Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Preživjeti roditeljstvo - izazovi i ljepote suživota sa vlastitom djecom (3+ godina)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A ljetovanja s mlađom prva dva ljeta (1,5 i 2,5 g.) svodila su se na trcanja za njom jer se bas nikad nije zaustavljala, krenula bi u đir plažom pa onda dalje, uzaskale, pa na cestu, pa u grad, pa do Zagreba...
    Dvije godine u more ulazila NIJE.
    Mlađa je, srećom, oduvijek kopala gdje si je ostavio, do Australije ako treba.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    A ljetovanja s mlađom prva dva ljeta (1,5 i 2,5 g.) svodila su se na trcanja za njom jer se bas nikad nije zaustavljala, krenula bi u đir plažom pa onda dalje, uzaskale, pa na cestu, pa u grad, pa do Zagreba...
    Dvije godine u more ulazila NIJE.
    Mlađa je, srećom, oduvijek kopala gdje si je ostavio, do Australije ako treba.
    Zvuči poznato...s tom razlikom da je kod nas stariji kopao, a mlađi jurcao.

Mi smo se usudili otići na more s djecom kad su bili u dobi 1 i 2 godine (dok mlađi još nije hodao, pa nije mogao uteći). Iduće dvije sezone smo preskočili jer JA TO NISAM MOGLA fizički izdržati, a bome ni psihički.

Za mame djece te dobi - da, ima dobrih vijesti - bit će bolje kako sirius kaže. Mi smo sad također u fazi da bi se djeca rado zabila u računala i sobu, aliiii dobiju popis radnih zadataka (zapravo, sami si ga naprave) i očekuje se da to bude napravljeno dok mi dođemo s posla. Nije uvijek sjajno - jučer sam morala mlađega pobrati na red jer je ostavio pidžamu na podu u kupaoni, ali to je zapravo sitnica. Istina je da ide na bolje. U ovoj dobi obično bolje ide igranje na kartu srama "Što bi osoba xy rekla da vidi kako si ostavio stvari?" Jurnjava za djecom sad je davna prošlost. Sad smo baš u krasnom međuprostoru - sami sebe servisiraju, a još ne traže noćne izlaske. Uživamo dok možemo, jer čini mi se da je i ta faza pri kraju.... Ali to je život.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.07.2015. at 15:06

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

[QUOTE]
    Citiraj Sumskovoce;2790681

Dolazimo na plažu - bacam se na kamenje i skidam ih najbrže što mogu, ali opet kmeeee - ja ću prvi, ne on će prvi. Ja bih rukavice, zašto on ima šlauf. Itd itd.
    Van iz mora se izlazi pod prijetnjama (što god smislim u tom trenu). Cijelo kupanje ponavljam - nemoj špricat tetu, pazi da kamenom ne pogodiš dijete, to nije tvoja kantica, moraš vratiti igračku - ovo dijete ide doma.
    se tako nadmeću i natječu, da samo pitaju i traže, cendraju sa i bez razloga, slušaju malo i rijetko, viču ničim izazvani, urlaju ako postoji i najmanji razlog.[/QUOTE
    prvotno napisa

Možda imate na izbor plažu na kojoj nećeš morati cijelo vrijeme opomionjati? Negdje gdje nema puno ljudi. I drugo, trogodišnjaci se već mogu sami igrati. Da probaš leći ili sjesti na ručnik i pustiti ih da se sami zabavljaju? Svaki dan malo duže. Kaži da si umorna i da moraš odmoriti a oni neka se igraju. Možda upali ako budeš dovoljno odlučna.
    Da li se ovako kao u zadnjoj rečenici ponašaju uvijek, i kad nisi ti s njima? Ili je to rezervirano za mamu.

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što bih ti savjetovala je jedno kratko i odrešito "dosta!" bar jednom dnevno.
    .
    Apsolutno potpisujem.

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim, ova peglu nosi u apartman. PEGLU!?
    Valjda se radi o pegli za kosu

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Neprimjerena ponasanja moras sankcionirati odmah, ako treba napraviti scenu i otići iz parka ili plaže, napravi to.
    I ovo je jako dobar savjet, potpisujem.

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    "Što bi osoba xy rekla da vidi kako si ostavio stvari?" Jurnjava za djecom sad je davna prošlost.
    Ovo kod mene ne bi palilo, jer mene nije briga što bi xy rekao o bilo čemu, pa nije ni moje potomke
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 21.07.2015. at 15:30

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Istina, nosim i te rukavice za plivanje... a igra se igračkama koje posudi na plaži, kamenjem, štapićima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •