Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Broj djece u vrtićkoj skupini/grupi?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kod nas u privatnom ima 50 djece, na PAPIRU su kao podijeljeni u 3 skupine što nisu, podijeljeni su u dvije ali su svi u jednom prostoru. Teta ima 4 koje su raspoređene cijeli dan, ali to iskreno izgleda prestrašno, djeca su doslovno jedno na drugom kada su svi, oni definitivno nemaju kapaciteta a niti mogu raditi konkretno nešto s njima. Sada preko ljeta ih ima 15tak dvije tete se izmjenjuju.

Navodno je bila inspekcija i nikom ništa...

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas u privatnom ima 50 djece, na PAPIRU su kao podijeljeni u 3 skupine što nisu, podijeljeni su u dvije ali su svi u jednom prostoru. Teta ima 4 koje su raspoređene cijeli dan, ali to iskreno izgleda prestrašno, djeca su doslovno jedno na drugom kada su svi, oni definitivno nemaju kapaciteta a niti mogu raditi konkretno nešto s njima. Sada preko ljeta ih ima 15tak dvije tete se izmjenjuju.

Navodno je bila inspekcija i nikom ništa...
    Nažalost, al ta situacije, bar što se broja djece i teta tiče nije za inspekciju. 50 djece i 4 tete je isto što i dvije skupine sa po dvije tete i u svakoj skupini po 25 djece...To je, nažalost, dopušteno...dopušten je i veći broj djece po teti od tog..

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

krsenje pedagoskog standarda je kršenje ljudskih prava. Ako smo za dostojanstven porod ne znam zašto relativiziramo pretrpavanje vrtćkih grupa.Djeca su zakinuta za elementarne potrebe u toj guzvi, a tete ne mogu primjenjivati ono za što su se školovale.
    Zamisli da zavrsis FER i zaposlis se u struci samo da bi ti šef dao šrafinciger i kalkulator jer Bandić kaže da se može i tako.
    Posljednje uređivanje od pikula : 24.07.2015. at 15:35

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anin prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost, al ta situacije, bar što se broja djece i teta tiče nije za inspekciju. 50 djece i 4 tete je isto što i dvije skupine sa po dvije tete i u svakoj skupini po 25 djece...To je, nažalost, dopušteno...dopušten je i veći broj djece po teti od tog..
    Baš i nije isto 50 djece u jednoj grupi od cca 60 kvadrata i 24 djece u istoj kvadraturi i to se gleda po standardima a ne samo brojno stanje.
    Baš sam pričala neki dan sa ženom iz Švicarske ona se nije mogla načuditi da u našim jaslicama radi 1 odgajatelj sam na 12-16 djece (preklapanje je samo 2 sata)kod njih je na 10 djece 4 odgajatelja, ali naravno ni cijena vrtića nije ista. Ona kaže da je kod njih jako skupo tako da kad bi se kod nas zaposlilo toliko odgajatelja ne znam tko bi si mogao priuštiti vrtić više.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Baš i nije isto 50 djece u jednoj grupi od cca 60 kvadrata i 24 djece u istoj kvadraturi i to se gleda po standardima a ne samo brojno stanje.
    Baš sam pričala neki dan sa ženom iz Švicarske ona se nije mogla načuditi da u našim jaslicama radi 1 odgajatelj sam na 12-16 djece (preklapanje je samo 2 sata)kod njih je na 10 djece 4 odgajatelja, ali naravno ni cijena vrtića nije ista. Ona kaže da je kod njih jako skupo tako da kad bi se kod nas zaposlilo toliko odgajatelja ne znam tko bi si mogao priuštiti vrtić više.

Nažalost, ne bih baš rekla da je kvadratura prosječne vrtićke sobe u koju se smješta jedna skupina od već spomenutih oko 25 djece, 60 kvadrata....ni blizu.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nažalost, ne bih baš rekla da je kvadratura prosječne vrtićke sobe u koju se smješta jedna skupina od već spomenutih oko 25 djece, 60 kvadrata....ni blizu.
    Pa ja govorim o standardima jer tako bi trebalo biti, a to što se kod nas redovito krše ti standardi je drugi par rukava

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajme, sad ću se se malo hvaliti
    U našem vrtiću (točnije, zgradi), svaka od 3 skupine ima jedan kat. Soba gdje djeca najčešće boravi (njih 24) ima nekih 60-70 kvadrata u kojoj imaju nekoliko kutića (muzički, graditeljski i sl.), imaju zasebnu spavaonu, pa veliki wc s prethodnikom, garderobu kao zasebnu sobu (tamo plešu), hodnik i još jednu sobicu za igranje s igračkama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •