Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: kako držite malu bebu kad je u rukama

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno kako držite malu bebu kad je u rukama

eto jednostavnog pitanja i to mame kojoj je ovo drugo dijete

ali bez zezanja: ne mogu kroz pretražnik naći temu koja baš govori kako u rukama nositi bebu od nekoliko mjeseci, kako je ispravno držati... je li to baby handling? može pliz neki savjet, link.

npr. ja mrvicu od tri mjeseca većinom nosim tako da gleda prema naprijed, s time da je držim pod pazuhom, da što manje 'sjedi' u mojoj ruci, ako me kužite . e sad, kad je tako držim njoj glavica pada na lijevo i to nam se čini čudno. kada je okrenem da gleda meni preko ramena onda joj glavica stoji normalnije i dosta je čvrsto sama drži. ne primjećujem da ima ikakvih drugih 'čudnih' položaja, sve što se inače prati u razvoju.

ima li neki treći položaj, je li ovo sve krivo...

tema 'motorički razvoj' većinom priča o puzanju, sjedenju, vježbama...

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

o, da, hvala ti ))

čitala to već s prvim djetetom, ali zaboravila da jesam. dobro, opet na proučavanje...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Preporuka mog fizioterapeuta: što manje nositi bebu onako da gleda preko ramena, našeg, jer tako ima previše raširene ruke. Tako ju treba nositi samo dok podrigne. A inače nositi onako po hendlingu da su ruke uvijek prema naprijed i leđa povijena ko kifla. Tako treba nositi bebu od odmah da se privikne na taj položaj a ne ko ja pokušavati sa 5 mjeseci nositi ju na novi način pa nikako neće

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Na momente mi je jako nespretno/teško podići dijete. Nosili smo je, dečko i ja, zadnjih tjedan - dva najviše na rame, jer joj dugo treba da se podrigne. Meni bi u principu ruke trebale ojačati da mi ne bude toliki napor držati je tešku, sada već skoro 5 kg, po pola sata odjednom. Ali to nikako da se dogodi.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nama je najlaksi polozaj bio (naucio nas dr.Polovina) ledima je beba okrenuta tebi a jedna ruka je ispod oba koljena, druga na prsima djeteta...guza joj upadne izmedu tebe i tvoje ruke. Kada je polegnuta u narucju jednom rukom pridrzavas bedro, drugom guzu ili polozis ruku izedu bebinih nogu pa na trbuscic...u tom polozaju treba paziti da su joj obje ruke ispred nje a ne jedna ispod tvoje ruke. Najteze mi je bilo nauciti podizanje u stranu...ali kada savladas kao da nikada nisi niti dizala bebu ikako drugacije. Vecinu njenih problema smo upravo mi izazvali tim nosanjem uspravno.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kris, kojih problema npr.? Ja se plašim za svoju kada vidim izvijanje prema iza. Podizanje mi je teško savladati jer su mi ruke tanke i slabe.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Dg je distonija. Kod nje je vise bio problem kaj neke stvari je radila 2-3mj unaprijed a neke koje je trebala nije uopce ili ofrlje. Kada je imala 3 mj bilo je dosta uocljivo da je kruca, da se izvija. Sa 4,5 mjeseca je uspjesno radila nekaj kaj mogu bebaci sa 6 mj a nije znala nekaj kaj naprave s recimo 3-4 mj. Falilo joj je kvalitete. Sada ima 8mj i ne bih rekla da se razlikuje u icemu, mozda u nekim sitnicama. Ispravili smo sve dobrim drzanjem i vjezbicama. Izvijanje sam uvijek rjesavala skakljanjem ispod vrata kada krene unazad, nakon 2-3 tjedna jednostavno je prestala. Vjeruj mi da je lakse podignuti dijete tako u stranu nego na old school way. Kod nosanja ti uvijek dobro dode marama ili kaj ti vec odgovara.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Meni je fizijatrica rekla da mi je beba premala za podrigivanje preko ramena (s 3 tjedna). Navikla sam ju podrigivati tako da ju držim kao kad ju hranim, ali uspravim okomito i nježno lupkam po peleni. Al kad je bila negdje 2 mj. počela sam ju podrigivati prek ramena ili u istom tom položaju samo niže.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nama je to podrigivanje preko ramena pokazala patronažna odmah drugi tjedan.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Vidis koja razlika. Moja mala podriguje na zahtjev pa ju dugo nisam stavljala na rame. Meni je fizijatrica pokazivala baby handling - podizanje, rotaciju na bok, kak da si mazi tabane i sl. Gledale smo i jedan film na YT pa mi je rekla kaj oni rade krivo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je fizijatrica rekla da mi je beba premala za podrigivanje preko ramena (s 3 tjedna). Navikla sam ju podrigivati tako da ju držim kao kad ju hranim, ali uspravim okomito i nježno lupkam po peleni. Al kad je bila negdje 2 mj. počela sam ju podrigivati prek ramena ili u istom tom položaju samo niže.
    Sve štima - to više ovisi o porođajnoj težini nego o dobi. Moj stariji je mogao odmah na rame (>4kg porođajna težina), mlađi je bio duplo manji pa sam morala čekati da doraste.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •