Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Mastitis i skok u razvoju

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno Mastitis i skok u razvoju

Evo mojih muka.. Dobila sam mastitis na lijevoj dojci,temp 39,8,crvenilo i tvrdoca dojke.. Svekrva je uspijela probiti cep te je mlijeko pocelo izlaziti i beba sada sise.. Zanima me kako cu znati da smo sav mastitis rijesili te dali npr ako sam iz te dojke mogla izdojiti 130ml mlijeka se to moze i dalje ili se sad to sve poremetilo? Jer se jos uvijek vidi crvenilo i jos je dojka na tom mjestu tvrda.. Beba je redovito na podoju na toj dojci te ja masiram i rucno izdajam.. I sad je jos problem sto imam blizance i sad smo u 6. tjednu a ja taman prosla taj mastitis.. Oni su stalno na cici i ne prestaju.. Cak imam osjecaj da su koji put gladni pa od umora zaspu.. Hvala unaprijed na savjetu..

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

je li pala temperatura? nadam se da je, prošla su 3 dana...

uobičajeno je da dojka još bude osjetljiva nakon mastitisa, ali tvrda ne bi trebala biti, niti bi trebalo biti kvržica.

ustvari je super što imaš blizance koji bi stalno sisali, tako će najbolje izvući sve mlijeko. kako napreduju? koliko mokrih i pokakanih pelena imaju? samo dojiš? imaju li dudu?

ne razumijem ovo s izdajanjem...

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Evo proslo sve sa srecom.. Da dojim ih oboje,ovaj jedan slabije sise pa sam od njega izgleda i dobila mastitis.. Stavim ga na dojku i treba mu jako dugo ds uhvati jer nece da stisne kako treba misleci valjda da je boca.. I onda povuce par puta pa izbaci van pa krene mahati glavom pa pokusamo opet i tako unedogled.. A ima podoja kada jede ko veliki.. Super napreduju dosli smo kuci s 2100 i 2050g pred mjesec dana sada imamo 3200 i 3000g.. Pelene su ok i kakane i pisane.. Izgleda da je to bio skok u razvoju..sada kao da su se primirili malo.. Za izdajanje: Ako sam prije mastitisa mogla izdojiti npr. Kolicinu od 130ml iz jedne dojke dali nakon sta mastitis prode ostaje ta ista kolicina u dojci ili se sve to izgubilo pa se mora nacicavati novo..?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nema mastitis sam po sebi veze s kolicinom mlijeka u dojkama. Ponuda ovisi o potraznji, tako da se nista ne bi trebalo mijenjati ako se nije promijenio ritam i kolicina hranjenja (a i izdajanje, ako ti je to dio rutine).

Za proizvodnju je svakako puno bolje da mlijeko ne ostaje u dojci - ako su dojke 'prazne', tijelo dobiva signal da proizvodi mlijeko. Ako su dojke pune, tijelo dobiva signal da mlijeka ima dovoljno i da ne treba proizvesti jos.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nisam stručnjak ali imam iskustva u dojenju i mislim da vam bočica nije potrebna. 900 grama u mjesec dana je super i još pelene mokre i kakane ma sve super.
    Što se tiće kvrge probaj na svakom podoju nekako okrenuti bebača da mu je brada na tom tvrđem djelu cike. Možda su ti na tom dijelu malo suženi mliječni kanalići..

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Da ali ovaj napredak u kilazi je skupa s 3-4 bocice na dan.. Evo sad sam dojila njega.. Kad su dojke punije kad uspije uloviti bradavicu iz par pokusaja..pocne vuci i vuce minutu i onda prica staje.. Ili spava ili drzi bradavicu a ne guta ili sise a ne vuce mlijeko.. Sve sam pokusala i kompresije i budit ga i sve polozaje ali ponekad stvarno nece nikako i onda se pocne derati iz petnih zila da ga vise nemoze namjestiti nikako pa mu dajemo dozu ad-a nazalost.. Voljela bi da netko to moze vidjeti pa da mi da savjet jer je jako tesko za objasniti..inace on je onaj manji i mladi blizanac..cura doji od prvog dana bez problema..

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A samo jedno pitanjce - sta ako nema pokakanih pelena? Evo, moja od pocetka ne kaki uz svaki podoj, sad je svaka popiskena, ali kakila nije 24h. Inace stara je 8 dana.
    Posljednje uređivanje od lady.x : 17.07.2015. at 17:59

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Aha kuzim, slicno je bilo i kod nas.. jako slabo je dobivala na tezini pa smo uveli bocicu s tim da sam forsirala obje cike pa onda bocicu.. nakon kratkog vremena sa 4-5 boca smo ostali na jednoj..
    ne znam kako stvari stoje sa blizancima ali znam da je prijateljica na pocetku mjenjala bebe pri svakom podoju odnosno svaki drugi podoj beba je bila na istoj ciki a tek nakon par mjeseci su se ustalili svaki na svojoj.
    ma zapravo najbolje ti nazovi sutra rode, one imaju i znanje i iskustvo ☺

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    A samo jedno pitanjce - sta ako nema pokakanih pelena? Evo, moja od pocetka ne kaki uz svaki podoj, sad je svaka popiskena, ali kakila nije 24h. Inace stara je 8 dana.
    Koliko je podoja u 24h? I koliko je mokrih pelena (sto tocno znaci 'svaka')?

