Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
Uh..moja žica telku. Puno je bolesna bila i onda smo joj dali da gleda kad nis drugo nije htjela i sad često traži tv.

Plus sa mnom je najgora. Ali baš me voza. S drugima je bubica a sa mnom goropadnica.
Dijete se s tobom osjeća slobodno i zato bez ograničenja pokazuje sve svoje strane. Tu energiju goropadnice treba preusmjeriti. Ti si tu da misliš za nju.

TV - pa ako misliš da bi joj nagli prekid naškodio, dogovorite "jedan crtić prije večere" i to je to.

Pomozi sama sebi i pomozi djetetu. Ponudi alternativu - reci "idemo prvo nešto drugo, a poslije ako stignemo možemo pogledati crtić". Evo prijedloga što sve možete raditi - ima toga beskraj: audio priče, pjesmice, igre (glinamol, slano tijesto, plastelin), crtanje, izrada lutaka od papira (ne, nije prerano, samo moraš naći odgovarajuće škare za malu djecu i moraš to raditi S NJOM jer se većina djece ne zna samostalno zaigrati prije treće godine)

Na taj način si formiraš platformu za kasnije samostalno igranje, ali i učiš dijete da razvija motoriku...

Istina je da će ti često u kući biti nered, ali to nije neki problem, bar meni nije bio. Sad je vrijeme maškara - zajedno izradite masku. Moji klinci nikad nisu cijenili kupljene maske, aliiii kad smo ih zajeno radili i napravili krš na kuhinjskom stolu, to su obožavali. Sam PROCES izrade vilinskog ili vještičjeg šešira puno više vrijedi nego sam šešir.

S druge strane SEBI ćeš tako pomoći da i svoje misli s goropadnice (što je po mom mišljenju totalno bzvz - imaš prevelika očekivanja od dvogodišnjakinje) preusmjeriš na nešto suvislo i korisno.