Citiraj lunas prvotno napisa Vidi poruku
Pa ubi me ali meni je sasvim normalno da se dečki jednom tijekom 4 godine potuku!
Nasilje je jedna stvar, a jednokratni sukob druga.
Cirtiram: Nasilničko ponašanje definirano je u Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, kojeg je donijela Vlada Republike Hrvatske u okviru Programa aktivnosti za sprječavanje nasilja među djecom i mladima od 25. veljače 2004. godine, kao:
Nasilništvo podrazumijeva šest definirajućih činitelja: namjera da se nanese bol ili šteta; intenzitet i trajanje; moć nasilnika; ranjivost žrtve; manjak podrške i posljedice.
Normalni sukob vršnjaka ima sljedeća obilježja:
Ne postoje elementi navedeni za nasilništvo; djeca ne inzistiraju da mora biti po njihovom po svaku cijenu; mogu dati razloge zašto su u sukobu; ispričaju se ili prihvate rješenje da nitko nije pobijedio; slobodno pregovaraju da bi zadovoljili svoje potrebe, mogu promijeniti temu i otići iz situacije.
Pa dobro - pristajem da ne razumijem jer mojoj djeci nikada nije padalo na pamet ovako nešto. Dapače, kako je moj mlađi znao biti izložen takvim oblicima ponašanja, ja sam i njemu i njegovom razredniku rekla "idući put nek se obrani", ali moj sin nije pristao na to jer nije takav karakter. Nije i gotovo. Ni jedan od mojih sinova nije se mlatio pa valjda zato i ne mislim da je to normalno ponašanje u dječjoj dobi.

Btw. moj stariji je jedan od onih koji dobivaju nagrade. Dobio je ponešto svake godine, a ove bingo - učenik generacije. I znate što se dogodilo? Roditelji su na zadnjem roditeljskom skočili razredniku za vrat zašto je baš moje dijete dobilo nagradu, a ne neki drugi učenici iako imaju isti prosjek ocjena... Razrednikov odgovor je bio "Zato jer osim dobrog učenja za sebe, nagrađeni učenik mora trajno raditi i na promicanju interesa škole, a u generaciji se odabire samo jedan." Moj sin je baš to radio, ne zbog nagrade nego zato jer je to želio. Ja nisam baš bila oduševljena time što je svaki svoj slobodni trenutak provodio u toj školi, ali nisam mu imala razloga to braniti jer su ocjene uvijek bile ok. Btw. ja nisam bila nagrađivana (osim za natjecanja, ali to je drugo) iako sam imala dobar prosjek, ali sam bila lajava i kao dijete pa mi se dugi jezik obio glavu. Takav mi je mlađi sin i svjestan je toga, ali štaš, od matere mu je...

Nema veze.

Škole (čak i najbolje) pune su osoblja među kojima ima odličnih, ali i onih koji su nedorasli svom poslu. Ali to roditelj mora znati na vrijeme.

lunas, ako je problem stvarno bila samo učiteljica, stvar će se u petom riješiti sama po sebi. Javi za pola godine kako stvari stoje.