Pokazuje rezultate 1 do 50 od 321

Tema: Pocela sam vikati

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo mene tu u vikačima. Sad smo 18 mjeseci, skoro 19, i situacija je ovakva: napravi nešto što ne smije, kažem ne jednom, dva puta, tri puta, pet puta, i ona dođe 6. put, gleda me, smije se i napravi opet isto. I onda urlam. Ali ne pali. Upali iz stotog pokušaja možda. I nemam više oružja. A ne mogu dozvoliti da radi što joj se prohtije. Ja sam tip - idem ja njoj objasniti zašto nešto ne smije, al ja ne vidim da to pali kod nje.
    Muž ima metodu da se ljuti na nju ignoriranjem što mi je još gore jer on tako rješava svoje konflikte a meni to nije rješenje već trauma, pa to ne odobravam.
    Frendica kaže da moram odlučno reći da ne smije, baš s takvim tonom u glasu.

Ako tko ima ideju, slobodno...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene tu u vikačima. Sad smo 18 mjeseci, skoro 19, i situacija je ovakva: napravi nešto što ne smije, kažem ne jednom, dva puta, tri puta, pet puta, i ona dođe 6. put, gleda me, smije se i napravi opet isto. I onda urlam.
    Frendica kaže da moram odlučno reći da ne smije, baš s takvim tonom u glasu.
    Ja se slažem sa tvojom frendicom, pogotovo u tom uzrastu.
    Ima 18 meseci, tek si na samom početku učenja deteta. Ako ćeš sad vikati, šta ćeš kasnije?
    Ovo podebljano je po meni greška, ako sam te dobro shvatila. Nemoj govoriti "ne" pet puta, makni dete iz te situacije već nakon drugog NE.
    Inače te dete ne shvata ozbiljno - a možda te i ne razume. Ako ćeš objašnjavati, onda samo u par reči -tri kratke rečenice max. (mada je i to predugo većini male dece).
    Ignorisanje deteta u uzrastu od 18 meseci - ne znam kakvi se efekti očekuju, ali meni je to okrutno i besmisleno. Ono, pa ne znaš ni da li te je dete razumelo, a ti se kao odgovorna odrasla osoba duriš na njega? Baš zrelo ponašanje...
    Ja ne umem da sročim taktično kao drugi, pa ću netaktično-ne možeš vaspitati dete ako se sam ponašaš nevaspitano. Ne možeš ignorisati dete, a očekivati od njega drugačije ponašanje, a ako ti vičeš na dete pre ili kasnije dete će uzvratiti istom merom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •