Kad smo kod aktivne agresije, meni verbalna ne ide baš najbolje (možda zato jer su moji roditelji šutjeli?), tanjuri su mi kul, al' me strah da se netko ne poreže, a lupanje vratima mi je nekako infantilno. I tako sam jednom, sasvim slučajno, otkrila bacanje mobitela (svog, naravno). Zgodno je što je spravica kompaktna pa je moguće ponavljati postupak više puta dok baterija konačno ne završi na jednoj, memorijska kartica na drugoj, kućište na trećoj, a tipkovnica na četvrtoj strani svijeta. Kad se sve to lijepo razleti i nema više pravog poleta za bacanje (osim možda onako završno svečano još jednom jedan od elementarnih dijelova), krenem, skoro pa putpuno smirena, u sakupljanje sastavnica i u tom me trenutku svu preplavi sasvim nova briga - ajme, šta sad, hoće li proraditi kad ga sastavim (sva mi je pamet u njemu, ni jedan kontakt nemam u glavi), sve, ma SVE ću mu oprostiti (mm-u), samo da spravica proradi... I proradi . Dva puta do sada tako. Marka Alcatel. Evo, vaki, samo crven. Trebam li uopće govoriti da sam od tog prvog puta duboko intimno povezana s njim (mobitelom, da ne bi bilo zabune) - u svakoj njegovoj ogrebotinici, vidim dijelić svoje duše... Nema šanse da ga zamjenim nekom naprednijom tehnologijom (na što me djeca stalno nagovaraju).

Kako je mm to proživio? Mislim da mu je bilo malo gore nego što priznaje, ali vjerujem mu kad kaže da ga je puno više od same te scene pogodilo što se dan-dva nakon nemilog događaja NJEGOV mobitel pokvario. Priznajem, to stvarno nije bilo ni fer ni pošteno.

Kako su djeca to podnijela? E pa, ne znam sasvim. Dok je trajalo, nisam percipirala ništa osim vlastitog adrenalina. Nakon bure, vidjela sam na licu najmlađeg (koji je najempatičniji od svih nas) jasne znakove zabrinutosti za zdravlje mobitela, ali to se sredilo kad je mobitel proradio. Kasnije, u više im je navrata to poslužilo za zbijanje šala na moj račun – npr. s iznimnim se zadovoljstvom pozovu na tu scenu kad im krenem dijeliti lekcije o važnosti samokontrole i o tome kako si ne smiju dozvoliti da ih drugi isprovocira (što je kod njih glavno objašnjenje za započinjanje tuče). Dugoročno, može se dogoditi da usvoje dio tog obrazca ponašanja, ali mislil da su imali prilike naučiti i koliko mi je doživotno stradao kredibilitet zbog tih 5 minuta ispušnog ventila