Vjerojatno će ti vrijeme olakšati taj osjećaj poraza i nepravde. A još više će ti olakšati stvarnost neimanja 5,0 u višim razredima, što je statistički negdje 96% vjerojatnost
Koliko djece završi cijelu osnovnu školu sa 5,0 i uzornim vladanjem? A koliko od te djece su dečki? Ne podcjenjujem dečke, i sama sam mama dvojici, ali statistika je na mojoj strani.

Kad sam jednom upitala učiteljicu kako se dijete mora ponašati za to uzorno vladanje ( kada je nešto značilo za upis u SŠ ), rekla mi je da dijete mora biti mirno, skromno, empatično, čak altruistično, bez primjedbi, a kao da je rekla i da ne smije preispitivati odluke profesora. Uglavnom, para mi je počela ići na uši i rekla sam joj da ni ne želim odgojiti takvu djecu koja ne smiju misliti svojom glavom. Neka njih dobrih, uzorni neka su ti mlakonje. Oprostite na ovakvom izboru riječi, dugo me to ljutilo.
Nisam išla istraživati da li je razrednica bila u pravu.
Nagrada škole ni pohvalnice mi nisu bitne, a ocjena iz vladanja je toliko nebitna kad odrastu da ne treba o tome razmišljati. O njihovom ponašanju treba, neovisno o ocjeni.