-
Lijep pozdrav svima
Proživjela sam sve to sa disanjem (ne mogu udahnuti do kraja, pa zijevam naprežem se itd). Kod mene je to počelo prije 2 i pol godine ali je bilo rijetko i ne intezivno. Možda svakih 2 3 mjeseca po par sati. Ali prije godinu i pol dana počelo je sve češće i intenzivnije. Od 1 mjeseca 2015. do 9 mjeseca 2015 godine mučilo me svaki dan cijeli dan bez prestanka.
U tom razdoblju bila sam kod pulmologa (spirometrija i još neki testovi ne sjećam se imena više, svi rezultati odlični, ali sam svejedno dobila Ventolin i još neku pumpicu ali ništa nije pomoglo pa sam odustala od toga, rengen pluća isto odličan), zatim kardiolog (ultrazvuk isto sve super), štitnjača (sve ok, samo tsh malo povišen na 7, inače imam malo problema lagana hipo-hiper), alergije isto sve negativno, uz želuca i svih organa trbušne šupljine isto sve ok. Na kraju su me svi oko mene počeli uvjeravati da je to samo tjeskoba i stres (koji traju tako dugo svaki dan cijeli dan??) premda sam ja bila stvarno dobro bez ikakvih stresova.
Nakon svega toga više nisam imala pojma šta bi, i tek na kraju dr opće prakse me poslao vaditi krv i vidili smo da mi je željezo 2. Počela sam piti sintetsko željezo 6 mjeseci ali nije mi puno pomoglo, podiglo se na kratko sa 2 na 8. Moj doktor je to protumačio da je očito nešto u mojim crijevima što sprječava vezanje željeza, tako da i dalje nismo znali pravi uzrok mom disanju. E i da, dok sam pila željezo bilo mi je malo lakše sa disanjem ali je i dalje trajalo. Uz to, stanje mi se toliko pogoršalo da sam to ljeto počela dobivati napadaje panike (trajali su oko 2 tjedna, najgore razdoblje ikad).
I nakon tih 6 mjeseci rekla sam doktoru da jedino možda što još nismo pregledali su ta crijeva, i onda je on rekao da možda imam Candidu ali da ne vjeruje jer to imaju ljudi koji piju više antibiotika na nekoj terapiji, slabog imuniteta itd... a ja sam baš u tih 2 godine pila kontracepcijske, popila 5 6 kutija antibiotika zbog raznih upala i jela sve više slatkog. E i ps. radila sam sve žive pretrage za crijeva, tTg itd ne sjećam se više milijun toga..i sve je bilo super dakle nemam celijakiju i te stvari.
Dakle na kraju svega otkriveno je da imam Candidu u crijevima, od tog dana sam odmah krenula sa strogom anticandida dijetom, i od tog dana (ali stvarno) moji problemi su potpuno prestali nakon godinu i pol bez stajanja. Bila sam na dijeti od 10 mjeseca evo do sada još uvijek, disanje mi je odlično, uhvatilo me samo jednom (za Božić sam malo kršila dijetu 2 3 tjedna) ali skroz lagano. Također su mi se skroz popravili nalazi štitnjače.
I da, oni napadaji panike, su jako česti simptom candide koja vam sustavno počinje uništavati jedan po jedan organ u tijelu, isto tako vrlo često može izazvati napadaje panike (depersonalizacija, derealizacija itd). Ja sam bila stvarno spremna posjetiti psihijatra premda sam znala da se nešto događa i da ja to ne mogu kontrolirati.
Ali evo odkad sam na toj dijeti (i pijem neke prirodne sirupe sa željezom i puno vit C) ja sam se preporodila. Premda jedina nepoznanica je ostalo to što mi ne da da se željezo apsorbira. Možda je kandida ali eto ni to dr koje sam pitala ne znaju.
Ja se nadam da ću možda ovime nekom pomoći, ne mora biti da i vi imate isti uzrok problema kao i ja, ali meni se na kraju uspostavilo ovo. Pa ako ništa drugo ne ide i sve ste probali, probajte s ovim pa što bude!
Malo sam se raspisala 
Lijep pozdrav i sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma