Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 201

Tema: Ocjena iz vladanja

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, mene ovo žulja. Da ne, ne bi ni otvorila temu.
    Ako bi tebi bilo svejedno da je tvoj sin žrtvovan za dobrobit svih, i na kraju on ispašta, tko sam ja da ti sudim.
    I ne kužim zašto pišeš ovdje ako ti ovo nije u domeni interesa.
    Forum je pun bitnijih tema...
    Sto ces... I mene frustracija ulovi kad se pitanja za koje pisem dopise ne micu sa mjesta. Pa mi bude lakse kad ne radim nista i pisem na drugim temama.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Vjerujem da je istina, kao i inače, negdje in the middle.
    Vjerojatno je razrednica lošija/nemoćnija/neiskusnija štogod, a vjerojatno ni dijete nije cvjećka. I eto, vladanje dobro, Big deal.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Cuj ne bih rekla da je zakonski neutemeljeno, a subjektivno vjerojatno - jest.
    Postoje objektivi parametri koji su podlozni subjektivnoj procjeni. Odnosno , sve je u ocima promatraca.
    Kod ocjene vladanja vise nego u drugim podrucjima.

ali ono drugo sto sam ti napisala... Ili je dijete bilo primjerenog vladanja pa je nepravedno dobilo samo dobro. Ili nije. Trebalo bi biti svejedno da li je dijete 5,0 ili 3,5.
    Primjeren je ili dobar neovisno o ocjenama.
    A ja kao pravnica ti kažem da je zakonski neutemeljeno. I objasnila sam više puta proceduru koja je točno propisana.
    Subjektivna jest.

Dakako da bez obzira na znanje, ocjena iz vladanja može biti bilo kakva.

Stvar je u tome da je pohvalnica ovisila samo o ocjeni iz vladanja. Znanje je tu (5,0), al pohvalnice nema.

Da se razumijemo: ja ne mogu imati uvid u njegovo ponašanje u školi. To mogu samo učitelji.
    Ali se mene kao roditelja mora upozoriti na pravi (zakonit) način da postoji problem. Jer meni npr. sukob izvan škole nije školski problem.
    I izrekni tu pedagošku mjeru, da se vidi da nešto radiš. A ne srezati podmuklo na kraju godine!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj perla5 prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da je istina, kao i inače, negdje in the middle.
    Vjerojatno je razrednica lošija/nemoćnija/neiskusnija štogod, a vjerojatno ni dijete nije cvjećka. I eto, vladanje dobro, Big deal.
    Više stvarno nemam energije za ponavljati...

Ti miša, već 4. stranica!

Da li vas mogu zamoliti da napišete još samo ako znate nekoga tko je išao u daljnju proceduru i kako je završilo?
    Posljednje uređivanje od lunas : 28.07.2015. at 16:12

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Više stvarno nemam energije za ponavljati...
    E to smo čekali Šalim se Sad zamisli kako je bilo toj nemoćnoj uciteljici sto puta ponavljati da ne viču, da se ne guraju, da slušaju, da ovo da ono......

Uloži prigovor i vidjet ces odgovor. Uđi u pravnu bitku. I vjerojatno ćeš izgubit. Ili dobit. Nebitno. Iskreno, dijete će ti vjerojatno biti etikerano "ma znaš onaj mali od one mame pravnice..."

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ne znam nikoga. Obično se roditelji pokunje i posrame, obećaju da će popričati s djetetom. Obično.

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da koristis pregrandiozne termine: zrtvovanje, dobrobit svih, ispastanje djeteta...

A pisemo to bas da probas shvatiti da je to prilicno nevazno i da na to ne bi trebala trositi energiju.
    Ono što je nekome nevažno - drugome je važno, šta ćeš.
    Ja se sada grizem što je moje dijete ispalo manje vrijedno od pera i marka jer sam ja dopustila da sjedi s lošim učenicima. To stoga jer mi je razrednica to izravno rekla - da je stavila mog sina s nemirnim učenikom da ga moj sin smiri.
    Samim time, ja sam podrazumijevala da je moj sin uzoran, jer, jelte, ovaj drugi se treba ugledati na mog sina i biti kao moj sin.
    I onda ovaj rez na kraju.
    Smeta mi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam, moguće da sam se izgubila u citiranim pravilnicima, ali čini mi se da i žene koje su se ovdje javile a rade u školi tvrde suprotno - dakle, ne bih rekla da učeniku mora biti izrečena pedagoška mjera da bi dobio ocjenu "dobar" iz vladanja.
    (zato ne razumijem zašto ti lunas stalno navodiš pravila o izricanju pedagoške mjere)

Drugo, apsolutno se ne slažem da sukob izvan škole nije školski problem, što god pravilnici o tome govorili. Posebno što se sukob dogodio na putu iz škole.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, moguće da sam se izgubila u citiranim pravilnicima, ali čini mi se da i žene koje su se ovdje javile a rade u školi tvrde suprotno - dakle, ne bih rekla da učeniku mora biti izrečena pedagoška mjera da bi dobio ocjenu "dobar" iz vladanja.
    (zato ne razumijem zašto ti lunas stalno navodiš pravila o izricanju pedagoške mjere)
    mislim mima da si ti skroz u pravu.

Drugo, apsolutno se ne slažem da sukob izvan škole nije školski problem, što god pravilnici o tome govorili. Posebno što se sukob dogodio na putu iz škole.
    i ovdje se slažem s tobom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pogledaj si npr. ovo:
    http://www.os-slatine.skole.hr/ocjenjivanje.htm

Pedagoške mjere su neminovno povezane s ocjenom iz vladanja.
    A nažalost, učitelji se ne drže općih akata i u ovom našem slučaju nisu izrekli nikakvu pedagošku mjeru. Meni je žao što nisu jer bih onda ja kao roditelj imala prava glasa. A ovako su me samo doveli pred gotov čin.

Ma daj molim te, postoje određene granice (kao prvo definirane općim aktima) - zar učitelj koji naleti na učenika u gradu kako se tuče - daje mu lošu ocjenu iz vladanja. Kakve to veze ima sa školom?

Piše ti u općim aktima točno gdje i kada se isti primjenjuju.

U konkretnom slučaju se ne primjenjuje.

PS. Neću reći čast izuzecima, jer iz mojeg iskustva ova učiteljica je izuzetak. Većina ih je ok i pridržavaju se i pravilnika i svega.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    mislim mima da si ti skroz u pravu.

i ovdje se slažem s tobom.
    E pa pusti onda razrednika da ti dođe doma da prouči kako ti se dijete ponaša kod kuće pa da na temelju toga donese ocjenu iz vladanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj perla5 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam nikoga. Obično se roditelji pokunje i posrame, obećaju da će popričati s djetetom. Obično.

Sretno!
    Tako je i jedna druga mama napravila (bilo nas je više u ovoj glupoj situaciji). I poslije joj je bilo žao. Ispalo je van da je to dijete imalo smanjenu ocjenu zbog nečega što uopće nije napravilo.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa, ali mali ti se potukao s razrednim kolegom na putu kući!!! Mislim da je tvoj ili to dijete ozbiljno stradalo, da su se potukli metalnim nogama od stolaca, a to djeca počinju raditi u višim razredima kad ih netko živcira cijeli dan, bi li onda smatrala da što se to tiče škole? Meni je apsolutno nejasno, a odgajala su me dva pravnika, da ti misliš da se škola treba baviti samo onim što se događa u školi po propisu. To znači da ako se djeca ispred škole potuku, učiteljica treba pozvati policiju radi ometanja javnog reda a ne viknut Dosta!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako nije bitno to sto se dijete tuklo izvan skole , ne razumijem zasto se to uopce zna u skoli.
    Jer ako postoji problem (i) izvan skole, a skola se uvuce u to (netko prijavi dijete, trazi se reakcija strucne sluzbe), tada kao da se to dogodilo i u skoli.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ti misliš da učenik koji mlati druge na putu iz škole ne bi zaslužio pedagoške mjere i sniženu ocjenu iz vladanja, jer se to ne događa u zgradi škole? Ili ako se tuče, uništava stvari, a to dođe do škole (a sigurno da bi došlo).
    Pa tako stvari ne funkcioniraju niti u "stvarnom" životu, a kamoli u školi koja je odgojna ustanova.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ti misliš da učenik koji mlati druge na putu iz škole ne bi zaslužio pedagoške mjere i sniženu ocjenu iz vladanja, jer se to ne događa u zgradi škole? Ili ako se tuče, uništava stvari, a to dođe do škole (a sigurno da bi došlo).
    Pa tako stvari ne funkcioniraju niti u "stvarnom" životu, a kamoli u školi koja je odgojna ustanova.
    nasi u skoli reagiraju na gadanje grudama na autobusnoj stanici i na nazive/aktivnosti grupa na FB (ako se one ticu skole ili ucenika), tako da se nase u skoli sve tice. Itekako bi ih se ticao tuča na putu kuci, ako bi se saznalo za nju.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

sirius, pa normalno. Učitelji i profesori, kakogod nepravedni i glupi zanju bit, ipak su ljudi koji odgajaju tuđu djecu i osjećaju nekakvu odgovornost za to kakve ljude stvaraju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ali mali ti se potukao s razrednim kolegom na putu kući!!! Mislim da je tvoj ili to dijete ozbiljno stradalo, da su se potukli metalnim nogama od stolaca, a to djeca počinju raditi u višim razredima kad ih netko živcira cijeli dan, bi li onda smatrala da što se to tiče škole? Meni je apsolutno nejasno, a odgajala su me dva pravnika, da ti misliš da se škola treba baviti samo onim što se događa u školi po propisu. To znači da ako se djeca ispred škole potuku, učiteljica treba pozvati policiju radi ometanja javnog reda a ne viknut Dosta!
    Ma neee, koliko ja znam nije bilo nikakvih posljedica. Još se taj mali ispričao mom sinu. A veći je i jači od mog malca.

Inače si malo nejasna.

Prostor ispred škole ulazi u jurisdikciju škole po (mislim svim) općim aktima.

Ako su ti roditelji pravnici, ne znači da vladaš pravnom materijom. A i ima pravnika i pravnika. Ovisi u kojem su fahu. Ako nisu nikad imali doticaja sa Statutima škola i sl., ne mogu ni znati o tome.

Probaj ih pitati konkretno. Da li se neprimjereno ponašanje npr. 500 metara od škole može sankcionirati npr. ukorom?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Vjerojatno će ti vrijeme olakšati taj osjećaj poraza i nepravde. A još više će ti olakšati stvarnost neimanja 5,0 u višim razredima, što je statistički negdje 96% vjerojatnost
    Koliko djece završi cijelu osnovnu školu sa 5,0 i uzornim vladanjem? A koliko od te djece su dečki? Ne podcjenjujem dečke, i sama sam mama dvojici, ali statistika je na mojoj strani.

Kad sam jednom upitala učiteljicu kako se dijete mora ponašati za to uzorno vladanje ( kada je nešto značilo za upis u SŠ ), rekla mi je da dijete mora biti mirno, skromno, empatično, čak altruistično, bez primjedbi, a kao da je rekla i da ne smije preispitivati odluke profesora. Uglavnom, para mi je počela ići na uši i rekla sam joj da ni ne želim odgojiti takvu djecu koja ne smiju misliti svojom glavom. Neka njih dobrih, uzorni neka su ti mlakonje. Oprostite na ovakvom izboru riječi, dugo me to ljutilo.
    Nisam išla istraživati da li je razrednica bila u pravu.
    Nagrada škole ni pohvalnice mi nisu bitne, a ocjena iz vladanja je toliko nebitna kad odrastu da ne treba o tome razmišljati. O njihovom ponašanju treba, neovisno o ocjeni.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a da li se maltretiranje (skolskih kolega) u virtualnom prostoru moze kazniti -ukorom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako nije bitno to sto se dijete tuklo izvan skole , ne razumijem zasto se to uopce zna u skoli.
    Jer ako postoji problem (i) izvan skole, a skola se uvuce u to (netko prijavi dijete, trazi se reakcija strucne sluzbe), tada kao da se to dogodilo i u skoli.
    ..

I mi i roditelji tog drugog djeteta smo taj sukob shvatili kao dječja posla.

Zadirkivanje u školi su uočili učitelji i nisu reagirali. A tad je bilo vrijeme za reagirati. Hoćemo li svaliti malo krivicu i na učitelje?

A hbg, ako su mislili da su nadležni, onda su trebali izreči ped. mjeru. Imaju ih 5 vrsta. Ali teško je bilo to napraviti jer je tu papirologije. A da ne pričamo kako nisu ni nadležni za to napraviti jer nije na području škole.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sad nije bilo posljedica, a za dvije godine će biti rasječena usna, u osmom razredu će biti par šavova...
    Nisam ja nimalo nejasna. Autobusna stanica na kojoj se čeka bus nije u jurisdikciji škole, pa opet svakodnevno kolege kad prođu tuda na putu svojoj kući, djeluju. I krše zakon, svjesno, jer im se čini da je pametnije prekršit zakon, nego da koje dijete nastrada u prometu. Ovo za autobusnu stanicu, baš pouzdano znam, jer je bilo pritužbi u toj školi od strane roditelja, koji misle da se na njihovo dijete profesor koji im ne predaje nema pravo derati dok čeka bus. I ne njihov mail, nije nikog gurao na cestu, on je bio isprovociran i samo se branio.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da li se maltretiranje (skolskih kolega) u virtualnom prostoru moze kazniti -ukorom?
    Nadam se da neću imati interesa ići proučavati i cyberbullying s pravne strane.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sad nije bilo posljedica, a za dvije godine će biti rasječena usna, u osmom razredu će biti par šavova...
    Nisam ja nimalo nejasna. Autobusna stanica na kojoj se čeka bus nije u jurisdikciji škole, pa opet svakodnevno kolege kad prođu tuda na putu svojoj kući, djeluju. I krše zakon, svjesno, jer im se čini da je pametnije prekršit zakon, nego da koje dijete nastrada u prometu. Ovo za autobusnu stanicu, baš pouzdano znam, jer je bilo pritužbi u toj školi od strane roditelja, koji misle da se na njihovo dijete profesor koji im ne predaje nema pravo derati dok čeka bus. I ne njihov mail, nije nikog gurao na cestu, on je bio isprovociran i samo se branio.
    To je zdrav razum. Ne spominje se u pravilnicima.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nadam se da neću imati interesa ići proučavati i cyberbullying s pravne strane.
    vjerojatno hoces, za koju godinu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet ti. A koji zakon učitelji time krše?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerojatno hoces, za koju godinu.
    Nemoj tako. Možda neću.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa, eto, neka mama je smatrala da se profesor koji djetetu ne predaje, odnosno njezino dijete ne poznaje tog prof. nema što obraćati tom djetetu. Da taj neki stranac uznemirava dijete. Mogu li ja ići uokolo i upozoravat svu djecu na neprimjereno ponašanje?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mislim, valjda ima neki zakon koji kaže da se ne smijem derat na nepoznatu djecu u javnosti ako me ne diraju.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lunas, biraj bitke. Ti ces pisati dopise, a dijete ce na kraju biti ono koje ce svaki dan biti u skoli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno će ti vrijeme olakšati taj osjećaj poraza i nepravde. A još više će ti olakšati stvarnost neimanja 5,0 u višim razredima, što je statistički negdje 96% vjerojatnost
    Koliko djece završi cijelu osnovnu školu sa 5,0 i uzornim vladanjem? A koliko od te djece su dečki? Ne podcjenjujem dečke, i sama sam mama dvojici, ali statistika je na mojoj strani.

