Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Poslodavac i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno Poslodavac i MPO

Drage forumašice, evo odlučila sam sa Vama podijeliti svoje iskustvo koje sam proživjela tokom ovog zadnjeg postupka. Naime u ovo vrijeme teške gospodarske krize i nezaposlenosti bila sam presretna što imam posao. Moram priznati da posao nije nimalo lak, ali to je ono što ja volim raditi i što me u potpunosti zadovoljava. Par dana prije početka postupka svom poslodavcu najavila sam da postoji mogućnost da odem na jedno duže bolovanje zbog odlaska na postupak MPO u Prag. U tom trenutku imala sam ogromnu podršku svog poslodavca u toj mojoj odluci i ja sam bila najsretnije biće na zemlji. Na kontrolnom pregledu i UZV-u 15.05. situacija je bila super, ja šaljem dobivene nalaze u Prag i stiže odgovor da planiramo putovanje za 18.05.2015 i opet mojoj sreći nema kraja. Poslodavcu sam sve to objasnila, predala doznake za bolovanje, on mi kaže da mi želi da se vratim trudna iz Praga, a ja opet presretna. Put i boravak u Pragu bio mi je odmor za dušu i tijelo, stvarno smo uživali. U klinici je postupak dobro prošao, transferom su mi bile vraćene dvije mrvice i uistinu smo vjerovali u uspjeh, ali znate kako se kaže " sve što je lijepo kratko traje ". Na povratku iz Praga dobivam sms poruku kolegice sa posla koja me moli da joj se po povratku u Hrvatsku odmah javim, jer se na poslu puno toga novog izdešavalo, a ona bi voljela da sve to čujem od nje. I mislim da je tog dana 28.05. sve krenulo nizbrdo. Eto što se desilo. Samo dva dana nakon mog odlaska poslodavac je raspisao natječaj za popunU mog radnog mjesta i ta informacija me je šokirala. Nekako sam sama sebe uvjeravala da to nije moguće. U dva tjedna čekanja nalaza bete probala sam svoje misli zaokupit nekim drugim stvarima, posvetivši se sebi i suprugu i mogu Vam reći da su mi to bila dva prekrasna tjedna. Stigao je i taj 11.06. dan kada sam vadila betu, ali nalaz je donio ogromno razočaranje i tugu. Opet ništa - beta 0. Svom ginekologu nosim nalaz bete i molim ga da mi bolovanje zatvori sa nedjeljom 14.06. Tu sam dobila prvu odbijenicu i doživjela novi šok. "Danas ste vadili betu, ona je 0 i bolovanje Vam više ne treba" kaže on. Što dalje? Moram se javiti svom poslodavcu koji mi kaže da je na mom mjestu zaposlio drugu osobu, jer je on bio uvjeren da sam ja trudna. Meni nudi drugo radno mjesto sa znatno nižom plaćom misleći kako je to riješena stvar. Odlučila sam da ništa, ali baš ništa neću prihvatiti niti potpisati, te da ostajem pri svojem tj. da mi vrati moje staro radno mjesto. Od petka do danas ja se još uvijek borim protiv njegove odluke. Nekoliko puta mi je prijetio sa izvanrednim otkazom, no nisam posustala. Mislim da nisam baš u ničem pogriješila, na poslu sam uvijek davala 100% od sebe , a odlazak na bolovanje ne može biti razlog mog premještaja ili otkaza. Odlučila sam da idem do kraja i po cijenu otkaza, ali jednostavno mislim da ne zaslužujem niti ja, niti netko drugi da ga se diskriminira i maltretira zbog toga jer ide na bolovanje i postupak MPO. Natječaj za moje radno mjesto i dalje je raspisan na jednom portalu i traje do 25.6. Ukoliko ste zainteresirane za slanje molbi za moje radno, pozivam vas da mi se obratite za kontakt. Preporučila bi svakoj da u životopisu svakako navede kako ni slučajno ne pomišlja tokom svog cijelog radnog vijeka uzeti bolovanje i otići na postupak MPO-a. Ispričavam se na podužem postu.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hrki, nadam se da ce se sretno zavrsiti, javi svakako
    da nisi imala podrsku poslodavca, vjerujem da bi koristila godisnji ili tako nesto, ovako noz u ledja
    Isto mi se dogodilo zbog porodiljnog, ne znam jos rasplet

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

uf, Hrki, doživjela sam sličnu priču, na starom poslu dobila otkaz, promijenila posao, više ne pričam kad idem u postupak i za što mi treba uzimam slobodan dan ili godišnji odmor.

sretno u svakom slučaju, i da što prije dobiješ svoju pozitivnu betu

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I sama sam slično prošla. I temu ovdje čak otvorila. Kod mene se nije dobro završilo...odnosno i je,jer sam otišla od te firme i od tih ljudi. Al da sam se naslušala svega i svačega...od početnog starta sa punom podrškom kao i ti pa do raznih prijetnji kad sam se nakon misseda htjela vratiti nazad. Isto je na moje radno mjesto zaposlena nova osoba.
    Ja ti želim svu sreću i da sve ispadne najbolje što može za tebe,drži se

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Šta se ne prima zamjena na određeno, odnosno do povratka djelatnice s bolovanja/porodiljnog/rodiljnog dopusta? I kad god se djelatnica vratila, zamjena ide pa-pa?
    Jer kad su raspisali natječaj za moju zamjenu, sve kandidate su obavijestili da će možda raditi do kraja iduće godine a možda samo tjedan-dva jer ipak se tijek trudnoće ne može predvidjeti. Ili to kao i svi naši zakoni za neke vrijedi a za neke ne?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tako bi to trebalo funkcionirati, samo ne svugdje

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Nasa drzava i zakoni su stvarno jadni Uskoro cu vam javiti kako je rijesena moja situacija.Za sada ja redovito odlazim na posao na kojem ima jako puno omalovazavanja,podmetanja.... strasno.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Joj taj osjecaj kad dodes na posao ne sa kamenom,vec sa kamenolomom u zelucu. Ima nas jos...

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Poznat osjećaj. Od lažne podrške do otkaza. Posljedice svega osjećam dan danas.
    Dakle, nikome više nikad pričati da ideš u postupak i to je to. Na žalost.

A o državi i zakonima ne bih, jer ako sad krenem u priču kako naši vlastodršci a i oni koji pretendiraju to biti nemaju pojma o životu niti ih mali čovjek uopće zanima, otišla bih predaleko s ovog topica.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Imali smo već jednom takvu temu... čisto za podsjetnik:
    http://forum.roda.hr/threads/48821-MPO-i-posao

Hrki

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hrki draga, žao mi je što kroz to prolaziš baš se čovjek ne može u ništa pouzdati, nikome povjeriti, biti iskren vjerujem da je bilo i lijepih priča, gdje je bilo podrške od strane poslodavca i kolega, ali uglavnom nažalost ipak nije tako, nego baš suprotno.
    Trenutno sam i ja u potrazi za novim poslom, pa ću vidjeti hoću li što i gdje uspjeti....Inače nam je velika želja iduće ljeto na fet, ako sve bude u redu i po planu....Ali ako bude, bit će to definitivno u tajnosti, za vrijeme godišnjeg (ili po isteku ugovora, ako budem negdje na zamjeni).

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Suosjećam i ja. Ja sam sutjela i išla nekoliko puta na PO. Nikome nisam rekla, tako mi je bilo lakše, a i nekako sam osjetila da ne bi naišla na odobrovanje. Ni dana bolovanja nisam pitala, čak nakon punkcije i transfera isti dan na posao, a u dobitnom postupku, dok sam čekala betu, letjela avionom nekoliko tisuća km. L nije bio bas presretan Ali eto isplatilo se...
    Sretno dalje hrki, imaš ovdje iskrenu podršku!

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

meni je moj gazda prvo dao podršku kao svi molimo boga za tebe bla bla bla,a sljedeći dan da zbog svojih postupaka izostajem puno s posla.e ta izjava mi je bila previše,povrijedio me i ko jednu ženu i ko radnicu koja se 7 godina ubijala od posla i tad sam dala otkaz.na sljedećem poslu neću neću isreno reći kako stvari stoje nego jednostavno otiči na bolovanje

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

joj joj joj, poslodavac krši zakon - hrki sretno - nadam se da ćeš ti uspjeti izgurati svoje pravo.

ali - ja nikada nisam rekla kamo idem kad sam bila u postupcima i uvijek bih opet tako jer uistinu su rijetkiiiiiiiiiiiiiiiiiii oni koji za to imaju razumijevanje - i to vjerujem da imaju samo ako su sami pogođeni temom (osobno ili npr. sestra šefice ili brat šefa) i to uglavnom u državnom okruženju, u privatnom nema sentimenta - life must go one - koliko god nama to teško bilo za shvatiti.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Evo da se i ja javim malo na ovu temu. Radim u privatnoj firmi i prosla sam sedam postupaka. Na svu srecu su mi poslodavci isli jako na ruku. Kad god sam morala za ZG uvijek sam dobila slobodan dan. Dok je trebalo kasniti samo sam javila i nikad mi nisu radili probleme. Znam da je jako malo poslodavaca koji bi isli radniku na ruku i to je jako zalosno. Da se oni kojim slucajem nadu u takvoj situaciji svi bi promijenili misljenje i to jako. Sjecam se zadnjeg postupka kad sam javila da dolazim natrag direktor me nazvao i rekao nek ostanem kod kuce koliko god mi treba da dodem k sebi. Cure zelim vam svima da vam poslodavci promijene misljenje i da ce se ipak nesto pokrenuti u ovoj nasoj jadnoj drzavi po pitanju nasih problema. Sretno vam

