zutaminuta, dijete može imati reakciju na nešto što majka jede. Npr na kravlje mlijeko.
Kod nas je došlo do te mjere da je imao krv u stolici kao reakciju na mlijeko koje sam ja pila. Grčenje i plakanje neću ni spominjat. Izbacila sam km i prestali su svi naši problemi. Toliko sam ljuta na mlijeko da ga ni danas ne pijem, zgadilo mi se

Tako da može biti da bebi nešto smeta, ali to ne znači da trebaš izbaciti baš sve iz svoje pehrane, eventualno mlijeko i kiselo voće. Možda je samo takva beba. Većina djece ima grčeve, nije im sazrio probavni trakt. P. je od prvog dana do negdje 3-ćeg mjeseca spavao i stenjao, plakao u snu, na licu mu je grč bio, a ja sam ga samo promatrala i nisam mogla spavati kolko mi je žao bilo!

Meni je strašno bilo u glavi kad sam rodila, prvi puta beba u rukama, i to moja beba, odgovorna sam za nju a ne znam što da radim. Međutim, znala sam. Sve je to priroda, sve je to prirodno, i imati ćeš dobru intuiciju i samopouzdanje čim ti se malo slegnu hprmoni od poroda. Tek si 16 - 17 dana mama, polako, grli bebicu, mazi, daj joj što više kontakta koža na kožu, daj joj dojiti koliko god želi, neka te osjeća stalno uz sebe, to joj je sada najpotrebnije dok se navikava na ovaj svijet.