Kad sam jednom upitala učiteljicu kako se dijete mora ponašati za to uzorno vladanje ( kada je nešto značilo za upis u SŠ ), rekla mi je da dijete mora biti mirno, skromno, empatično, čak altruistično, bez primjedbi, a kao da je rekla i da ne smije preispitivati odluke profesora. Uglavnom, para mi je počela ići na uši i rekla sam joj da ni ne želim odgojiti takvu djecu koja ne smiju misliti svojom glavom. Neka njih dobrih, uzorni neka su ti mlakonje. Oprostite na ovakvom izboru riječi, dugo me to ljutilo.
    Nisam išla istraživati da li je razrednica bila u pravu.
    Nagrada škole ni pohvalnice mi nisu bitne, a ocjena iz vladanja je toliko nebitna kad odrastu da ne treba o tome razmišljati. O njihovom ponašanju treba, neovisno o ocjeni.
    Ma slažem se ja u svemu s tobom.
    Ali baš mi je bilo tužno i nepravedno kad je moj mali izvisio.

Vjerojatno je u višim razredima dovoljno 4,5, ne znam. Ili je i sada dovoljno 4,5 , ne treba 5,0.

Pozitivne strane su: vladanje se više ne ocjenjuje pri upisu u srednju školu, i moj mali uopće ne treba paziti na ponašanje jer mu ionako neće biti izrečena ped. mjera, a i da mu je izrečena i da ima čak i loše vladanje - nebitno. Bitne su samo ocjene.

A ovo preispitivanje učiteljice - toga je bilo podosta - i svaki je put on bio u pravu. Očito joj se to nije svidjelo. A kome bi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Lunas, biraj bitke. Ti ces pisati dopise, a dijete ce na kraju biti ono koje ce svaki dan biti u skoli.
    Pa rekla sam prije par stranica da 99% neću poduzimati ništa više. Ali bih voljela saznati za nekoga tko je ipak išao dalje i uspio izmijeniti tu glupu ocjenu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim, valjda ima neki zakon koji kaže da se ne smijem derat na nepoznatu djecu u javnosti ako me ne diraju.
    Ja ne znam, ti mi kaži.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa, ti bi mene na nekakav tečaj slala, ne ja tebe...
    I na kraju krajeva, mislim da ćeš uspjet prebolit ovu ocjenu jer je nevažna, što i sama znaš. Mislim da bi bilo konstruktivnije da nazoveš školu i predložiš da odvolontiraš zajedno sa stručnim timom donošenje propisao ocjenjivanju vladanja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj tako. Možda neću.
    nažalost, samo ako ne budeš imala uvid u njegov mob, FB, viber..

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, sad da ne tražim i citiram, upalo mi je da pišeš da su neka djeca dobila uzorno jer imaju veze po vijećima
    kakvim vijećima?
    vijeću roditelja?
    u VR je jedan roditelj, dakle vezu bi mogao imati jedan učenik, jedino kao su dvojčeki, trojčeki...
    a ja sam godinama (mislim bila, nagodinu se neću dati) u VR pa nisam primjetila da ijedno dijete ijednog roditelja koje je u vr ima ikakve veze kod nastavnika

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina niz
    a što se tiče pitanja za montessori ja sam to više sebi prevela da je učiteljica mislila "ako vam naša škola i pedagogija nije dobra, da razmislte o montessori pedagogiji"
    kao što ja svojoj, kad frkne nosom na ručak, kažem ako joj nije dobar neka ode u esplanadu

i da, nisam vidjela odgovor na više puta postavljeno pitanje kako su u školi saznali za tuču

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    i da, nisam vidjela odgovor na više puta postavljeno pitanje kako su u školi saznali za tuču

nisi vidjela, jer lunas nije ni odgovorila na to pitanje

ma kakve crne veze po vijeću roditelja, šta vam je?

e, da. mislim da ću podignut pravnu tužbu, jer moje dijete nije dobilo nikakvu nagradu, a po svemu ovdje iščitanom, vidim da je trebala.
    i još bum jednu tužbu podnijela jer me pritom nitko nije pismeno obavijestio o tome da joj nagrada neće biti dodijeljena

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni ni članstvo u školskom odboru ( i predsjednica Vijeća roditelja) nije dovelo do uzornog vladanja moje djece. u svjedodžbi.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Biser s moje strane, vladanje: uzorno, a ja si mislim, što to nije mogla s još kojim pridjevom ukrasiti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ni članstvo u školskom odboru ( i predsjednica Vijeća roditelja) nije dovelo do uzornog vladanja moje djece. u svjedodžbi.
    hahah
    ja se bas mislila javiti ove godine u vijece kod prvasice, mozda bi to popravilo stvar. : pusem na hladno:

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E pa pusti onda razrednika da ti dođe doma da prouči kako ti se dijete ponaša kod kuće pa da na temelju toga donese ocjenu iz vladanja.
    migmig i tebi, ali ja i dalje smatram da ne mora biti izrečena pedagoška mjera
    da bi vladanje bilo dobro.
    a isto tako smatram da se sve ono što se događa na putu do škole i iz škole tiče i same škole.
    ako moje dijete na putu do škole prebije (ovo je figurativno, može biti bilo što drugo) drugo dijete koje ide u istu školu
    pa neću se obratiti župnom uredu ili lokalnom pekaru, nego stručnoj službi u školi,
    i naravno da se to njih tiče i pedagoga i ravnatelja i razrednika, a i roditelja.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Biser s moje strane, vladanje: uzorno, a ja si mislim, što to nije mogla s još kojim pridjevom ukrasiti
    Eto, Cubana, to su ti nebrižni roditelji... Ti to misliš doma,a ništa ne poduzimaš..

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    migmig i tebi, ali ja i dalje smatram da ne mora biti izrečena pedagoška mjera
    da bi vladanje bilo dobro.
    a isto tako smatram da se sve ono što se događa na putu do škole i iz škole tiče i same škole.
    ako moje dijete na putu do škole prebije (ovo je figurativno, može biti bilo što drugo) drugo dijete koje ide u istu školu
    pa neću se obratiti župnom uredu ili lokalnom pekaru, nego stručnoj službi u školi,
    i naravno da se to njih tiče i pedagoga i ravnatelja i razrednika, a i roditelja.
    tako'e!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa, ti bi mene na nekakav tečaj slala, ne ja tebe...
    I na kraju krajeva, mislim da ćeš uspjet prebolit ovu ocjenu jer je nevažna, što i sama znaš. Mislim da bi bilo konstruktivnije da nazoveš školu i predložiš da odvolontiraš zajedno sa stručnim timom donošenje propisao ocjenjivanju vladanja.
    Ja sam odvolontirala svoje. Sad samo za naknadu.

I ne boli ocjena. Boli nož u leđa.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ti je sad ocjena iz vladanja noz u ledja, sve me strah pomislit koju ces frazu izbaciti za godinu dvije...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa nije napisala da joj je ocjena nož u leđa.

Postupak davanja ocjene osjeća kao nož u leđa. Ustvari postupak učiteljice, jer nije nagovijestila da će dečko imati manju ocjenu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Inace , kod nas razrednik uvijek pita razred koju ocjenu iz zalaganja je zasluzilo odredeno dijete.
    Meni je super da razred za mog uvijek kaze-uzoran.
    Samo sto razrednica ima uvijek zadnju rijec.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je dosta, ovo je prenaporno. I oduzima mi previše vremena. Zahvaljujem vam što ste ga potrošili raspravljajući ovdje sa mnom oko ove, nazovimo, sitnice.

Ostala sam vam dužna kako se saznalo za sukob - djeca koja su ih vidjela rekla su učiteljima. I drugi dan je uletio stručni suradnik usred nastave i rekao šta je čuo da se desilo pred svima. A ovi su se do toga već pomirili i sve zaboravili.

Eto, to je to. Javit cu vam se za 4. godine.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nekako mislim da ces se javiti i puno prije.
    novi izazovi.

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •