Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
Imam nedoumicu i ne znam kako riješiti situaciju. Na moru smo i N je turbo aktivna, nema mira sekundu. Kad se ujutro probudi, prvo sto kaze je: vaniii..da hoće van. Od te uzbuđenosti svim sadržajima nema vremena ni jesti, valjda misli da će propustiti nekaj. I scena nastaje u restoranu. Jucer i danas smo bile same na rucku i ona ne zeli.jesti, hoce opet van. Ja joj objasnim da priceka pet minuta da ja pojedem i da moze gledati crtic na mobu ili crtati. Nece, hoce van. Ja objasnim ponovo, ona samo istrci van, bez pardona. Ja je vratim u restoran, ona sad pocinje vristati i opirati se rukama i nogama. I tu je gotovo, izvodi tantrum. Meni tlak na milijon. Uzmem je, kazem sad idemo doma, platim i odnesem doma na rukama. Ona kao da ne kuzi zasto. Doma joj na miru ponovo objasnim sto je lose napravila. Onda se smirila.

Sto u takvim situacijama? Kako postupiti? Citam da se strpljenje vjezba, ali kad je pocela vristati, nis vise nisam mogla vjezbati.
Uh, to su stvarno prevelika ocekivanja za jedno dijete ispod dvije godine u potpuno novoj okolini punoj podrazaja ( zvukovi,mirisi , okusi, izgled prostora, novi ljudi...)
Zaista rijetko koje dijete u toj dobi izdrzi u miru obroke ( u trajanju od 20 minuta ) u hotelskom restoranu.