Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: Veliki problem "tamo dolje"!

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Margot prvotno napisa Vidi poruku
    Kćer moje frendice je imala slične manifestacije ponašanja (smetale su je prve dlačice), nije se ustanovio ikakav organski poremećaj, smetnja, neuobičajene hormonalne promjene, bolest... i dijagnosticiran je opsesivno-kompulzivni poremećaj, iako je ona bila bitno starija, u pubertetu (12-13 godina).
    ...danas je odlično, nema nikakvih smetnji više (17 godina).
    I meni je palo na pamet nešto slično - zna se to dogoditi na početku puberteta... Imam ja slično iskustvo, ali nije baš isto. U godini prije nego sam dobila prvu menstruaciju, mene je mučio strah da ću prokrvariti dok nemam uložak i da će drugi to vidjeti (vidjela sam što se dogodilo kolegici iz razreda, pa me se dojmilo).

* * *

nela, možeš potražiti psihologa - to bi bilo najpametnije, ali dok smišljate što učiniti, probaj problemu pristupiti na zdravoseljački način: ponudi djetetu da stavi uložak (običan pamučni, ali zapravo bi vjerojatno pomogao bilo kakav - nek bira kakav joj paše) tek da dobije osjećaj da je "tamo dolje" sve u redu. Sretno!

Htjedoh napisati - kad je moj mlađi imao probleme samoozljeđivanja u toj dobi (nije bio klasični okp, ali ni daleko od toga) puno je pomogla psihoterapeutkinja u SUvagu. Nekoliko mjeseci terapije i stvari su se znatno ublažile (grizao se do krvi po ručnim zglobovima) i u dogledno vrijeme riješile.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.07.2015. at 09:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •