Results 1 to 19 of 19

Thread: Neuro-dermatitis kod pasa

Ives000's Avatar

Default Neuro-dermatitis kod pasa

Ljudi trebam pomoc. Vec smo ocajni i ja i moj mali pas. Toliko se grebe i drapa da si je pocupao svu dlaku na ledjima, oko repa i na guzi.. pa zbog toga izgleda kao mladunce pavijana, sve oko guze mu je golo, nateceno i crveno (upaljeno) ...Veterinar mu je dijagnosticirao neurodermatitis..ali je rekao da se to nemoze lijeciti vec samo otkloniti uzrocnike (alergije na hranu, ugriz buhe) i time sprijeciti daljne iritacije koze. Probali smo sve od kojekakvih kremica, ulja, masti, sampona, ogrlica i ampula za buhe i ostalu gamad, ali mu nista ne pomaze, a iz dana u dan je sve gore.. probali smo s promjenom hrane ali nije bilo poboljsanja.. evo i sad dok ovo pisem on se drapa , i zato molim vas ako itko ima kakvih saznanja o tome kako mu pomoci javite se.. bit cemo vam vjecno zahvalni ja i moj mali prijatelj...

pak's Avatar

Imala sam ja kujicu sa dermatitisom a izgleda da imam i opet psa sa istim problemom.
    Jeste dobili kakvu terapiju? Kada bi se stanje pogorsalo kako i ti opisujes mi bi uvijek dobili injekcije svaka 3 dana. Antibiotik da se smiri upala koju bi si drapajuci napravila i pretpostavljam kortikosteroid da smiri svrab uz naravno mjenjanje hrane.Kupovali smo i onu specijalnu hranu za dermatitis u pocetku dok se nije smirilo.
    Sada imam psa koji se prvo lijecio od dermatitisa ali kako nije bilo poboljsanja trazili smo dalje i ispalo je da ima nekog parazita kojeg smo lijecili mjesec dana ako ne i duze i bio se oporavio ali evo ga opet sa krastom na glavi i cese se, jucer je primio zadnju injekciju jer vet. tvrdi da je opet dermatitis. Jede samo suhu hranu koju nam je vet. preporucio ali sta vrijedi kad cim uhvati priliku pojede nesto drugo.

Ives000's Avatar

Terapiju antibioticima i kortikosteroidima je i moj dobivao i kao bude mu malo bolje ( pod tim malo bolje se podrazumijeva ne cesanje 24h na dan vec 20h na dan) toliko je loše.. jel mi mozes reci molim te o kakvoj je to hrani rijec..da malo progoolam? Nadam se da cete uspijet opet pobjediti tu bolestinu. :/

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
    Last edited by Ives000; 02.07.2015 at 23:46.

pak's Avatar

https://bazzar.hr/hrana-za-pse/canin...g-oglas-493716
    http://www.eukanuba.co.za/EukDogDERMATOSIS.html

Jeste radili test na kozi da nije kakav parazit?
    I moj se cesao non stop i nisu mu pomogli lijekovi na vise od dana zato sam i posumljala da nije alergija na hranu posto nju vec prepoznajem i smiri se nakon terapije, barem je kod nas uvjek tako bilo.

Majuška's Avatar

analke su mu očišćene?

Ives000's Avatar

Pak, nije nam veterinar radio nikakva testiranja.. nego je po simptomima lijecio. Hvala na linku

Majuška, zljezde redovito
    pregledavamo..to je ok. :/

Idnom's Avatar

Mi bi prvo ocistili isto analke kod veta, dobio bi kuru antibiotika i kortica, a ja bi mu dlaku na tim mjestima osisala skroz na kratko da koza moze "disati" (uzasno je izgledao tako ocerupan) i kroz par dana svakodnevno prala sa samponom "Dermilen". To nam se super pokazalo.
    Nama se znao taj svrbez po tijelu poklopiti i s upalama ili zacepljenoscu uha pa bi koristili i Otifree. Ne znam na kojem mjestu se pas cese, ali provjeri da nije slucajno klas u pitanju. On zna uci kroz sapu i putovati jako daleko po tijelu i izaziva upalu i bol.

palčica's Avatar

Nije dermatitis, ali je demodikoza. Takvu smo je udomili. U dva dana bila je na pola bez dlake. Oko njuške, očiju, rupe iz aviona. Užas. I češala se. Onda nam je vet. rekla da je kemijsko tuširanje za demodikozične agresivno i spomenula nam koloidno srebro. Da probamo prije tuširanja. Znam da mnogi ne vjeruju u njega, ali nakon 20-ak dana špricanja (kolidono i voda, špricali smo je svaki dan) ona se prestala češati i nikada više nije ostajala bez dlake. Dva proljeća joj se bila prorijedila. Pazimo na travu i kvalitetnu hranu. Dehidrat bez žitarica.

jelena.O's Avatar

Palčicei ona alergična naglutein?

Peterlin's Avatar

Da li ste probali ionsko srebro?

Nemam nikakvih vlastitih iskustava jer nemamo kućne ljubimce, ali bih probala.

http://blog.dnevnik.hr/srebroiobitel...m-srebrom.html
    Last edited by Peterlin; 03.07.2015 at 09:23.

jelena.O's Avatar

Možda pomaže kao i kod klinaca špricanje otopino, sode bikarbone , ulje noćurka
    Svakak vidjeti da ipak nije hrana u pitanju, svašta se stavlja u hranu da dnekle izgleda i da bude jestiva
    U svakom slučaju kontrolurati unos sa strane

palčica's Avatar

Nije alergična na gluten. Tj. osjetljiva je na hranu. Najprije je jela za alergičare dok smo je liječili, a onda sam otkrila hranu koja nema u sebi žitarica - mislim, psi nisu žitarojedci, a veći postotak sve te hrane u sebi je pun svega, a ponajviše žitarica. Demodikoza je autoimuna bolest, ona je genetski prenositelj i može se aktivirati stresom (mnogi psi je imaju cijeli život, a da vlasnici ne znaju jer nije aktivirana). Tako mi vet objasnio. Nju su valjda tukli, mamu joj, ne znam, došla nam je demolirana i iznutra i izvana. Zato sam joj ukinula sav potencijalni gluten - on je dodatni pokretač autoimunim bolestima - barem se tako pokazalo i dokazalo na mojim genetskim naslijeđenim bolestima i od kujice. Eto, nama se koloidno na psu pokazalo kao spas. Da sada ne preuzimam temu....
    Last edited by palčica; 03.07.2015 at 10:49.

Ives000's Avatar

Curke, hvala vam puno. Svakako cu pokusati sa hranom koju ste preporucile i sa ionskim srebrom, nemam sto izgubiti, nadam se da ce mu to pomoci jer cemo vise svi u kuci skrenuti od njegovog drapanja, a kako je tek njemu jadnom ne zelim ni pomisljati.

palčica's Avatar

http://www.pet-centar.hr/BinaryLibra...32/600_600.jpg

Mi koristimo ovaj biljni šampon koji je za iritiranu kožu i svrbež. Na bazi je neemovog ulja.

Ives000's Avatar

Evo narucila ionsko srebro.. zivo me zanima hoce li mu to pomoci.. javim reziltate ako pomogne. Hvala svima jos jednom !

Ives000's Avatar

Ljudi evo mene ovdje napokon s dobrim vijestima sretnija no ikad. Moj mali prijatelj se oporavlja, dlakica mu raste i sve je gušća, igra se po cijele dane i maše sretno s repićem, jaaaaaaako smo sretni

Evo ukratko o tome što mu je pomoglo.

Probali smo sve što ste mi predložili i na žalost baš ništa nam nije pomoglo. Neke stvari su mu još i pogoršale situaciju, jadnik je već bio toliko izmućen da je po cijele dane samo ležao i grizao se. Svi smo već bili kratki sa živcima i jadni. Sve dok slučajno nisam saznala da jako puno malih pasa ima iste simptome tu kod nas u gradu. Onda je mom mužu sinulo..ma to mora biti neka alergija. Otišli smo kod veterinara koji se složio s nama i prepisao nam na recept tabletice: '' MEDROL (metilprednizoion)4mg'' koji se inaće daje ljudima za alergje i razne stvari a izgledaju ovako: http://ivfprescriptions.com/product/...-mg30-tablets/
    pošto je naš peso samo 4 i pol kg davali smo mu dnevno pola tabletice i tako narednih 15 dana. (Ne preporuća se duže) i evo ga. Naš maleni se oporavlja.
    Hvala vam svima. Evo nadam se da će ovo moje iskustvo nekome pomoći. Sretno svima.

zasad skulirana's Avatar

Medrol je kortikosteroid,on ublažava simptome no ako je riječ o nekoj alergiji ona će se vrlo vjerojatno kad tad opet javit....

Uskoro dobivam psa i koliko sam proučavala (a i uzgajivač mi preporuča),idealna prehrana za pse koja smanjiva rizik od bolesti i alergija je BARF,dakle sirovo meso i kosti. (čitala sam i o slučajevima pasa koji bi se zdravstveno preporodili kad bi prešli na takvu ishranu)
    Nema tog dehidrata koji može biti toliko prilagođen optimalnoj psećoj ishrani...
    Last edited by zasad skulirana; 03.09.2015 at 13:40.

palčica's Avatar

Super da je sada dobro!

Naša također ima alergiju na travu. Kada se približi proljeće mi njoj damo Imunobust - pastica za imunitet jer je genetski jako loša s imunitetom pa je dovoljno da jednom pokisne i da danima ne može kontrolirati mokraću (a mješanka je).
    Nama je barf bio dosta bljakav pa smo se dolučili za čisto meso u dehidratu - earthborn holistic. Kilogram je 55 kn ali ona slabo jede (mada ovu voli jesti) pa su dvije kile mjesečno dovoljne. Držim fige da sve i dalje bude ok s malim dlakavcem.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Moja, sad vec godinama pokojna psina (zivjela je sretnih 14 godina) je imala problem s tim cesanjem i cupanjem dlake na ledjima, oko repa, sve dok nismo prestali religiozno cistiti analne zlijeze. Doslovno smo ih pustili na miru. I prestala je i ona grebati, gristi i cupati. Inace je imala seboreicni dermatitis, ali u principu se od njega samo blago prhutala. Terapija je bila izbjegavanje kupanja, osim kad to stvarno nije bilo neizbjezno.