Dijete od 8 dana bi, u pravilu, trebalo imati najmanje 5-6 mokrih pelena i 3-4 pokakane u 24h (pokakana znaci barem velicine kovanice od 5 kuna).

Je li beba iskljucivo dojena ili dobiva bilo sto na bocicu? Ima li dudu? Kakvi su nocni podoji?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko je podoja u 24h? I koliko je mokrih pelena (sto tocno znaci 'svaka')?

Dijete od 8 dana bi, u pravilu, trebalo imati najmanje 5-6 mokrih pelena i 3-4 pokakane u 24h (pokakana znaci barem velicine kovanice od 5 kuna).

Je li beba iskljucivo dojena ili dobiva bilo sto na bocicu? Ima li dudu? Kakvi su nocni podoji?
    Evo iskakila se nakon 24h. Jeste to jedna kaka u danu, ali kolicina je tolika da je kao saka kovanica

Iskljucivo je dojena beba, dudu ne koristi. Sisa na zahtev, medjutim njeni zahtevi su na 3h, po nekad cesce.
    A mokre pelene - pa popiskene su svaki put kad menjam, a to je na svaka tri sata, neke su dobrano teske, neke onako malo, ali znaci piski bar 8x.
    Nego to za stolicu me zanimalo, sa svojih danas 9 dana mi je mala da kaki tako...

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Ja bi isto forsirsla obje cike pa bocu ali imam jos jednog blizanca za nahranit i onda mi se sve iskomplicira..neznam sta reci..tako bi dojila oboje bilo bi mi puno lakse..ovako vise neznas tko pije tko placa..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj anabrnelic prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi isto forsirsla obje cike pa bocu ali imam jos jednog blizanca za nahranit i onda mi se sve iskomplicira..neznam sta reci..tako bi dojila oboje bilo bi mi puno lakse..ovako vise neznas tko pije tko placa..
    Moji prijatelji su nedavno isto postali roditelji blizanaca i kažu da ih je bijela ploča za pisanje s flomasterom na zidu spasila Svaki ima svoju polovicu i sve zapisuju. Jer je bilo kao tebi: nisu znali tko pije, tko plaća Sad se ploča briše svaka 24 sata.
    Ovako nekakva http://www.ajproizvodi.com/Archive/A...R14201_1_1.jpg

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Pisemo i mi sve jer neznamo kako bi inace..jos da se to dojenje udpostavi s malim bila bi najsretnija na svijetu.. Problem je sts mi je cura dosta na siki i onda se njemu jadnom nemogu ni posvetiti dovoljno nego kad iz par pokusaja nece da ulovi odmah se lovimo boce..proklete boce i ad.. Gade mi se..

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jesi li razmisljala o SNS sustavu za relaktaciju? da bar boce izbjegnete pa onda polako i AD izbacujete.

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Sto je to? O cemu se radi..kupila sam sesirice pa cu probat s njims isko vjerujem da su oni vise za problem bradavica nego to sto on nece vuc..ali mogu probati..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

anabrnelic, nemoj uvoditi sesirice, nema nikakve naznake da vam trebaju.

SNS je sustav za relaktaciju, rijec je o spremniku za mlijeko s cjevcicom koja ide u bebina usta. Dok beba sisa na dojci, dodatni izvor hrane dolazi iz spremnika.

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Vidim da je to za one koji imaju manje mlijeka..meni to nije problem..skuzila sam da kad mu prode let down vise mu se neda vuci a onda nece vuci ni iz ovog sustava za laktaciju pretpostavljam.. Evo danas od 7 obroka 3 su bila na prsi i donekle se najeo..pokusat cu ga stavljat cim vise pa cemo vidjeti..najgore je sto se oboje preznojimo jer se on dere i mlati glavom i tijelom i sto mu se nemogu posvetiti kao da je jedno posto imam drugog blizanca za nahraniti..trudit cemo se i dalje nema druge..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije samo za one sa smanjenom proizvodnjom, vec za bilo koji slucaj gdje je potrebna nadohrana izdojenim mlijekom (ili cak AD-om) - koristenje SNS-a eliminira bocicu, plus dodatno stimulira bradavicu, sto je uvijek dobro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •