Kod nas je svaka svada ista, oboje šutimo. Dugo, barem 1 dan. Ja to super podnosim

.
I nisam uopce pasivno agresivna (ja to tako dozivljavam

), ne durim se, ne razmisljam i ne prebirem po tome. Samo sutim i idem svojim putem.
Kad sam bila mladja, nisam mogla podnijet svadu i htjela sam se pomirit za 23 sekunde. Sad me briga.
I nemamo sto razgovarat o tome tko ce s djecom u setnju ili sto cemo sutra jesti kad se upravo oko toga i svadamo sto sam ja (vecinom, pretezno) jedina koja o tome razmislja. Ionako cu se ja pobrinut sto cemo sutra jesti i ja cu odvest djecu u setnju. Kreten.
Ma ljuta sam, jucer smo se posvadali. Uvijek isto. Ne glumim patnicu, i nije da bas sve moram bas uvijek sama, ali zlo mi je vise od pregovaranja, diplomacije i ja poruka o tome kako je za svemir i moje vrhunsko biće bitno da on rasiri veš. Koliko godina i razgovora treba proci da netko tko ude u kupaonu i vidi da titra gumb da je masina stala, mrtav ladan ga ugasi i ode kao da se nista nije dogodilo? Zasto uvijek "mozes ti molim te rasiriti ves?". (Dok nevino lezi na kaucu i ispod trepavica upita "sta treba?".) Mislim uvijek je "mogu, naravno, nema problema".
Ali ja ne mogu to uvijek izgovoriti tako nego popi.dim pa kazem iziritiranim tonom 'digni se s kauca': "daj ti bar veš raširi!". On iste sekunde popi.di i tonom jos glasnijim od mene vikne "sta mu serem kad on rasiri ves svaki put kad mu ja to kazem". Ja dreknem da mu ne zelim govorit nego da se sam sjeti, on meni da radi vise nego drugi muskarci koje poznaje. Tu je ton na vrhuncu, o onda oboje samo zasutimo. Svako nastavi svojim poslom. On rasiri ves i jos usisa da dokaze da on radi po kuci. Al sutimo ostatak dana. Pomirimo se sutra mailom na poslu. Al ne dugackim. Nesto bezveze "sve ok?"... Pa ili "da"... "Ne, jos sam ljut/a" pa sutimo i do sutra...
Mailove sam pisala u prvim godinama veze (to sam zapravo radila u svim nesuglasicama sa svima, sefom na poslu, frendicama, bivsim deckima... Dok nisam shvatila da je svima njima to samo BLA BLA BLA.)
Ne znam. Ne mogu reci da nema pomaka. U 7 godina smo se pomakli. Ja bih rekla s nula na 7%. On bi rekao s 5% na 19%. Ja zelim da spontano preko noci dode na 44% (kucanskih poslova, brige o djecu, bla bla bla). Eto, ne mora cak ni 50%

.
A djeca. Pa ne znam. Kuze, ne kuze, ne znam sto da radim. Objasnjavam sve vise, neutralno

. Mali je skuzio "tata ti nikad ne zeli pomagati". Onda ja skocim "ne, ne, ne... U kuci se ne pomaze, u kuci se dijeli, svi sve zajedno trebaju raditi, bla bla bla".
Ma fak! Fakat ne znam, mislim da od sebe odustajem. Cilj mi je njih dvoje (jedno musko, drugo zensko), naucit drugim obrascima, a naucit cu ih maj es.
I sama sam od kuce donijela "sto ces danas dati muzu za jesti i jesi njemu nesto ostavila da jede". Fak of mama i baka, fak of!