Pokazuje rezultate 1 do 50 od 193

Tema: Obaveza 10godisnjakinje...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja starija cura ima 7,5 i mrzi kućanske poslove. Budući da je sad završila prvi razred i na praznicima je, odlučili smo joj dati neki zadatak. Za sad je to pranje veša - svaki ili svaki drugi mora odvojiti prljavi veš i staviti prati u perilicu. To je jedini posao koji joj se sviđa jer joj nije preglup i dovoljno je izazovan da se osjeća da radi nešto važno, pogotovo jer samo joj rekla da ona radi nešto što tata ne zna. Zna koliko deterdženta staviti, na koji program i koju temperaturu. Osim toga ja želim da radi posao kojim stvarno pomaže i koji je koristan.

Krevete ne slaže, jer je meni bezveze inzistirati na tome kad ni ja to ne radim, jednostavno nemam naviku. Gosti nam ne ulaze u spavaću sobu, a mužu i meni ne smeta. Isto tak ne kužim zašto inzistirati da dijete pokupi tanjur za sobom nakon ručka. Moji se dignu od stola, i onda ja pokupim, ili muž ponekad. Kad sam živjela sa starcima nikad to nisam radila, uvijek je netko pokupio sve tanjure. Moja mama bi valjda popizdila da se nas svih 8 digne sa svojim tanjurima i gura se u kuhinju.

Povremeno skupa pospremimo dječju sobu, ali ubrzo nastane užasan nered zato jer se cure stalno igraju i nešto rade pa im sve uvijek treba. Kad mi dopizdi dođem u sobu s vrećom za smeće i velim da sve kaj je na podu ide u smeće, onda "pospreme" što znači da prebace na drugo mjesto.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Isto tak ne kužim zašto inzistirati da dijete pokupi tanjur za sobom nakon ručka. Moji se dignu od stola, i onda ja pokupim, ili muž ponekad. Kad sam živjela sa starcima nikad to nisam radila, uvijek je netko pokupio sve tanjure. Moja mama bi valjda popizdila da se nas svih 8 digne sa svojim tanjurima i gura se u kuhinju.
    Sirius, pospremanje suđa za sobom u sudoper se odnosi na situacije kada jede sama, dakle, kada je npr. ujutro sama doma, pa ne želim da me na stolu nakon posla u 18h dočeka prljavo suđe i ostaci ručka i doručka. Ili, ako joj napravim večeru i donesem joj u sobu, očekujem da taj tanjur i šalicu sama prije spavanja odnese u kuhinju. Naravno da za vrijeme obiteljskih obroka obično jedna osoba postavi stol i odnese suđe. Mislim da si krivo shvatila situaciju.

Krevete u spavaćoj sobi ni ja ne pospremam, ali postoji razlika između dječje i spavaće sobe. U našoj spavaćoj sobi se samo spava i u nju nitko ne ulazi. No, dječja soba je prostor za igru, učenje, nekad navrate i prijatelji iz škole koji i sjednu na krevet. Tako da krevet u dječjoj sobi treba biti pospremljen, tako da se malo poravna i preko njega prebaci pokrivač. Dječja soba je kombinacija dnevne i spavaće i mislim da krevet treba biti pospremljen.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •