Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
Čokolada, da, ona je bas jedno dijete puno epizoda i pretjeranih emocionalnih reakcija i zapravo sam već preko nekoliko puta imala zelju/ potrebu zbog raznih stvari potražiti stručnu pomoć, ali nikada nisam dobila potporu obitelji u tom.smjeru i onda bi ostala sa idejom kako ja pretjerujem i ispadalo je da samo meni ona nije dovoljno dobra (u nekim ocima), a to je stvarno jako daleko od istine jer zapravo svi ostali članovi obitelji uze i sire imaju svoje prece probleme i jednostavno nitko ne sagleda cijelu sliku, ali ujedno imaju pravo davati savjete.
Inače, vezano za siru priču od ove sada, moja E u svakom kontaktu s ljudima ostavlja dojam najdivnije, najpametnije, najumiljatije i najpristojnije djevojčice na svijetu i upravo takva i je osim kada nije i kada poludi na nešto ovakvo..... Na upisu u školu je oduševila, u vrtiću (nakon sto je pustila kočnicu, za sto je trebalo dvije godine) hvaljena od svih, osvojila medalje, predstavljala Vrtic na županijskoj razini, psihologinja i defektologinja kazu da je daleko zrelija od djece svoje dobi......
Npr. bolovi u trbuhu su stvar prošlosti ali tek nakon svih pretraga kod gastroenterologa i tako...
Mislim da se kod tvoje curice radi o čistoj psihosomatici. Očito je senzibilnija i stresne situacije puno teže proživljava, što se odražava na fizičkoj razini.
Njoj su te senzacije stvarne, i bolovi u trbuhu i sve što navodi da osjeća, ali ne mora biti da je uzrok organske prirode, što očito i nije, ali nju zaista boli/stvara neugodu/iritira.
Bez obzira na trenutnu situaciju, bilo bi dobro da posjetite psihologa/dječjeg psihijatra zbog njenog psihofizičkog razvoja. Čisto da se dijete naučiti adekvatno reagirati na stresne situacije i pravilno ih kanalizirati. Shvatite to kao ulaganje u budućnost
Mislim da je trenutno dobro ovo što cure savjetuju kao prva pomoć za saniranje trenutnog problema, dok ne zakažete termin kod psih. Možda bi najbolje bilo pomiješati kap čajevca u nekom baznom ulju i time mazati, a ujedno i odrediti trajanje "terapije" da se ne otegne u nedogled, npr. liječnik je rekao da se treba mazati 7 dana. Bit će vjerodostojnije