žuta, to što tvoje dijete radi, rade i druga djeca. Neka ne, ali dječaci većinom da. Moje dijete iznimno rijetko nosi dva dana iste hlače. Najgore su mi mrlje od trave na svijetlim trapericama. Prihvati tu činjenicu i lijepi zakrpe na rupe, ako ih ima. Ja se za te neoprane flekove ne uzrujavam. Pošaljem ga u školu pa se nakon par pranja najčešće opere i trava. Jučer je npr obuo cipele koje nemaju samo jedan čičak, kao tenisice, pa se žalio i rekao da će ih baciti u kantu. Ja sam mu rekla da ne mora baciti, ali da može sutra u natikačama u školu. Jutros sam ga podsjetila da uzme natikače, da se ne muči. Objasnio mi je da nije to zbilja mislio i obuo te grozne cipele.
Al, evo da se outam i ja sam se neki dan na svoje istresla u WC-u, vjerojatno me cijela zgrada preko ventilacije čula, kad mi je uletio u WC pa sam ja brzo završila, da on može, a onda je stao sa strane od wc-a i počeo pišati ne usmjeravajući mlaz rukom, ne primi alat u ruku, nego ispupčava trbuh manje ili više da potrefi wc. To je naravno završilo zapišavanjem vešmašine, poda itd. Ja sam urlala, "primi pimpek, sve ćeš popišat!... znala sam, točno sam znala! pa zar ti nije žao da ja sad tvoju pišalinu čistim po cijelom wc-u!" Al iskreno, ja se ne uzrujavam oko toga što sam vikala na njega zbog toga. Ima puno stvari zbog kojih mi dođe da vičem, al mi je učinkovitije da ne vičem pa se uglavnom suzdržim. Samo treba imati snage i kreativnosti u mnogim situacijama. Nije ti lako.
Neki dan nam je muž došao u sobu i pitao me jesam li što "uzela", kad još uvijek ne urlam na niz gluposti