Citiraj lunas prvotno napisa Vidi poruku
On definitivno nije kolovođa. Iskreno, bilo bi mi lakše da je.
A što se tiče uzornosti, to je toliko subjektivna ocjena da samo na ovom threadu neki bi mu dali uzorno, neki dobro, a neki i loše.
A to nikako ne bi smjela biti subjektivna ocjena.

To meni smeta. Što postoji u tančine propisana procedura za sve. Ovdje se nije poštivalo ništa. Doneseno je rješenje s razlozima koji ne drže vodu i koje nije zasnovano nina zakonu ni općim aktima škole.
Minimum minimuma je to da se obavijesti roditelja da će mu se spustiti ocjena iz vladanja.
Da ne pričam o tome kako se učiteljima ne da izricati pedagoške mjere.
Citirala sam gore za šta se izriču ped. mjere. A njemu nije izrečena ni opomena kao najblaža pedagoška mjera, a kamoli šta drugo.
Vladanje je neminovno povezano s pedagoškim mjerama. Kako može npr. netko imati loše vladanje a nema nijednu pedagošku mjeru? Ili ukor i uzorno vladanje. Naprosto nema logike.

Da učitelj provode opće akte koji su na snazi, roditelj bi neminovno bio upoznat do u tančine, npr. o ovom sukobu. Ali s obzirom da se sukob nije ni mogao sankcionirati ped. mjerom jer se nije desio u školi, onda se ne mogu ni pozivati na njega pri davanju ocjene iz vladanja.
Vec sam ti nekoliko puta napisala da mome sinu nikad nije izrecena niti jedna sluzbena pedagoska mjera pa je uvijek bio " samo" dobar , a nikad uzoran. Isto tako i drugi u njegovom razredu koji su samo " dobri", ali ne i " uzorni".