U mom susjedstvu ima obitelj koja ima problema sa nasiljem. Ja nisam nikada to kod njih čula niti doživjela, ali prvi susjedi su svjedoci. Dolazila je i policija, isti ti susjedi su i zaprijetili mužu da će ga oni riješiti dirne li još jednom ženu.
Koliko znam, od tada nije bilo problema. Sa njima nisam bliska da bih pitala ženu je li to istina i kako joj mogu pomoći.. Osobno, kada bih bila svjedokom, bez ustručavanja bih nazvala policiju i sklonila bih nju kod sebe. Isto tako i sa bilo kojom ženom/djetetom kojemu je potrebna pomoć.
Kod nas Crkva puno pomaže i imaju čak i sklonište za žene s djecom, sigurno bih i tamo zatražila pomoć.
Po meni, najgori je naš mentalitet, patrijarhalni odgoj po kojemu je žena uvijek kriva. Isto tako, smatra se da je djeci bolje s bilo kakvim nego nikakvim roditeljem. Promjene se događaju sporo i dugo vremena će trebati da se takvo mišljenje pojedinca promijeni.
A gore navedeni događaj me duboko potresao i puno puta sam pročitala njezino pismo.. kao da mogu dodirnuti njezinu bol :sad:
nažalost, nikada nećemo saznati što je se stvarno dogodilo, a obitelji je sada najpotrebnija pomoć da ovu tragediju nekako prebrode...