Results 1 to 50 of 201

Thread: Ocjena iz vladanja

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by lunas View Post
    Ne slažem se. Pročitala sam i neke stručne članke (pravnici su ih pisali) u kojima se kaže da je upitno dobro vladanje ako nije izrečena nijedna ped. mjera. I obrnuto, upitno je uzorno vladanje ako su izrečene ped. mjere. Koja je inače svrha pedagoških mjera?

Za sva ponašanja propisano je koje su sankcije. Npr. bilo kakvo kršenje pravilnika o kućnom redu - opomena i sl. Nemam sad pri ruci ,ali sve je točno propisano. Meni je bitno da se to uvijek treba dostaviti roditeljima na očitovanje, pismeno. A toga ovdje nije bilo, nego smo samo srezani na kraju, bez konkretnog obrazloženja.
    Bilo je usmeno nešto, ali tipa: zašto ima dugu kosu? Jel ste razmišljali o programu Montessori?
    Ne bih htjela biti zli prorok, ali iz ove rečenice o Montessori programu ja bih iščitala da učiteljica smatra da moje dijete nije dobro prilagođeno.

Dala ti je šansu da postavljaš daljnja pitanja. Ne znamjesi li to napravila, ali ja bih.

Dalje, da se moje dijete s nekim potuklo, makar i izvan škole, ČULO BI OD MENE SVOJE, a bome bih samoinicijativno odvukla zadnjicu u školu zajedno s mužem i istražila stvar dokraja, jer to je u interesu mog djeteta. Nedajbog da se tako nešto ponovi...

Slažem se da učiteljica ima putra na glavi, ali na način da tebe i to dijete nije na vrijeme grubo pobrala na red u vašem najboljem intrresu i u interesu ostale djece. Kako Cvijeta kaže, mali nije cvijeće i to mu na brzinu treba izbiti iz glave, ds mu se ne obije u istu u višim razredima.

Pravne metode zaboravi, bolje ti je obratiti više pažnje gdje je dijete i što radi. Ova ocjena iz vladanja je očito bila prva stvar koja te ubola.

Oprosti na izravnosti, reagiraj dok je još vrijeme inače bi tuče izvan škole mogle postati pravilo. Roditelj si, daj sinu do znanja da se sredi.
    Last edited by Peterlin; 26.07.2015 at 16:06.

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ne bih htjela biti zli prorok, ali iz ove rečenice o Montessori programu ja bih iščitala da učiteljica smatra da moje dijete nije dobro prilagođeno.

Dala ti je šansu da postavljaš daljnja pitanja. Ne znamjesi li to napravila, ali ja bih.

Dalje, da se moje dijete s nekim potuklo, makar i izvan škole, ČULO BI OD MENE SVOJE, a bome bih samoinicijativno odvukla zadnjicu u školu zajedno s mužem i istražila stvar dokraja, jer to je u interesu mog djeteta. Nedajbog da se tako nešto ponovi...

Slažem se da učiteljica ima putra na glavi, ali na način da tebe i to dijete nije na vrijeme grubo pobrala na red u vašem najboljem intrresu i u interesu ostale djece. Kako Cvijeta kaže, mali nije cvijeće i to mu na brzinu treba izbiti iz glave, ds mu se ne obije u istu u višim razredima.

Pravne metode zaboravi, bolje ti je obratiti više pažnje gdje je dijete i što radi. Ova ocjena iz vladanja je očito bila prva stvar koja te ubola.

Oprosti na izravnosti, reagiraj dok je još vrijeme inače bi tuče izvan škole mogle postati pravilo. Roditelj si, daj sinu do znanja da se sredi.
    Ja znam da moje dijete nije prilagođeno na razini ostale djece. I prva stvar koju uvijek pitam je da li je sretan u školi i da li normalno komunicira s drugom djecom i učiteljima. Ovaj sukob je meni bio potvrda da je normalan... (glupa ja) Inače, taj dečko se tuče svaki dan. Tog dana ga je zadirkivao cijelo vrijeme na nastavi, nazivao ga pogrdnim imenima (na diskriminatornoj osnovi). Ovaj moje je cijeli dan trpio. Pitala sam ga zašto nije rekao učiteljici. Odgovorio mi je da je ona sve to vidjela i da je ignorirala. Nakon škole se to nastavilo i njemu je prekipilo.
    Ja sam mu rekla da nije u redu se tuči iz bilo kojeg razloga. I da slijedeći put kaže učiteljici. Ali zapravo mislim da se još dobro i držao. Nismo istraživali stvar dalje, jer odmah drugi dan ovaj dečko se ispričao mom sinu i pomirili su se . A i bilo je par tjedna do kraja šk. godine i nismo htjeli stvarati probleme pred kraj.
    Inače, kontaktirani su i roditelji drugog djeteta, koji su rekli da se njih to ne tiče, to su dječja posla.

Pitanja jesam postavljala, ali ona mi nije znala reći što se točno očekuje, nije znala usmjeriti. Prošla sam nekoliko razrednica, i ova je u usporedbi s njima totalno zbunjena i uplašena. Ona ne vodi djecu, već djeca vode nju. Uopće ju nismo razumijeli što se očekuje od nas. Mogu misliti kako su onda djeca zbunjena s njom.

U skoli ne ulaze u to ni tko je zapoceo tucu, tko je izazivao, za skolu je tuca apsolutno nedopustena.

Ono sto je meni upalo u oko:

Quote Originally Posted by lunas View Post
    Tog dana ga je zadirkivao cijelo vrijeme na nastavi, nazivao ga pogrdnim imenima (na diskriminatornoj osnovi). Ovaj moje je cijeli dan trpio. Pitala sam ga zašto nije rekao učiteljici. Odgovorio mi je da je ona sve to vidjela i da je ignorirala. Nakon škole se to nastavilo i njemu je prekipilo.
    Nakon skole tvoj sin se je mogao slobodno maknuti od tog djecaka, zasto nije?

Quote Originally Posted by Ariel_ View Post
    U skoli ne ulaze u to ni tko je zapoceo tucu, tko je izazivao, za skolu je tuca apsolutno nedopustena.

Ono sto je meni upalo u oko:

Nakon skole tvoj sin se je mogao slobodno maknuti od tog djecaka, zasto nije?
    Jer dio puta kući idu u istom smjeru.