Imaju njegovi vikendicu. Ma ja bi njima i skuhala i zamrznula, ali SAMO ako bi me tražio. Ako ne, nek kuha kaj hoće, kuhat zna.
Imaju njegovi vikendicu. Ma ja bi njima i skuhala i zamrznula, ali SAMO ako bi me tražio. Ako ne, nek kuha kaj hoće, kuhat zna.
pa baš nije kaj hoće, neg kaj mala smije
Meni to vase durenje nije jasno. MM kad ide na more s klincima bez mene ipak razgovaramo sto bi trebalo pripremiti npr. koju robu, zdravstvene, kreme za suncanje i sl. Ne mislim da bi im se ista dogodilo ako bi zaboravili ali olaksava ako ne.
to sad ja bi im skuhala ali ako me ON trazi, mi je smijesno. sjednes za stol i kazes.
Jako mi je drago da idete na more. super ce nam svima doci. da li ti treba pomoc oko pakiranja i pripreme. bez cinizma, ironije, podj**** i sl. onako iskerno.
Pa tu imaš pravo, zapravo, to je ružno što sam rekla, ako odu, skuhat ću im, samo sam mislila da ne bi on sad nešto odbio tipa "mogu ja sve sam, što se ti miješaš"..znaš, u ovom kontekstu, da ne bi opet ispalo, evo je, ima svoju šapu na svemu.
Posljednje uređivanje od lavko : 01.07.2016. at 12:46
Sorry, meni je ovo neshvatljivo.
Ja bi svog muža pitala u glavu: da ja skuham ili se budeš ti za to pobrinuo (i dalje me nije briga da li to znači kupiti gotovu hranu u Sparu, da li će on skuhati ili će netko od njegovih skuhati).
lavko, baš mi je žao što ovo moram reći, ali vama šteka elementarna komunikacija.
Dramu treba ukinuti, a uvesti normalne bazične razgovore tipa "tko danas kuha ili vješa veš", bez ikakvih tenzija.
Čini mi se da gubiš jako puno vremena gatajući što on misli, umjesto da ga pitaš.
Kao iz onog starog vica kad cura u svoj dnevnik napiše 3 stranice svojih blentavih razmišljanja o tome zašto je njezin dečko loše volje, a on u svoj dnevnik zapiše "Hajduk izgubio s golom razlike".
Da, evo tu sam baš objasnila gore. A komuniciramo o djetetu, o vešu i slično. Ne čekamo jedno drugome jedva zabit nož u leđa. Meni je to odvratno.
Posljednje uređivanje od lavko : 01.07.2016. at 12:48
Mislim da ste me krivo shvatile, ispada da razgovaramo kao djeca. Uglavnom, malo smo bolji od djece.
Moram ići, mislim da ćemo se uspjeti toliko dogovoriti.
Hah...demonstrativno pokazivanje kako se bavi djetetom.
Al na moru.
Pa fućkaš to.
Šta ti ne pokaže u gradu. Svakodnevno.
Mah, whatever...ovo ja ne bih ozbiljno shvaćala, ali bih se ozbiljno pozabavila pripremama.
Iskreno, mene bi užasno nerviralo to da se ono što kažem proglašava popovanjem i soljenjem pameti.
A vidim da nećete moći dalje nikako, dokle god on ne odluči prestati ti "vraćati za ono u trudnoći".
Morat ćete se odlučiti ili neke stvari otpustiti i zaboraviti, na prošlost se treba staviti ad acta, jer ćete si zamjerati trudnoću (on tebi i ti sebi) valjda dok ste živi. A onda ćete umrijet.![]()
Čekaj, ja sam nisam skužila jel malecka ima posebni jelovnik zbog alergije ili samo kravlje mlijeko ne smije? On je upućen u njeno zdravstveno stanje? Jer ako je onda se opusti i uživaj. Znaš da će je čuvati u onim najbitnijim stvarima a oće li biti tvoja idealna zamjena,... niti to treba biti niti on to može. Zašto se opterećuješ kad imaš priliku biti tri dana sama i uživati u samoj sebi i u miru i tišini? Probaj ne razmišljati o lošim stvarima, skoncentriraj se na dobre a puno ih je- bit će skupa, imat će priliku povezati se, dijete će ti uživati na moru jer je vrijeme genijalno, more je toplo, ima već puno ljudi, možda bude guštala s drugom djecom koju će sresti na plaži, ti ćeš moći ležati, gledati tv, čitati knjige, razmišljati o sebi, svom braku, donijeti neke dobre odluke i svašta nešto. Potrudi se opustiti misli. Daj sebi neki zadatak tipa pogledati pet epizoda najdraže serije, pročitati neku knjigu koju si uvijek htjela a nisi imala vremena, zabavi se s bilo čim što voliš a inače nemaš kad.
Lavko, sigurna sam da ti je problem da idu sami na more, al pregrizi. To je stvarno idelana prilika za povezivanje. I kad se vrate, moras svjesno traziti nacine I situacije da se ta povezanost odrzi. Ne znam, stavis na stol u boravak neku igru koju roditelj mora igrati s djetetom I ako mala pita da se igrate, kazes da sad moras raditi xy I nek pita tatu.
Mislim da je dobro da ti je rekao ovo sto si pisala. Mislim da je i on u komi. Zahvali mu na prijedlogu da ode na more s malom i na tome sto je "zinuo". Reci mu da ces tri dana raditi na sebi i opustati se.
Mislim da trebas ici na terapiju dok god imas osjecaj da ti treba, isao on s tobom ili ne. Kad ti sama popravis svoje krive drine I pocnes se drugacije odnositi prema njemu, usvojis neke druge obrasce ponasanja I strategije, I on ce se poceti mijenjati...
Posljednje uređivanje od Uh-puh : 01.07.2016. at 17:12
Po meni muz koji ode sa malim djetetom na more na par dana je za svaku pohvalu. Mozda se on ne uspijeva povezati sa njom dok si ti u blizini. Ovo je odlicna prilika za sve: ti da se odmoris, mala da se poveze sa tatom, tata da bude sam s njom i skuzi kako je to.
Ja sve citam i mislim.si da krenem.komentirati ili ne?!
Ali samo cu dio o moru i djetetu.
Ako je planirao ici i prije ove svade ok nebi imala nista protiv.No,ako ide da bi meni(a i sebi mozda)dokazao da on moze sam s njom e bome nebi isao.
Sta otici ce 3dana na more(cista oblekica,popis sto i kako)i prezivjet 3dana u kojima i da mu je turbo tesko bilo nece priznat.....sto time bilo tko dobiva ako se vrati i sve je po starom.
Odnos se gradi doma ,ovo je cisti inat.E otici cu da vidis da mogu.A ti mi reci sto i kako cu tamo.
Nisam baba gatara kako neko reci ,ali ja lavko mislim da je to izvalio i da nece otici(mozda se varam).
Pa sta je lose u dokazivanju? U svakom slucaju ce ici s popisom, spakiran i sa svim uputama. Po meni, bas neka ide dok je afektu, iduci put ce paziti sta govori i obecaje.
Ja samo znam da mm i djeca obožavaju moje termine za jogu, to je njihovo vrijeme. I budući da su tada već imali 3 i 4 godine, baš me bilo briga da li su tada pizza ili hrenovke za večeru. Samo me zanimalo da bude kuhinja očišćena i djeca u krpama kad ja dođem doma. I danas je tako, osim što ih ponekad još zateknem na nogama, ali tek sad kad su praznici.
A moji klinci sigurno misle"večer bez roditeljskog terorizma - neprocjenjivo" :D i jako su sretni kad mi uleti sl.put od par dana.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.07.2016. at 22:44
Niti ce se on povezati s malom ta 3 dana,niti ce lavko biti na miru
Onos se gradi malo duze od ta 3 dana.
Moji oboje uzivaju solo s tatom i ostavljam ih bez imalo griznje savjesti.Oduvijek.
Ali moj je malenu cuvao i uspavljivao i dok je cicala,a sad pogotovo.Ali nisam ziher da bi htjela da ide solo s njom na more(2god 4mj).
Ali ja ocito ne dijelim forumsko misljenje.
A dokazivanje mi je djetinjasto barem u ovom.kontekstu.....
Pa ne bih ni ja htjela da on sam ide negdje s njima i moja bi guzica vidjela puta. Naravno ako bi negdje isli uputstva bi bila jasna... Lijepo se provedite..
Trina pa moze poceti doma-bez tableta.Za to ne mora na more-naprotiv.
Isto kao sto moze i na moru surfati na tabletu pokraj male i ne baviti se njom.
Meni isto nebi bila kazna da ostanem sama :D.
A nit bi mi bila kazna da idem sama![]()
ovaj moj se nije bas puno povezivao dok sam ja bila na raspolaganju. Kad sam se ja vratila na puno radno vrijeme, a on otisao na pola, onda nije imao previse izbora. Nakon vrtica je imao jos puuuno sati za povezivanje. Dakle, on je od onih koje treba ostaviti same...
Mozda pomogne i kod lavko.
Lavko
jeste dogovorili koji dan idu na more da malo odmoris od svega i svih?
Samo prije neg se srušim u krevet, ta tri dana su tek idući vikend jer ga ovaj vikend nema. Inače smo započeli nešto uljudniju i topliju komunikaciju, a iskreno, da odu na taj put ja bih to smatrala pozitivnim, iako su njegove namjere djetinjaste možda (da dokaže nešto).
Znači, idući vikend.
razbijanje stvari, nikad nije suvisli odgovor, i bez ali.....![]()
O pa super lavko sad se mozes unaprijed veselit iducem vikendu![]()
Ako nije brinu o o tome kaj mala treba i smije jest sad mu je krajnje vreme, svakako popis moj ni u vrtić ne ide bez njega a ni klinika u školu, mora biti precizan, ali bi već i doma trebao se snalazi s njenom klupom jer tam u panici neće znati ni moc
Ajde snaci ce se lavko ce mu dat popis ideja za jelo i uzivat ce i ona i oni.
Treba mu 2 popisa: sigurne stvari i strogo zabrqnjene stvari. Ali meni se čini da kod ovog djeteta nije u pitanju alergija koja bi je dovela u životnu opasnost. Uostalom, ima tjedan dana da se doma napravi okvirni plan hranjenja.
Lavko citam sve i mislim da mu trebas dati sansu da se poveze s djetetom
Ja bih ga pustila da idu solo
Jednostavno pregrizi i u sebi otpusti
Ako treba napisati uputu pa napisi je..
Ako ne zeli, nemoj, sam ce procitati na kutiji
Pitaj zeli li ili ne...
Nece on dozvoliti da dijete skapaod gladi
Na kraju krajeva kupit ce joj jogurt i kiflu, neku vocku, ma nije to spansko selo...
Ljudi su razliciti, neki su lezerni ikomotni, neki su po peesu, toje sve ljudski
Dok god tm ima zelju da sudjeluje to je dobar znak, nije mu svejedno...
Kako on treba nauciti preuzimati odgovornost jednako tako ti trebas uciti da mu prepustas kontrolu...
Nema tu nista lose
Dijete ce biti s ocem,ne vjerujem d bi bio toliko nemaran da se ne pobrine za elementarne stvari, ajde pokazi malo povjerenja, on iz toga moze izaci samo obogaceniji za nove vrijedne spoznaje...
A ti takoder
Kod mene bi jedini uvjet bio to da mu je uvijek na oku i da sam ja sigurna da ce tako biti
Ovo kad ce jesti, kad ce spavati, koliko ce jesti ostavi njemu...
Flopice ne čitaš dobro, ne jede dete jogurt a ni bilo koju kiflu
Peterlin, ako joj da pogresnu stvar možda je nece dovesti stanje za super hitnu intervenciju, ali će joj pogoršati i ovak loši dermatitis, kolko sam se ja napatila s time tak da to nije za igru i podsmjehivanje, djete smije i može dobiti hranu koja je bas za nju
Usput jel sada zamatate malu, treba i to odraditi ako radite, ali i bit pripravan da će trebat radit ako joj bas bude trebalo
Nek počne odmah szdjelovati,ako je misli sam voditi
Ma dajte cure pa to je malenoj tata. Ono ja se kladim da mm koji nema iskustvo ikakvog malog alergicara imoze brinut o lavkinom djetetu... Pa ne treba zavrsit obuku za cuvat dijete.
Ja sam od onih lezernih..
I ja sam ona lezerna i koliko znam kod lavko se ne radi o nekim teskim alergijama...
jel teška ili ne teška alergija, je alergija, čim mala nema mira i ne spava kak treba to je dovoljno, i kad ne možeš uć u dučan da zemeš prvo s police i usipaš u dete, cure očito vi nemate iskustva s time, pa vam opraštam, ja svoje nebi propustila slučajnom nečijem mužu.
ne nego je casa rekla da bi se njen muž znal brinuti o maloj lavkici
Ajme, pa to joj je tata. Kod mene je tata=mama. Jel zna na sta je dijete alergicno? Zna. Dakle, to vise nije tema oko koje se treba brinuti. Snaci ce se.
Svašta. Kao da ide na more sa susjedinim muzem.
Posljednje uređivanje od sirius : 03.07.2016. at 20:45