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Moj sad već bivši gazda i gazdarica svoja obadva sina su dobili vantjelesnom oplodnjom ali ih to nije spriječilo da mi prigovore opravdano izostajanje s posla.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja svog poslodavca mogu samo pohvaliti. Neoprezno sam razglasila da krecem u mpo vode, ne razmišljajući što se sve može iščitati iz toga.
    No unatoč tome dobila ponudu za promotion nakon dva neuspjela pokušaja. Odbila, jer nisam htjela odgovornost kad sam svako 6 mj išla na postupak, operaciju...a ujedno se nadala odlasku na porodiljni. To je bila greška.
    Imala sam punu podršku direktora a kasnije i njegove nasljednice. Nisu bili presretni ali kuzili su želju za djecom. Jedan je čak nudio pomoć ako se odlučim na odlazak u Beč. Ma sve pet.
    Doduše samo sam u prvom postupku koristila bolovanje a na ostale sam trošila go. I to iz obzira prema kolegama, jer bi netko uvijek morao povući za mene dok me nema.
    Čak mi se zadnji, uspješni postupak poklopio sa team bildingom u zg. Provela skoro 2 tjedna u petozvjezdasu za neke smiješne novce. Ima da je bilo do obilnog doručka .
    Evo sad se vraćam na posao nakon 2,5 godine i to na pola radnog vremena. Vraćam se na svoju poziciju po pravima i plaći ali kolegica će do mog povratka na puno radno vrijeme odrađivati većinu mojih zaduženja. Tako joj stoji u ugovoru. Što će i kako biti kad se vratim, nemam pojma.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moram se nadovezat na ovu temu jer me strasno boli,svaki postupak je bolan sam po sebi psihicki strasno i onda umjesto da poslodavac stane iza svog radnika on ga jos ponizava..
    Ja sam sad u ovom zadnjem postupku od svog poslodavca dobila odgovor da biram oce li me odjavit odmah ili da otvorim bolovanje pa kad dode placa da mu vratim uplaceni novac.....Boze pogledaj me

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Joj da se i ja nadovežem na ovu temu.
    Ja sam bila bez posla kad smo kretali u postupke i kako nije bilo nužno da radim nisam se previše ni angažirala oko traženja posla.
    Nakon tri neuspjela pokušaja, je moja kuma kojoj smo bili vjenčani kumovi i kojoj sam držala djecu na krštenju, odlučila da otvori pekaru i zvala mene da joj dođem raditi.
    Kako je bila upučena u sve što prolazim i kako se to odvije ( barem jednom tjedno je bila na kavi kod mene) objasnim joj da mislim i dalje ici u postupke te da ne može racunati na mene kad odlazim na folikulometrije jer smo 250km od bolnice i ne isplati mi se vozikati svaki drugi dan.
    Ona je tvrdila da nema problema, da ce ona raditi to vrijeme umjesto mene...
    i prosao prvo postupak nekako, stalno me zivkala, ispitivala kad se vracam..., poslali me odmah iduci mj na prirodni i tu je vec nastao problem, da zasto ja nebi pricekala malo s tim i zasto nebi isli na posvajanje... kojekakve gluposti, po povratku saznam od kolegice s posla da ce se raditi samo jedna smjena i da ce biti promjena. Čujem se s njom telefonom i ona mi kaže da njoj to ne odgovara te da nema prometa i skupo joj je meni plačati doprinose ( inače dogovorile smo se da mi obračunava plaču po odrađenim satima te da mi ove dane koje ne radim vodi kao neplačeno, dakle plača mi koliko odradim plus nekih 650kn doprinosa) Pošto sam bila na čekanju bete zamolim ju da me ne odjavi dok ne saznam pa da mogu na održavanje trudnoće ako je beta pozitivna na što ona kaže pa naravno nije nikakav problem.
    U ponedjeljak ja ipak nazovem knjigovođu da ga pitam šta mu je rekla kad da me odjavi da znam šta sa papirima, na što mi on kaže da sam ja odjavljena od četvrtka!! Odjavljena sam dok sam bila na bolničkom lječenju u ZG na postupku koji košta 15000kn i ja sam tom odjavom stala bez OSNOVNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA jer nisam znala da sam odjavljena da bi se mogla ponovno prijaviti kao nezaposlena.
    Zove me uto i sestra od doktorice da mi ne mogu proći recepti več danima pa da je ona zvala i rekli su joj da nemam osiguranje, na sreču ja sam ljekova imala pa mi nije bilo hitno tako da nisam ni primjetila da mi recepti nisu prošli.
    Uglavnom napravim darmar, odjurim u socijalno, radpitujem se šta da sad napravim, imam pravo na bolovanje ali ja zbog nje nisam bolovanje otvarala, da ne mora punu plaču uplatiti... cijelo sranje, da bi me ona nazvala i rekla prepotentno 'u čemu je problem?' došlo mi da joj glavu otkinem
    Ako sam trudna nemam pravo na bolovanje jer imam prekid radnog staža a trebam negdje barem tri mj. raditi
    Ako je bolnica poslala račun u trenutku kad nisam imala osnovno osiguranje doći če mi račun kući.
    Uz sve to to mi je napravila osoba s kojom sam dobra desetak godina, kojoj sam dijecu krstila, kojoj sam dolazila u koje doba noći jer je imala probleme,
    kojoj sam krećila stan, tapacirala stolice, pravila torte i kolače za rođendane, pomagala joj na sve moguće načine i bila za nju uvijek tu kad god bi trebalo.
    Na žalost postupak nije uspio, vjerojatno i zbog stresa koji mi je prouzročila, ali nikad više s njom nisam progovorila niti rijeć iako smo se srele par puta, ona je za mene više od stranca i nikad joj to neču moći oprostiti.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

NelaR, ne znam kakav ugovor ste potpisivale dotična i ti, na određeno, neodređeno, ali čini mi se da ovdje ima elemenata kaznenog djela od strane tvoje poznanice. Naime, ukoliko poslodavac drži radnika u radnom odnosu, a odjavio ga je sa zdravstvenog i/ili mirovinskog osiguranja, čini kazneno djelo povrede prava na rad, što je sankcionirano Kaznenim zakonom, a ujedno mu se stvara dug prema HZZOu kojeg je poslodavac dužan podmiriti.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj LEIRmam prvotno napisa Vidi poruku
    NelaR, ne znam kakav ugovor ste potpisivale dotična i ti, na određeno, neodređeno, ali čini mi se da ovdje ima elemenata kaznenog djela od strane tvoje poznanice. Naime, ukoliko poslodavac drži radnika u radnom odnosu, a odjavio ga je sa zdravstvenog i/ili mirovinskog osiguranja, čini kazneno djelo povrede prava na rad, što je sankcionirano Kaznenim zakonom, a ujedno mu se stvara dug prema HZZOu kojeg je poslodavac dužan podmiriti.
    Ma ugovor je bio na mjesec dana 'da vidi kako ce joj ici' a iduci ugovor nisam ni vidjela nego tek kad sam trazila da mi treba kako bi se prijavila na biro i taj naravno nije bio potpisan od moje strane i bio je do dana kad me je odjavila.
    Ma prvi tren sam htjela ici kod inspektora rada sve prijaviti ali sam na kraju odustala od svega.
    Izreka je da govno jace smrdi sto ga vise diras, pa sam pustila govno na miru!

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

ja hvala bogu nisam imala takav problem isla sam dva puta na ivf i kada je trebalo da se vratim vracala sam se na isto radno mesto no nisu bili i nisu srecni kada treba da odem kod lekara i sada su mi dali drugo radno mesto ali nisu znali da mi je sefica drugarica iz skole isli smo zajedno u srednoj skoli sedeli smo zajedno

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Suosjećam s vama...

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Strašno da, najbolje šutit i reći idem na bolovanje zbog nekog zahvata manjeg i ne govorit ništa ni kolegama ni poznanicima

zongoloni avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Meni je iskreno tako strasno kada vidim sto sve ljudi moraju prolaziti sa poslodavcima. Uvijek si govorim da ako nista, barem znam da se za posao ne moram bojati. Takve sam struke koja je trazena, a i mogu raditi i od doma. Na poslu su mi svi divni i susretljivi, imam zbilja podrsku jer znaju da cu sve odraditi. Vecinu postupaka niti ne uzimam bolovanje vec radim od doma. Tako da i takve situacije postoje, samo nazalost znam da su u jako malom postotku

Cesto se pitam dok sjedim u cekaonici, kako to podnose ljudi koji moraju raditi od 8-4. Zelim svima u takvim situacijama da im se najveca zelja ostvari sto prije tako da se na kraju ipak sve isplati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •