Pokazuje rezultate 1 do 50 od 321

Tema: Pocela sam vikati

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Uh..moja žica telku. Puno je bolesna bila i onda smo joj dali da gleda kad nis drugo nije htjela i sad često traži tv.

Plus sa mnom je najgora. Ali baš me voza. S drugima je bubica a sa mnom goropadnica.
    Dijete se s tobom osjeća slobodno i zato bez ograničenja pokazuje sve svoje strane. Tu energiju goropadnice treba preusmjeriti. Ti si tu da misliš za nju.

TV - pa ako misliš da bi joj nagli prekid naškodio, dogovorite "jedan crtić prije večere" i to je to.

Pomozi sama sebi i pomozi djetetu. Ponudi alternativu - reci "idemo prvo nešto drugo, a poslije ako stignemo možemo pogledati crtić". Evo prijedloga što sve možete raditi - ima toga beskraj: audio priče, pjesmice, igre (glinamol, slano tijesto, plastelin), crtanje, izrada lutaka od papira (ne, nije prerano, samo moraš naći odgovarajuće škare za malu djecu i moraš to raditi S NJOM jer se većina djece ne zna samostalno zaigrati prije treće godine)

Na taj način si formiraš platformu za kasnije samostalno igranje, ali i učiš dijete da razvija motoriku...

Istina je da će ti često u kući biti nered, ali to nije neki problem, bar meni nije bio. Sad je vrijeme maškara - zajedno izradite masku. Moji klinci nikad nisu cijenili kupljene maske, aliiii kad smo ih zajeno radili i napravili krš na kuhinjskom stolu, to su obožavali. Sam PROCES izrade vilinskog ili vještičjeg šešira puno više vrijedi nego sam šešir.

S druge strane SEBI ćeš tako pomoći da i svoje misli s goropadnice (što je po mom mišljenju totalno bzvz - imaš prevelika očekivanja od dvogodišnjakinje) preusmjeriš na nešto suvislo i korisno.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    imaš prevelika očekivanja od dvogodišnjakinje) preusmjeriš na nešto suvislo i korisno.
    Razmišljam često o ovome što si napisala - da, istina je, i vježbam svaki dan spustiti kriterije i shvatiti da je to samo dijete i to malo dijete.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Inače, Juul me izludio do te mjere da sam odlučila proguglati ima li taj čovjek problema sa sobom jer takav lapidaran način izražavanja ne moggu ni matematičari pohvatati.
    Onda sam na njegovoj stranici pročitala cijeli životopis, pa i to da se dva puta ženio a drugi puta za Zagrepčanku Suzanu. I sad je već godinama prikovan za krevet jer pati od nekog neurološkog poremećaja.
    Meni taj lik nije čist.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •