Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Sunčanica u trudnoći

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Sunčanica u trudnoći

Jeste li kad to doživjele?

Ja zapravo ni ne znam jel to kod mene slučaj. Prvo sam mislila da je crijevna viroza - stalna mučnina i malaksalost, česti odlasci na wc ali normalna stolica, pomaže jedino ležanje i hlađenje mokrim ručnikom, apetit ok.

E sad, to se zadnji put dogodilo prije 3tj., kad sam tu na moru po jakom suncu vozila bicikl pola sata. Ponovilo se i sinoć, a jučer smo cijeli dan bili na plaži, u borovom hladu ili u moru.

Inače me sunce izmoždi u roku pola sata, osim ako sam u moru. O ovim paklenim vrućinama da ne govorim. Pa si mislim da to ipak nisu crijevne viroze, nego previše sunca.

E da, sad sam negdje 29.-30. tjedan.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vrlo lsko

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pobjegao mi je post...

Vrlo lako moguće. Bas mi je zao.
    Trenutno u Grazu u ordinacijama 80 % pacijenata ima suncanicu, 20 % neku bakteriju uzrokovanu vrucinom.
    Mozes ju zaraditi vec nakon 15 min i to u hladu takoder.

Pij puno vode, ali male kolicine cesto, ne gledaj TV, komp, sve s ekranima.
    Obloge stavi na celo i vrat i budi u zamracenoj I hladnijoj prostoriji.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Nije baš preporučljivo u trudnoći sunčat se ili izlagat suncu po jakom suncu.
    Ja se isto kupam, ili ujutro ranije ili predvečer iza 17.30 h i dr. mi je rekao da mogu, al je naglasio par puta ne po jakom suncu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa nije sunčanica. zar nisu simptomi drugačiji? glavobolja, temperatura, smeta svjetlo...
    annie, nije li malo pretjerano reći da sunčanicu možeš dobiti nakon 15 min u hladu
    iako, slažem se, nemoj više voziti biciklu po jakom suncu i to pol sata. mislim, šta ti bi? :D

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ispada da je suncanica kao propuh. Samo vreba.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ispada da je suncanica kao propuh. Samo vreba.
    Pusti ti to....

Ne radi se o tome da sunčanica samo vreba, nego su ove godine temperature kod nas debelo preko 30 oC, pa su nam tijela ionako pregrijana i rade na rubu toplinskog preopterećenja. Dodaj tome dehidraciju koju ne osjetiš jer se znojimo zbog vanjske temperature, a u slučaju pokretačice topica još i trudnoću - eto razloga zbog kojih bi annie mogla biti u pravu...

mm se neki dan isto sam sebe sredio - u popodnevnim satima popravljao je luster na balkonu (zapad, sunce prži 100 na sat) i kaže popodne - kaže da ga muči glavobolja i mučnina u želucu... Ja sam mu odmah rekla o čemu se radi, ne više sat i pol na direktnom suncu udesilo ga je do kraja. Danima se oporavljao. Treba imati na umu da sunce ima akumulacijski učinak (dva dana prije toga šišali smo živicu na gruntu, isto je bilo vruće iako smo u 11 prijepodne proglasili fajrunt, bilo je još prilika prehodavanja po suncu, a šilterica mu je ostala kod mame na drugom dijelu grada....)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ne više sat i pol na direktnom suncu udesilo ga je do kraja. Danima se oporavljao. Treba imati na umu da sunce ima akumulacijski učinak (dva dana prije toga šišali smo živicu na gruntu, isto je bilo vruće iako smo u 11 prijepodne proglasili fajrunt, bilo je još prilika prehodavanja po suncu, a šilterica mu je ostala kod mame na drugom dijelu grada....)
    pa dobro, sat i pol na jakom suncu bez kape, plus fizička aktivnost - ovo već s ludošću graniči :D a i šišanje živice po ovoj temperaturi, a da nije u 5 ujutro, vam isto baš i nije trebalo :D
    i nije isto kao i ležanje u hladu, uz svako malo osvježavanje u moru. teško da ćeš u hladu dobiti sunčanicu.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

cvijeta, sjeli smo na bajkove iza 16h. Očito nedovoljno.

Sve što ste napisali zvuči i nevjerojatno i moguće. Mislim, neke stvari se ponekad ne mogu objasniti, ja prva najčešće pribjegavam objašnjenju da je to eto tako i kaj sad. Ali mučnina se bojim ko vrag tamjana, jer vuku za sobom nesvjestice. A solo sam s klincima na moru. Pa malo više dižem paniku nego inače.

Skužila sam da mi paše ležanje i apstinencija od sunca. Sreća sad za ove oblake.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stariji sin mi je u nedjelju imao suncanicu, tocnije pregrijavanje tijela, zato znam ovo o 15 min jer su mi rekli doktori, znaci vise njih.
    Nisam stigla obrazlozit, ali tocno tako kako je Peterlin rekla - to je u biti pregrijavanje tijela, a ne tipicna suncanica i zaista se moze dobiti i u hladu jer ju uzrokuje temperatura zraka, znaci toplina, a ne direktno UV zračenje. U kombinaciji s nedovoljno hladenja, nedovoljno tekucine zaista je dovoljno kratko vrijeme da tijelo reagira.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koja je to bakterija uzrokovana vrućinom?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa dobro, sat i pol na jakom suncu bez kape, plus fizička aktivnost - ovo već s ludošću graniči :D a i šišanje živice po ovoj temperaturi, a da nije u 5 ujutro, vam isto baš i nije trebalo :D
    i nije isto kao i ležanje u hladu, uz svako malo osvježavanje u moru. teško da ćeš u hladu dobiti sunčanicu.
    Eh, jadan ti je mm uz mene - uvijek nađem neki posao... Nema hlada!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iako osobno mislim da treba duze od 15 min ali s tih 15 min smo svi htjeli reci -po ovim vrucinama ne treba dugo, cak I najzdravijima, a onima koji su po tom pitanju manje sretni treba doslovno jako kratko.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Iako osobno mislim da treba duze od 15 min ali s tih 15 min smo svi htjeli reci -po ovim vrucinama ne treba dugo, cak I najzdravijima, a onima koji su po tom pitanju manje sretni treba doslovno jako kratko.
    Bome za dijete koje ima malu tjelesnu masu - 15 min bi moglo biti dovoljno... Odrasli su druga pjesma.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a70v -Tako detaljno nisam ispitavala jer se nije radilo o nama.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 24.07.2015. at 15:41

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    a koja je to bakterija uzrokovana vrućinom?
    Uzrokovana je nespretno prevedena rijec s njemackog jezika. Pravilnije bi bilo reci potaknuta, znaci da se zbog topline vise mnozi itd. Zaboravljam hrvatske rijeci polako pa ako pisem na brzinu, krivo se izrazim. Poduprta ako ta rijec jos postoji. Toplina ju izrazito podupire u razvoju.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 24.07.2015. at 17:54

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vecini bakterija odgovara toplina.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Vecini bakterija odgovara toplina.
    Posebno onima koje se namnoze u kajmaku na pizzi ostavljenoj na stolu preko noci , a pojedenoj drugi dan.
    (spasavah brata od dehidracije nakon takvog bedastog poteza).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jedna je stvar normalan oprez, a druga histerija oko sunca, toplina...poludim kad ona na novoj tv s razrogacenim ocima saopci da ce sutra biti 35. Ko da apokalipsa stize.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bas
    Tragedija je imati tako toplo ljeto

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nije apokalipsa, ali ovakvih vrućina kakve su bile prošli tjedan, i tako dugotrajno, se ja moram priznati ne sjećam.

Tako da mislim da je oprez itekako važan.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa oprez svakako, pazila sam i ja da djeca piju dovoljno, da nisu na jakom suncu i da ih hladim izvana i iznutra
    Al stvarno nije smak svijeta
    Osim ako ne radis na otvorenom cijeli dan, onda je gadno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa smak svijeta sigurno da nije, ali je i daleko od uobičajenog. Meni je recimo jedan dan pozlilo nakon kupanja.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeta, sjeli smo na bajkove iza 16h. Očito nedovoljno.

Skužila sam da mi paše ležanje i apstinencija od sunca.
    ajme jelka, u visokoj trudnoci na biciklu na 35-36 i plus toga ovih je dana bila i neka sparina, ne samo vrucina, barem kod nas.
    draga, fakat nije cudo da ti je pozlilo...

ne micite se vi iz kuce prije 5 nikako, a na biciklima jos kasnije. Pa jos je u 6-7 jako vruce i sparno.
    ovo su ekstremne teperature ovih dana, a ti trudna. Pazi da ne kolabiraš!
    Posljednje uređivanje od orange80 : 25.07.2015. at 15:02

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije apokalipsa, ali ovakvih vrućina kakve su bile prošli tjedan, i tako dugotrajno, se ja moram priznati ne sjećam.

Tako da mislim da je oprez itekako važan.
    Ljeto 2008, ako se ne varam, jedno dva-tri tjedna temperatura nije padala ispod 35 u hladu, a na suncu po Zagrebu su mjerili 50-60 stupnjeva. Bilo je vrucine oduvijek, samo nas je sve redom smetala puno manje kad smo brojili (puno) manje godina.

Tu zimi drame zbog hladnoce svake godine. Upozorenja na sve strane. A svake godine pada do -40 C ili nize. Nis' novo, nikad.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad je mjereno 39, a ne 35, a svaki dan bi u nekom mjestu bio srušen rekord u visini temperature otkad se mjeri.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi se nismo udaljavali danima od kuce. Prve dane je E. bilo mucno i povracala je dvije noci. Vjerojatno zbog toga sto je dobar dio dana bila vani u bazenu koji je u debeloj hladovini. Ali svejedno joj je izgleda bilo previse iako zapravo nije niti bila na direktnom suncu.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jelkice, jesi ti nama ok?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja dobro, tko ne bi s ovakvim olaksanjem vremena. Sad me doduse muce neke druge trudnicke tegobe, ali Boze moj, nesh mora biti.

I samo da kazem kak malac u trbuhu jucer nije oka sklopio cijeli dan, rasplesao se skroz. Ocito mu godio pad temperature. Sto mi opet govori o tome koliko visoke temperature utjecu na sve oko sebe (a direktnog sunca sam se ful klonila, to bicikliranje je bila zadnja ludost).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •