Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 200

Tema: Vakcinacijski osviješteno virtualno pleme 1. dio

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bebibranka prvotno napisa
    Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Vecini ljudi vise znanja donosi vise nelagode i nemira pa im je lakse prepustiti odgovornost za mnoge stvari na druge ljude (porod-porodnicar, zdravlje-pedijatar, odgoj-vrtic, obrazovanje-skola, ...).
    i onda nas nazivaju neodgovornima
    pa normalno, hocu reci, ja to kuzim, remetis im mir i zele te se rijesiti po kratkom postupku.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ne zelim biti partibrejkerica, ali ovo je neizvedivo. ideja nametanja straha za zdravlje djece roditeljima (bakama, didama, rodbini...) te iste djece je s marketinskog stajalista apsolutno genijalna. nema tu protuotrova.

u 99% slucajeva bilo kakvo spominjanje stetnosti cijepljenja izazvat ce gotovo agresivnu reakciju i kojekakve optuzbe, i samim tim dobijes ljude koji ce gotovo apriori odbijati ikakvu mogucnost da bi cjepivo moglo biti lose.
    Nazalost, to je istina. Ali zato smo mi tu za onih 1% i za to da se barem onima koji zele "kopati dublje" kao sto aries kaze, omoguci pogled s druge strane pa sve daljnje korake ionako učine sami. Neće nitko radi jednog letka promijeniti stavove, ali mozda ce netko pozeljeti znati vise i dalje valjda biti voden vlastitim razumom i nekim unutarnjim feelingom.

Nije stvar u tome da ja ocekujem da cemo uciniti puno, jer oko promjena misljenja i osvjestavanja stvari idu vrlo polako i sretna sam ako nadem (ili jesam) partner u pokusavanju. Rezultat nije u nasim rukama, ali pokusavanje nam je na neki nacin duznost. I to samo radi onih koji bi kao i mi odlučili ne cijepiti djecu, DA SU imali nesto vise informacija pri ruci.

I to bas uciniti putem letaka i drugih nenametajucih radnji.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[quote="BusyBee"]MamaJu, jesi li ikad na nekom tecaju homeopatije cula ista o homeopatskim cjepivima (pripravcima koji zamjenjuju klasicna cjepiva iz redovitog programa cijepljenja)?

Homeopatija smatra da nema potrebe za cijepljenjem jer se u vezi sa glavnim (najčešće dječjim bolestima )pokazala jako djeltvorna.
    Neki homeopati ne vole davati lijekove profilatički(preventivnu mjeru) .
    Oni radije pričekaju da se bolest pojavi i propišu remedije na bazi specifičnih simptoma koji se pojave.
    U knjizi koju ja imam navede su neke homeopatske preventive koje se daju u vrijeme relevantnih epidemija.Navedene su remedije protiv vodenih kozica,rubeole,ospica,zaušnjaka i kašlja hripavca.Što se tiče tetanusa postoje također dva odlična pripravka koji sprječavaju infekciju i tetanus kod ozljeda.Još ostaje pitanje TBC-a ,ali mogučnost zarazom od te bolest je čisto stvar imuniteta jer je poznatao da bi se osoba inficirala mora biti u kontaku sa bolesnom osobom nekoliko sati dnevno nekoliko tjedana i još mora imati oslabljen imunitet.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ekipa, ne bih želio ispasti antiprotivan, nego pragmatičan. Tu smo jer smo nešto naučili. Korisno je otvoriti poneki prozor percepcije, a shvaćanje će već doći.
    Ne bih volio baš nikome soliti pamet i gurati bilo kakve ideje, jer je istina svakome na dohvat. Tko traži i dobije.
    Kvaka je samo što sve o čemu pričamo je svugdje, a moglo bi postati ovdje i svima dostupno.
    Ako nema primjedbi na izvore za BCG, od ponedjeljka se bacam na Hib. Tako redom će se nešto skupiti.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ah, zaboravio sam, bilo bi dobro skupiti izvore o thiomersalu/thimerosalu, formaldehidu, adjuvantima i ostalim sekundarnim sr..jima u cjepivima.
    Jest da nisu primarne komponente, ali je skoro svima potvrđena toksičnost. Ako nema kandidata, budem ja.
    Ima krasna kompilacija web adresa za pretraživanje internetskih izvora na http://www.library.ucsb.edu/istl/01-.../internet.html.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Imam ja dvije knjige o cjepivima gdje je pisalo o tome. Samo da se sjetim gdje su pa cemo mm i ja to izvuci. Knjige su na engleskom, ali budemo preveli.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zanimljivo je da nitko nije primjetio moje postove o epidemiji ospica u Njemackoj na starom topiku. To zakljucujem jer nije bilo komentara.
    Komentar ovom clanku u jutarnjem je da taj decko nije ziher umro od virusa ospica jer bi ovih 1200 bolesnih u Njemackoj svi vec pomrli da je to tako. To u jutarnjem je samo jos jedan vid onoga da se od "sume ne vidi drvo" ili zavadi pa vladaj mozda bolje receno manipuliraj pa vladaj.

Saradadevi pitanje za predavanje:
    U Njemackoj se ne cjepi protiv tuberkuloze. Tadasnji Anin pedijatar je to obrazlozio da na taj nacin prate puteve tuberkuloze. Radi se samo testovi na kozi koji pokazuje da li je dijete bilo u kontaktu s mikroorganizmom tzv. tuberkulintest. O znaci treba biti negativan. Taj test je kod cjepljenih pozitivan. Sjecam se da su kod nas u skoli mjerili koliko je jaka reakcija pa su po tome zakljucivali da li imamo dovoljno protutijela. Oni koji su svrbili nisu se morali nadocjepljivati. Ja sam se morala u 3. ili 4. razredu srednje cjepiti. To ubodno mjesto se gnojilo mjesecima, bas neugodno.
    E sad! Kad sam krenula nako toga na studij veterine svi smo morali slikati pluca. Moja su bila cista. Kad sam zavrsila fakultet i dobila bronhitis ponovno sam slikala pluca i na njima kalcificirani tuberkulum. Veli doktor da to ima 60% svih poslikanis kao slucajan nalaz koji ne znaci nista. Navodno mozes doci u kontakt sa pticjim ili govedskim tipom mycobacterie avium ili bovinum pa se razbolis, ali nema razvoja bolesti kao kod ljudskog tipa. Da li sam ja to imala ne znam?
    Nego pitanje. Zasto se u Njemackoj ne cjepi vise tuberkuloza? Zbilja zbog pracenja puteva ili zbog cega? Napominjem da je tako bilo prije 6 godina. Kako je danas mozda moze reci netko od cura koje zive u Njemackoj ili cu se ja jos raspitati.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

taj tekst je pravi primjer neiformiranog i povrsnog novinarstva; tekst ima barem cetiri-pet pogresaka, sto u prevodjenju ili razumijevanju prevodjenog, sto u informacijama koje prenosi.

Trinaestogodišnji dječak, koji je umro u blizini Manchestera, nije bio cijepljen i bolovao je od kronične bolesti pluća. Unatoč tome što je dobivao lijekove za pluća, nitko nije primijetio da nije cijepljen trostrukim cjepivom za ospice, mums i rubeolu (MMR).
    Prvo,
    djecak ima 13 godina, Wakefild je izasao sa svojom hipotezom 1996 ili 97, ne sjecam se tocno; dakle djecak je vec tada imao barem tri godine, a MMR se dobiva oko prvog rodjendana. Dakle, ili je dijete bilo cijepljeno oko prve godine pa onda nije vise bilo docijepljeno nakon Wakefilda, ili nije bilo cijepljeno uopce na prvom mjestu, ali to onda nema veze s Wakefildom. U naslovu stoji kako se djeca uopce ne cijepe zbog W i da je ovaj decko umro jer nije bio cijepljen. Nesto ne stima :/

Drugo, djecak je bolovao od kronicne bolesti pluca; to valjda ima nekog utjecaja!

Trece "iz okolice Manchestera".....okolica Manchestera je puna siromastva, izbjeglistva, jada i bijede. Tamo je izbili i neki slucajevi tuberkuloze prije par godina, ali to je i za ocekivati u uvjetima koji su substandardni (terenska teorija bolesti)

Cetvrto: sta vama kaze ova recenica, koji joj je smisao?
    U nekim dijelovima Londona taj je broj bio niži od 50 posto, a Svjetska zdravstvena organizacija kaže da je manje od 95 posto cijepljene djece podložno epidemiji.
    Sto je pisac htio time reci glede Svjetske zdravstvene? Da ona kaze da je manje od 95 posto cijepljenje djece podlozno epidemiji
    Pisac, koji god je to napisao tako, ili izvorni ili onaj koji je krivo razumio pa onda krivo i preveo, je htio reci da kada procijepljenost stanovnistva je manja od 95 posto, raste mogucnost izbijanja epidemije. A sto se smatra epidemijom? To je vec druga prica...

Peto, (a to bi dobro i dobro obavijesteno novinarstvo trebalo prenositi) Wakefild je pokusao dokazati povezanost MMRa i autizma na zahtjev roditleja cija su djeca , nakon MMRa, pocela razvojno stagnirati i pokazivati simptome autizma. Prica je duga i kompleksna, Wakefield je stao mnogima na zuljeve i naravno da ga je bilo najbolje diskreditirati. Glavni argument u diskreditaciji njegovog istrazivanja, nisu bili sami rezultati istrazivanja, nego da je imao sukob interesa i da nije mogao biti nepristran (jer je sve istrazivao za roditelje djece oboljele od autizma).
    I bez Wakefilda, zdrav razum kaze, ako postoji hipotezqa da autizam uzrokuje vjerojatno mnostvo cimbenika od kojih je zagadjenost jedan od njih, otrovi koji postoje u cijepivima i njihova medjusobna interakcija, pogotovo u jednom takvom koktelu koji je sadrzavao i zivu, ima NEKAKVOG utjecaja, a nije bas totalno irelevantvo.

Kad smo vec na autizmu....Postoji samo jedno jedino istrazivanje koje je istrazivalo povezanost incidendije autizma djeteta sa specificnim nacinom kako je dijete bilo rodjeno , a to je INDUKCIJA poroda. I to istrazivanje je pokazalo viskoku korelaciju tog dvojega. Radjeno je u dvije japanske bolnice, jedna je imala viskoki stupan indukcije (gotovo po defaultu bi zene bile inducirane) , a druga malen. NITKO natkon toga nije ponovio istrazivanje; bilo je objavljeno u utjecajnom medicinskom casopisu; nitko ga nije opovrgavao niti komentirao.
    Michel Odent to zove cul-de-sac epidemiologija (tj. nesto padne u zapecak i nikoga nije briga da tu istrazuje, jer bi pozitivni rezultati uzbunili previse duhova....), ali se zato tjera cirkularna epidemiologija, u kojoj je dokazuje i pokazuje ono sto se vec izdokazivalo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samaritanka, pitat cu ga; on je na proslom predavanju govorio nesto na tu temu, ima i u njegovoj knjizica, str.25.
    Kao sto znamo iz prethodnog topika, nitko nije napravio double blind randomised control istrazivanje o stetnosti ili ucinkovitosti cijepiva; to bi nacilo da su izabrali nasumice dvije grupe ljudi od kojih bi jednu grupu cijepili, a drugu ne, a tko je cijepljen / nije cijepljen, ne bi bilo poznato ni uzorku na kojem se istrazuje ni onima koji bi ih cijepili/ne cijepili .
    To nije napravljeno ni za jedno cijepivo i zato je tesko govoriti o znanstvenom dokazu da cijepljenje funkcionira.
    Tj. napravljeno je jednom za tuberkulozu i to bas u Njemackoj. Prica ide ovako:
    "One such study was reported in The Lancet, 12 January 1980, the vaccine studied was the BCG vaccine against TB. The trial involved 260 000 people comparing an equal sized vaccinated group with a placebo control group. This study was organized ager various small studies conducted between 1935 and 1955 , produced results that the Lancet states "varied, strikingly and mysteriously, with protective effects ranging from 0% to 80%". In fact, those 20 yeats of trials were carried out avter a vaccination campaign in a relatively small area of Europe left 72 children dead within a few months of inoculation with the BCG vaccine, a catastrophic event considering the low incidence of the disease and eve3n lower death rate at the time.
    The Lancet goes on to state that t"the largest controlled field trial ever done with this vaccine shows not only no evidence of a protective effect but in fact, slightly more tuberculosis cases have appeared in vaccinated than in equal sized placebo control groups."

The result of the largest ever field trial carried out on BCG vaccine shows that you were more likely to develop TB had you been vaccinated, than had you not been vaccinated. How did the authorities respond to such a result? We may have expected a re-trial at the very least, or further trials, perhaps a review of vaccine policy for TB and the withdrawal of the vaccine until, at the very least, the development of a better vaccine. However, none of the above happened, vaccine policy continued regardless of the results of the trial.

Pokrajna je bila u Njemackoj, samaritanka, bilo bi zanimljivo saznati kada je cijepljenje protiv TB u Njemackoj prekinuto...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samaritanka, meni je moja pedijatrica rekla da kod njih oko 80% jednogodisnje djece nema nikakvu reakciju na tuberkulinsku probu a cijepljeni su odmah po rodjenju.

da li se ovi sad u njemackoj vade na slabo docjepljivanje ili postoje neki konkretni podaci o tome koliki broj od tih 1200 je uredno procjepljen. to bi mi jako zanimalo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samaritanka, možeš li se raspitati koji je zvaničan stav u Njemačkoj po pitanju BCG-a. Meni je to što opisuješ potpuno logično, a bilo bi sjajno vidjeti u kojim sve zemljama je to tako.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

http://www.mothering.com/articles/gr...chemistry.html

zanimljiv intervju s jednom americkom lijecnicom na temu cjepiva, zive i autizma.
    Zanimljivo je to sto ona nije toliko protiv samog cijepljenja koliko protiv toga sto njihov ucinak i medjusobno djelovanje nije uopce istrazivano.

Na ovoj stranici ima dosta linkova na tekstove razlicitih lijecnika okupljenih u grupu Doctors for Vaccine Truth
    http://www.vran.org/vaccines/doctors/blaylock-ltr.htm

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zanimljiv graf koji pokazuje kako se smrtnost od ospica smanjila za 95 posto prije uvodjena cjepiva protiv ospica.
    http://informedparent.eway.co.uk/Portals/2/mmr.html

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko uopce ima smisla odgadjati cijepljenje?
    Jel se u Hr daje Rhogam u 28. tjednu trudnoce?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zorana, mislim da ne. Ja nisam čula ni za jedan slučaj, a ja sam Rh-

Datum pristupanja
    Oct 2004

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Osim onog osobnog iskustva, ovdje je još nešto o RhoGAMu. Koma!

http://www.vaccinetruth.org/rhogam.htm

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana, jos uvijek se ne daje, no bojim se da je to pitanje trenutka...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    zanimljiv graf koji pokazuje kako se smrtnost od ospica smanjila za 95 posto prije uvodjena cjepiva protiv ospica.
    http://informedparent.eway.co.uk/Portals/2/mmr.html

Istu ovu stvar (samo za polio) je tvrdio i dr. koji je proizveo cjepivo za tu bolest.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imam jedan zgodan quote:

"Most of the greatest evils that man has inflicted upon man have come through people feeling quite certain about something which, in fact, was false."

-- Bertrand Russell, Unpopular Essays, "Ideas That Have Harmed Mankind" (1950), p. 149

Kako primjenjivo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je isto ko kad je Davor jednom napisao da se ne treba emocionalno vezati za hranu. Vjerovatno se previse vezemo za vlastita misljenja i ideje. Pa onda nije ni zacudjujuce sto duboko zaglibimo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Rhogam se kod nas daje već dugo u trudnoći, nakon amniocenteze.

Ovo je o mumpsu:
    Besides improving tests, University of Iowa Hygienic Laboratory scientists are also working to understand what caused the mumps' resurgence, which had been rare since childhood vaccinations became widespread in the 1970s.

Gilchrist says one theory is that Americans are more vulnerable because they are no longer exposed to seasonal mumps outbreaks, which would act to boost the immune response from the shots they received as children.
    That theory is bolstered by the fact that most current patients are not becoming seriously ill.
    iz članka na yahoou
    link

Po tome bi se moglo zaključiti da je u prvo vrijeme teorija s iskorjenjivanjem bolesti cijepljenjem dobro štimala, ali je pojela samu sebe...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamazika, sto se Rhogama tice, mislim da je Zorana pitala jel kod nas uobicajena americka praksa davanja Rhogama svim trudnicama koje su Rh neg u 28. tjednu trudnoce.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerojatno su zaključili da im je jeftinije dati svima nego gledati koja već ima protutijela užas!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Saradadevi pitanje za predavanje:
    U Njemackoj se ne cjepi protiv tuberkuloze. Tadasnji Anin pedijatar je to obrazlozio da na taj nacin prate puteve tuberkuloze. Radi se samo testovi na kozi koji pokazuje da li je dijete bilo u kontaktu s mikroorganizmom tzv. tuberkulintest. Nego pitanje. Zasto se u Njemackoj ne cjepi vise tuberkuloza? Zbilja zbog pracenja puteva ili zbog cega? Napominjem da je tako bilo prije 6 godina. Kako je danas mozda moze reci netko od cura koje zive u Njemackoj ili cu se ja jos raspitati.
    Pitala zasto je cijepljenje u Njemackoj diskontinuirano i od kada. Odgovor je vezan za onu studiju iz 80ih koju sam gore navela i citirala iz njegove knjige. Studiju su poduzeli nakon sto je 70ak djece umrlo nakon dobivanuja BSG u jednoj njemackoj pokrajni. Studija je pokazala da cjepivo nije efikasno u prevenciji tuberkuloze , nego , dapace cijepljena grupa je imala nesto vecu incidenciju bolesti.
    Kao sto sam rekla, nisu ponovili studiju koja bi definitivno potvrdila ove rezultate ili ih pobila (bila je to cul-de-sac epidemiologija)
    Ali ono sto se dogodilo je bilo to da su neke velike glave medju epidemiolozima agitirale i lobirale u vladi da se cjepivo protiv tuberkuloze ukine iz programa cijepljenja. Neki poznati dr. Buchwald je bio tu dosta vazan, ali ,koliko sam skuzila, postojala je cijela grupa lijecnika koja je agitirala protiv cijepiva (a sve na temelju rezultata te studije i one mrtve djece). Drugo ime koje je spomenuo u kontekstu promicanja opasnosti od cjepiva u Njemackoj je Stefan Lanka, koji je virolog i bavi se AIDSom.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Moje pitanje Gunnu bilo bi o smislenosti cijepljenja u rodilištu, obzirom na potpuno nerazvijeni (eng.: inate) imuni sustav. Naime, medicinari su spremni praviti se blesavi na besmislenost uobičajene prakse doklegod joj netko ne nađe opravdanje. Na primjer: jedan friški članak. Sada im je odjedamput jasno da cijepljenje u rodilištu nema smisla.[/url]
    Kaze on da nema smisla (kao sto je bilo i za ocekivati )
    Koja je svrha , kaze, da nema pojma...ustaljena praksa, rutina ; kaze da mozda bas zato sto organizam novorodjenceta ne moze reagirati na cjepivo, upravo ga daju...nema reakcija (ne moze dobiti temperaturu, npr...)
    Sto odgovara i na tvoje pitanje, marta... Nisam ga uspjela pitati o smislenosti cijepljenja protiv tuberkuloze u nasim krajevima (jer je jos ima), ali mislim da mogu pretpostaviti njegov odovor; cijepljenje ne stiti od dobijanja bolesti, a povecava mogucnosti dovodjenja organizma u bolesno stanje.

Netko je postavio pitanje moze li cijepljenje biti korisno za dijete koje, na primjer ide s roditeljima na put u zemlje Afrike, Azije, jer su tamo te bolesti ucestale pa je veca mogucnost da ih dobiju. On kaze da je veca mogucnost traume (uzrokovane promjenom klime, uvjeta zivota, higijenskih uvjeta, hrane itd...) i time veca mogucnost da se razbolis, ali ne i da dobijes paraliticni polio. Sta to sad znaci? To znaci, kaze on, da dijete se moze razboliti, ili bilo tko se moze razboliti i pokazivati simptome polia (smrcanje, kasljanje, povracanje itd...) i ostati na tome (to se naravno ne bi kvalificiralo kao polio, nego vjerojatno kao nekakva viralna infekcija). Njegov point (koji dolazi iz tog naturopatskog, homeopatskog objasnjenja nastanka bolesti) jest da ce samo jedan mali postotak ljudi izraziti ozbiljnije simptome, recimo da ce im se misici kociti, a jos manji postotak od tih koji se grce, ce izraziti simptom potpune trajne paralize i na kraju, malli postotak moze i umrijeti.
    Jos nesto zanimljivo vezano za polio. Kaze da je standardno cjepivo za polio "protiv" 3 virusa. A identificirali su do sada 72 polio virusa.
    U 60im su u SAD neki docovi napravili studiju o tome koji su faktori koji utjecu na razvijanje polia i evo liste:
    nedavno cijepljenje protiv difterije i pertusisa
    povijest uzimanja antibiotika
    uklonjeni krajnici
    puno secera u prehrani

Ovo sa secerom sam negdje citala; U 50im u SAD su skuzili da se mnostvo slucajeva polia javlja na kraju ljeta pa je neki naturopatski nastrojeni doktor to objasnio time da klinci jedu puno sladoleda ; naravno ismijali su ga.
    A onda par godina ili koliko vec, nakon toga, napravili studiju u kojoj su pokazali da je secer jedan od cimbenika koji pomaze razvoju polia

bilo je jos dosta zanimljivih stvari, probat cu ih napisati malo kasnije.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

marta, htjedoh reci da po principu ovoga sto je pricao za polio u Africi, i odgovorio da i kada dijete vodis tamo, bolje da ga ne cijepis protiv polia, moglo bi se slicno reci i za tb. I ako ga ima, bolje je necijepiti , to je njegov stav.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

saradadevii, polio je bolest koja kod 97 ili 98% oboljelih izgleda kao bilo koja druga viroza. tek par posto oboljeva od paralitickog polia, a tek par promila oboljelih ima ozbiljne posljedice tipa paralize udova ili smrti.
    i vise odraslih umire.

probat cu iskopati taj link s brojkama.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

upravo tako nesto je i on rekao, mislim da je rekao oko 95 posto kao viroza i onda sve ovo dalje se progresivno smanjuje.

Da napisem jos nesto sto je pricao o autizmu.
    Znate da neki smatraju da se radi o epidemiji koja se ne priznaje kao epidemija (povecanje broja dijagnosticiranih se objasnjava boljim metodama dijagnoze, ali ovi koji tvrde da se radi o epidemiji, kazu da kada se uracuna i bolja i ranija dijagnostika, brojke su svejedno ogromne, sto se porasta poremecaja tice)

Citirao je podatke iz SAD jer tamo vec neko vrijeme broje slucajeve autizma (u UK nema jos pobrojavanja i oficijelnih podataka). Ovako idu brojke:
    70ih 1 oboljelo dijete na 2000 djece
    u 90im 1 oboljelo na 1000 djece
    danas 1 oboljelo na 150 djece

Onda je dao brojke za oboljele od polia u 50im i poslije, brojke koje se interpretirala kao pokazatelji epidemije polia: (opet SAD)
    prije 50ih 20 oboljelih na 100 000 ljudi
    nakon 50ih (kada uvedose obavezno cjepivo!) 30 oboljelih na 100 000
    Autizam danas u SAD stoji ovako: 650 oboljelih na 100 000!!!

epidemija definitivno! Kako se to dogodilo?
    Njegov odgovor je jednostavan, djeca se truju (sve vise truju) i zato imaju poremecaje koji su u autisticnom spektru
    Mogu se trovati na razlicite nacine, kroz hranu punu pesticida, aluminija, fluora itd...da sada sve ne nabrajam, kroz zagadjeni zrak, kroz zagadjenu vodu (bila je nedavno u blizini sjevernog Londona eksplozija nekog postrojenja, otrovi se razlili po okolini; problem je sto odu i u zemlju pa od tuda u vodu i sada voda u tom dijelu engleske sadrzi puno vecu kolicinu nekog otrova nego sto je prije nesrece bilo dopusteno da sadrzi; ali sada je dopusteno, podigli su razinu dopustene kolicine otrova xy zato jer tako i tako nista ne mogu napraviti da je se rijese....) i naravno, truju se preko sve veceg broja cjepiva koja sadrze zivu, aluminij i ostale adjuvante.
    Prije nego sto je nastala frka oko zive , kolicina zive u jednom cjepivu za DPT je bila 25 mikrograma , sto ne znaci nista , ako se ne zna koji je safety level za zivu u odnosu na tjelesnu tezinu.
    Kolicina zive koja se smatrala neopasnom za bebu od recimo 10 kg (sto vecina nema u trenutku kada prima prvi DPT) je 1 mikrogram!
    Dakle, dijete u samo 3 cjepiva DPT je primilo 75 mikrograma zive .
    Kaze da su sada kao ukinuli zivu iz cjepiva, ali ne s priznanjem da je ovo prije bilo opasno, nego da su je ukinuli za svaki slucaj, kao nije dokazano da steti, ali evo, povuci cemo je.
    Ali nisu je ustvari potpuno izbacili iz cjepiva; kaze da su je samo drasticno reducirali na 0.3 mikrograma po ubodu DPT! ostalo je matematika.

Lijecnici s kojima je on razgovarao, vrlo cesto nemaju pojima koje su kolicine zive bile u pitanju, i vecina ih kaze da nikada ne bi dali takvo cjepivo da su znali da sadrzi tako veliku kolicinu zive.

I onda ja upadnem onako retoricki i polunaivno s pitanjem, kako mogu reci da ne postoji povezanost poremecaja poput autizma (za koji se trvdi da je jedan od njegovih uzroka trovanje i to u ranoj fazi razvoja mozga, intrauterino i ekstrauterino), sa cjepivima koja sadrze kolicinu nervnog otrova koji je toliko iznad sigurnosne granice....
    A on nas gleda i kaze: Mogu, sta drugo da naprave? Da priznaju kako su trovali djecu, zbog neznanja ili interesa? Pa da primjer nekih politicara ovdje (laburista) koji tvrde da prosloljetni napad teroristicki u Londonu nije imao nikakve veze sa ukljucenoscu VB u napad na Irak.
    Pa ja kazem, ali oni su politicari pa mogu tako nesto tvrditi, ovi drugi su znanstvenici! Na sto ce on: "To nije znanost, to je politika."

Da li se mogu saznati i kako, sastojci i kolicine za pojedina cjepiva koje se dobivaju u Hrvatskoj i sto mislite je li bi bilo dobro objaviti informacije i o tome? Pri tome mislim na sve sastojke i njihovo prodrijetlo (recimo koje zivotinjsko ili ljudso tkivo se koristilo za kultiviranje virusa itd...)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

The mortality rate in the USA due to Polio in 1923-1953 was dropped by 47% before the polio vaccine was introduced. Dr. Jonas Salk, creator of the killed virus vaccine testified in 1976 that live virus vaccine (the Sabin vaccine introduced in 1962) was the principle, if not the sole cause of polio since 1961. Out of 55 cases of polio reported in the USA in 1980-1985, 51 cases were caused by the vaccine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa donekle se mogu saznati sastojci cjepiva jer bi se trebali nalaziti u kutiji uz cjepivo. svojednobno sam u apoteci trazila cjepivo diteper (ono 5u 1) da procitam sastojke i nus pojave i apotekarka mi ga je jedva dala uz opasku da zasto me to zanima da neka se za sve obratim pedijatrici. uglavnom, tamo je navedeno jako puno konzervansa od aluminija, formaldehida i inih stvari, ali ne pise porjeklo a i nus pojave nisu tako bezazlene. ne sjecam se sad detalja ali trebala sam ga kopirati

zapravo vjerujem da niti vecina pedijatara ne cita te upute uz cjepivo a kamoli da ih daju roditeljima da ih informiraju. od tuda i uvjerenje da su cjepiva totalno bezopasna

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jesu li navedene i kolicine ili samo sastojci?
    Bilo bi dobro znati i podrijetlo, jer nekome tko je npr Musliman, moze biti vazno je li cjepivo sadrzi nesto uzgojeno na svinjskome tkivu, a onome tko je protiv abortusa, je li sadrzi nesto uzgojeno na tkivu ljudskog fetusa itd...

Nesto o BSGu u Njemackoj i spomenutom dr Buchwaldu

Dr. Buchwald also describes the largest vaccine trial ever carried out: from 1968-1971 the World Health Organisation carried out a large field trial to test the BCG-vaccine. It was a test model to eradicate tuberculosis on this planet (while reaping a few companies multi-billion dollar profits). In one area comprising 309 villages about 364,000 people were vaccinated against TB while another area of roughly the same size was left unvaccinated. The results however caused great consternation among vaccination experts: in the vaccinated area there were more cases of TB than in unvaccinated area. In Germany it took the STIKO (Permanent Vaccination Commission) 27 years to acknowledge the field trial and to remove the BCG-vaccine from the list of "recommended" vaccines.

na http://www.whale.to/vaccines/buchwald.html ima jos nekoliko njegovih clanaka

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Oprostite, meni je ovo nova tema, i možete li mi, kao roditelju, obrazložiti neke argumente koje Vi sami imate protiv cjepljenja. Npr., koje su moguće nuspojave poslije samog cijepljenja - nismo dobili nikakva upozorenja od pedijatrice (osim napomene za temperaturu), da li postoji mogućnost obolijevanja djeteta od određene bolesti, bez obzira da li je cjepljeno protiv nje, i zar nije prevelik rizik od obolijevanja ako se djete ne cijepi.
    Pretpostavljam da će vam ova pitanja biti :shock: , ali samo želim negdje početi s prikupljanjem informacija (konkretnih)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene sad malo uzdrmalo ovo s ospicama. A iduci mjesec nam slijedi MMR. Za koje btw. jedan dan odlucim cijepit cu pa se drugi dan grizem i kazem da necu. aaaaaaaaaaaaa

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Anka, ima dosta linkova na ovom i na prijasnjem topiku (link za njega je na pocetku ovog topika)

Zorana, sto te uzdrmalo u vezi MMRa?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa oni linkovi o djecaku sto je umro, apeliranje na roditelje koji ne daju cijepiti djecu itd.
    Kazem, iduci mjesec nas to ceka i vec sam sama sebi dosadna s kuknjavom jer ne znam sta da radim. A i ako dam cijepiti dijete, to ce biti cisto iz vlastite komocije

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A i ako dam cijepiti dijete, to ce biti cisto iz vlastite komocije
    kako mislis komocije?
    Pa prouci informacije, vidi je li ti to stoji ili ne stoji i na temelju toga odluci.
    Onaj clanak u jutarnjem, koji je vjerojatno prenesen i sastavljen na temelju nekog clanka iz britanskih novina, je pun nelogicnosti i pogresaka, definitivno slab izvor informacija za donosenje odluke

Ipak , priznajem da infrormacije nisu dovoljne; netko moze podastrijeti sto i jedno istrazivanje da je npr planirani porod kod kuce za nerizicnu trudnocu (sto god to znacilo...) barem jednako toliko siguran kao porod u bolnici, ako ne i sigurniji, u nekim slucajevima, pa ipak zena moze iz straha odluciti ipak roditi u bolnici.
    Strah je sastavni dio nasih odluka o mnogocemu, osobito o zdravlju vlastitog djeteta.
    Ali to svatko rjesava na svoj nacin...individualan pristup, nema opcih recepata sto je za ciniti , osim "suoci se sa strahom"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Komocije u smislu da mi ne skacu svi za vrat kod svake prehlade. Znas kako to vec ide....prehladi se dijete. Pa sta ako je to neka opaka bolescura protiv koje se moglo cijepiti? A sta ako stvarno dobije neku od tih bolesti? Puno primjera ima.
    Ne usudim se sama nositi svu odgovornost. A muz mi je rekao da mi vise nece rijec reci vezano za ovu temu. Jer ja u svemu u zivotu vidim teoriju urote i zavjere.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema to veze s urotama i zavjerama, nego, very simple, kao i uvijek-s profitom.
    Farmaceutska industrija je ogroman biznis.
    Samo od cjepiva za koje nas uvjeravaju da su nam neophodna da preživimo(kao i za mnoge druge lijekove, bdw) se godišnja zarada mjeri u milijardama dolara.
    Sistem sveprisutan na tržištu- uvjeri korisnika da se bez toga ne može živjeti i bingo.
    Još ako to začiniš strahom, recept je potpun.

Na kraju je uvijek stvar u novcu i profitu, tako današnji svijet funkcionira.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zorana, uvijek sama snosis odgovornost. odnosno ti i TM. bilo da cijepis ili ne cijepis djete odgovornost je uvijek samo na tebi.
    svi ostali ce samo slegnuti ramenima i reci ah bas ste imali nesrecu da se bas vasem djetetu to i to dogodilo (mislim da je ipak nazalost tako).

razumijem da te je strah jer i mene je vec starh svege vec sam sama sebi i paranoicna pomalo tako da sorry nisam ti bas pomogla

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zorana,
    u istim smo cipelama

za pocetak ono sto mozes mirne savjesti i bez straha napraviti je ODGODITI cijepljenje za sest mjeseci... to sam ja za sada napravila, ukratko pedijatru objasnila svoja saznanja i strahove i rekao mi je da me razumije i da uopce nema problema ako odlucim kasnije cijepiti luku...
    negdje (mislim u SAD) je ionako normalan termin cijepljenja sa mmr cjepivom oko 18mj... pa se onda revakcinacija dtp-om odgadja na 2 godine starosti...

u medjuvremenu imas dosta vremena dobro se informirati... ja iznova i iznova citam clanke koji su u linkovima sa proslog topica i namjeravam kupiti knjigu trevora gunna uskoro...
    bitno je da imas podrsku muza u tome... ja sam sa svojim pricala i cinilo mi se prekomplicirano lijepo mu sve i detaljno objasniti...pa sam mu uredno kompilirala tekstove sa proslog topica i rekla da ih samo procita...polako i kad bude raspolozen za to... te da mi onda kaze sto misli o tome... i da,ako i nakon procitanog misli da trebamo svakako cijepiti da cu postovati njegovu odluku...
    razumijem tvoj strah jer sam i sama nova u ovim vodama...mozda sam se i potajno nadala da ce mm reci- 'to su najobicnije gluposti,ti ljudi nemaju pojma o cemu pricaju' i naci mi dobre argumente zasto ipak cijepiti... na zalost ili na srecu -cim je procitao samo onaj prvi interview sa istrazivacem cjepiva duboko se zamislio... mislim da smo sada puno blize konacnoj odluci da necemo cijepiti luku...
    ono sto je bitno u odlucije da SVJESNO PREUZIMAMO ODGOVORNOST za zdravlje svog djeteta (na zdravu ishranu,sto manje izlaganje toksinima ali i kemijskim lijekovima, antibioticima, boravak na svjezem zraku, psihicko zdravlje, pozitivan stav prema tijelu i okolisu i puno drugih stvari - jednom rijecju: holisticki pristup zdravlju i zivotu)... ne prebacujemo tu odgovornost na doktore i cjepiva... jer nakon procitanog (o cjepivima ali i o istrazivacima, doktorima,proizvodjacima,laboratorijima i sustavu)-mozemo samo uvidjeti da bi tek to bio pravi rizik i igra sa zdravljem naseg djeteta...
    da, IGNORANCE IS BLISS...ali kad jednom saznamo vise vidimo da nema povratka u to lazno blazenstvo... opet nazalost ili na srecu jer teret prave odgovornosti je tezak... no,cijepljenjem-niti doktori niti sustav NE preuzimaju odgovornost za moguce poslijedice niti za neucinkovitost... doslovno,ako nesto nasem djetetu krene po zlu - oni NECE to 'platiti', cak i kad bi to bila utjeha...cak i kad nakon toga vise ne bi cijepili drugu djecu... iako,negdje savjetuju da ako nam zakonski pocnu prijetiti poslijedicama ako ne cijepimo da mi pocnemo njima prijetiti ZAKONSKOM ODGOVORNOSCU ZA POSLIJEDICE NECIJEPLJENJA... neka potpisu ako se usude! sigurna sam da neces naci doktora koji ce potpisati...

a ono sto nam preostaje je svjesno i aktivno zivjeti sa svojom odlukom...svakodnevnom brigom za zdravlje svog djeteta...sto mnogi od nas ionako cine...ovako mozda jos malo svjesnije... i mozda jos malo bolje...
    znaci, stvari postaviti pozitivno...

i kao sto bi oprah rekla-
    'svaki trenutak u zivotu je prilika da umijesto straha izaberemo ljubav'

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    iako,negdje savjetuju da ako nam zakonski pocnu prijetiti poslijedicama ako ne cijepimo da mi pocnemo njima prijetiti ZAKONSKOM ODGOVORNOSCU ZA POSLIJEDICE NECIJEPLJENJA... neka potpisu ako se usude! sigurna sam da neces naci doktora koji ce potpisati...
    uh,sad vidim da se moram ispraviti:
    iako,negdje savjetuju da ako nam zakonski pocnu prijetiti poslijedicama ako ne cijepimo da mi pocnemo njima prijetiti ZAKONSKOM ODGOVORNOSCU ZA POSLIJEDICE CIJEPLJENJA...

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To bi onda bila urota i zavjera s ciljem ostvarivanja profita.
    Ja ne mislim tako. Tko stoji iza farmaceutske industrije? Ljudi. Pohlepni, sebični, beskrupulozni, koje je baš briga što prodaju, samo da zarade? Mislim da ne. Uostalom, da je tako, daleko više bi im se isplatilo ukinuti cijepljenje i zarađivati na lijekovima koje bi prodavali za sve one boleti protiv kojih sad prodaju cjepiva. Cijepljenje spada u prevenciju, a prihod od prevencije je daleko manji od prihoda od samog liječenja (jedna doza cjepiva naprema xy doza nekog lijeka).
    Osobno, u pitanje uopće ne dovodim imunizaciju, ali dovodim u pitanje cijepljenje i kvalitetu cjepiva i opravdanost cijepljenja po defaultu. Zapravo, mislim da bi u ovakvim raspravama trebalo naglasiti razliku između imunizacije i cijepljenja, što se često zove jednim imenom i može stvoriti zabunu.
    Ili je pleme ujedno i protiv imunizacije?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Uostalom, da je tako, daleko više bi im se isplatilo ukinuti cijepljenje i zarađivati na lijekovima koje bi prodavali za sve one boleti protiv kojih sad prodaju cjepiva. ?
    ne bi im se vise isplatilo jer masu tih bolesti djeca ne bi ni dobivala a za neke nije potrebno ni otici doktoru a kamoli trositi lijekove,pogotovo u tako visokoprofitnim kolicinama... (na prvom topicu ima popis bolesti i kako se lijece...)...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja nisam protiv imunizacije

dapace, svakodnevno imuniziram svoje dijete kojecime;
    neke imunizatore jednostavno obozava, kaze "to je sjatko i jako je dobjo!")

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lucky, kod mene je onda malo "gore". Ne podrzava mene muz u tome da ne cijepimo dijete. Tocnije, stavila sam mu bubu u uho. Cuo je dosta toga. Ali, dalje od toga ne ide. Pa ima one klasicne argumente tipa: lako je praviti se pametan kad je vecina populacije cijepljena. Kao drugacije bi ja pricala da to nije tako. Ovako mi zastitu pruzaju oni koji su cijepljeni.
    Sinoc sam mu sat vremena objasnjavala da kako mi odrasli uopce nemamo zastitu od svih tih bolesti kojih se on panicno boji kad su djeca u pitanju. Pa je onda ostao bez komentara. I rekao: Ne znam. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Anvi"]
    To bi onda bila urota i zavjera s ciljem ostvarivanja profita.
    Ja ne mislim tako. Tko stoji iza farmaceutske industrije? Ljudi. Pohlepni, sebični, beskrupulozni, koje je baš briga što prodaju, samo da zarade? Mislim da ne. quote]

ti znači misliš da korporacije imaju humano lice i brinu za nas

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sto se zavjera, interesa i profita tice....
    ako te strah npr. mraka, mozes recimo drzati upaljenu svjetiljku dok spavas i tako cijeli zivot
    ili mozes pokusati suociti se sa strahom i postupno smanjivati kolicinu svjetlosti s tendencijom da zavrsis u potpunom mraku, jednoga dana kada se dovoljno oslobodis straha.
    e, sada, ako pitas Elektru sto ti oni preporucuju, oni bi mogli imati neki mali interes da ti preporuce svjetlo do kraja zivota.
    Dakle, treba biti oprezan kada ti elektra savjetuje da je najbolji nacin da se rijesis straha od mraka, tako da drzis upaljeno svjetlo.

Nitko u Elektri ne treba biti zao da bi to preporucio, niti kovati zavjeru protiv covjecanstva oslobodjenog straha, ali podrzavanjem tvojega straha, definitivno ce nesto vise zaraditi...
    Plus , nije lako biti crna ovca.

Kao sto netko rece, prosjecan lijecnik ne zna o cjepivima dovoljno, kriticki ih ne prosudjuje i prihvaca cijelu stvar kao dio usvojenog kanona koji se ne propituje.
    U VB dobije i novcanu stimulaciju ako mu je procijepljenost iznad odredjenog postotka, sto isto malo pridonosi pristranosti

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa ima one klasicne argumente tipa: lako je praviti se pametan kad je vecina populacije cijepljena. Kao drugacije bi ja pricala da to nije tako. Ovako mi zastitu pruzaju oni koji su cijepljeni.
    kontriraj mu s primjerom tetanusa; to je bolest koja se moze imati bez obzira na imunitet stada; dakle nije vazno kakva je procijepljenost. A bakterija se nalazi u tlu, kazu neki posvuda, a ne samo ponegdje

podaci iz Australije za 1995:
    20 000 djece nikada cijepljeno protiv tetanusa
    oko 400 000 djelomicno cijepljeo
    oko 100 000 za koje se ne zna sigurno

oko pola miliona djece sa djelomicnom "zastitom" i 20 000 njih bez ikakve "zastite", igraju se vani, padaju, rezu, bodu , gaze po cavlima itd...

broj oboljelih od tetanusa u Australiji u 1995: nijedan
    1996: dva slucaja
    Podaci iz Vaccination- A Parent Idea, Greg Beattie

Zaklljucak: postoji nesto drugo sto necijepljenu djecu stiti of tetanusa (a mozda i od drugih bolesti), a to ocigledno nije imunitet stada

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •