Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: MoistureLoc optopina za leće, opasno!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno MoistureLoc optopina za leće, opasno!

ZAGREB - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je danas da je otopina za leće MoistureLoc, proizvođača Bausch & Lomb, povučena s tržišta u cijelom svijetu.

Proizvođač je dobrovoljno odlučio povući tu otopinu za leće s tržišta u cijelom svijetu kao mjeru predostrožnosti zbog mogućeg razvoja gljivične upale oka u korisnika te otopine.

Iako je mogućnost infekcije vrlo mala, do otkrivanja njezina uzroka proizvođač preporučuje korisnicima otopine MoistureLoc da sve neupotrebljene bočice vrate u ljekarnu ili specijaliziranu prodavaonicu na malo u kojoj su je kupili, kako bi bila vraćena dobavljaču i na propisan način zbrinuta.

U vezi savjeta o zamjenskoj otopini za leće korisnici se trebaju obratiti svojem liječniku.

Ministarstvo zdravstva stoga poziva korisnike otopine MoistureLoc da se pridržavaju navedenih uputa. (H)

Izvor:
    http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan...cenje,26378.jl

A sad mi veli kolegica da je upravo njen tata, liječnik, dobio tu uputu faksom!

Prgedajte kupaonske ormariće da nemate slučajno tu otopinu

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Re: MoistureLoc optopina za leće, opasno!

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Prgedajte kupaonske ormariće da nemate slučajno tu otopinu

ne da ju slučajno imam, nego ću još večeras i stavljati leće u nju

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno, imam ogromnu flašetinu od 360 ml.

Bausch&Lomb
    Renu
    with Moisture Loc

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam još malo prosurfala, prije par tjedana, kad je vijest tek objavljena, i odlučila da se još neću brinuti. Koliko znam nije proizvođač povukao tekućinu s američkog tržišta nego dva trgovačka lanca.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Imam i ja i necu je vise koristiti, jer sam ju ionako sam 1x kupila zato sto nisu imali onu koju koristim. Ali planiram potrositi do kraja ovu koju imam kod kuce. Mislm da je problem kod dugotrajne uporabe a ja lece ionako nosim samo za skijanje i ponekad za sport. Cisto turisticki.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj mamaS prvotno napisa
    Mislm da je problem kod dugotrajne uporabe a ja lece ionako nosim samo za skijanje i ponekad za sport. Cisto turisticki.
    ja koristim tu otopinu već 2 godine i za sada je sve OK, ali neću izazivati vraga i čim potrošim bočicu prelazim na drugu
    a koju ? nemam pojma

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Mislm da je problem kod dugotrajne uporabe a ja lece ionako nosim samo za skijanje i ponekad za sport. Cisto turisticki.
    ja koristim tu otopinu već 2 godine i za sada je sve OK, ali neću izazivati vraga i čim potrošim bočicu prelazim na drugu
    a koju ? nemam pojma
    I ja koristila - godinama, prekjuče sam potrošila zadnje i kupila Complete Moisture Plus, i iskreno - promjene nema, bar ja nisam primjetila.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj bb prvotno napisa
    Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    a koju ? nemam pojma
    I ja koristila - godinama, prekjuče sam potrošila zadnje i kupila Complete Moisture Plus, i iskreno - promjene nema, bar ja nisam primjetila.
    tko im je proizvođač

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Išla sam još malo gledati pa lijepim (s http://www.medicalnewstoday.com/heal...p?newsid=43482):

Bausch & Lomb Removes ReNu With MoistureLoc From The Market

Main Category: Eye Health / Optometry News
    Article Date: 15 May 2006 - 13:00pm (PDT)

After evidence showed a link between Fusarium Keratitis risk, a fungal eye infection, and contact lens cleaner, ReNu with MoistureLoc, Bausch & Lomb is removing it from the market. The eye infection can lead to serious vision loss and even blindness.

122 cases of Fusarium Keratitis have been reported in the USA, most of which are linked to usage of ReNu with MoistureLoc lense cleaner, says the FDA. Over two million Americans regularly use ReNu with MoistureLoc. The FDA does not think ReNu MultiPlus and ReNu Multi-Purpose are linked to eye infections. So far, eight patients have had to have corneal transplants.

Dr. Daniel Schultz, FDA, said that a baseline rate is always associated with some other products, but infection was clearly linked to a much higher rate of fungal eye infections among MoistureLoc users.

In a public statement, Ronald Zarella, Bausch and Lomb's CEO, said the company is removing ReNu MoistureLoc from the market because customer safety is the their number one priority.

Experts are still unsure why the product is causing the eye infections. It could be something with the way the product is being used, stored, produced - or a combination of these factors and perhaps some others.

An ongoing CDC and FDA inspection of the Bausch and Lomb plant in Greenville, South Carolina, USA, may offer some clues. Perhaps there are issues related to Good Manufacturing Practices - whether they are connected to outbreaks of fungal eye infection is doubtful, said Dr. Schultz.

Other parts of the world, namely Hong Kong and Singapore, have reported higher than normal cases of Fusarium Keratitis among users of Bausch and Lombs contact lense cleaners. In February, 2006, the company suspended sales of ReNu in those two countries after reports of eye infections surfaced in November 2005.

Written by: Christian Nordqvist
    Editor: Medical News Today

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja isto moram reći da mi je to bila super otopina - i začudila sam se kad je više nisam mogla kupiti! inače preporuka moja svima koji redovito koriste leće, nevezano uz temu - ako imate priliku kupite tekućinu u Italiji, neusporedivo je jeftinija, barem je bila Renu od Bausch&Lomb-a

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •