu otkaza, ali jednostavno mislim da ne zaslužujem niti ja, niti netko drugi da ga se diskriminira i maltretira zbog toga jer ide na bolovanje i postupak MPO. Natječaj za moje radno mjesto i dalje je raspisan na jednom portalu i traje do 25.6. Ukoliko ste zainteresirane za slanje molbi za moje radno, pozivam vas da mi se obratite za kontakt. Preporučila bi svakoj da u životopisu svakako navede kako ni slučajno ne pomišlja tokom svog cijelog radnog vijeka uzeti bolovanje i otići na postupak MPO-a. Ispričavam se na podužem postu.