Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
Uglavnom sam i sama htjela reći da je priroda namijenila različite uloge različitim spolovima pa je prema tome i uredila njihove glave drugačije. A i tijela.
Pa je nemoguće da muškarac vidi i misli kao žena i da žena vidi i misli kao muškarac.
Pobijajte me sa svim teorijama feminizma ali to je 1/1. Dokazano činjenicama.
Oprosti na izrazu, ali bulšit. Slažem se jedino s ovim da ne možeš očekivati da ćeš imati ženu kraj sebe, ali minumum minimuma doprinosa obiteljskom životu treba očekivati. Tj. ne mislim na tvojeg/vaše muževe, mislim na svojeg. Ja očekujem. I pri tome ne mislim na plaću kao doprinos. I bilo je dana kad bi mu se ja još i ispričavala "što je ogledalo zašpricano, al jednostavno nisam stigla jer dojim". Ali neopisivo sam sretna jer mi to više ne bi nikad palo napamet. A ni njemu više ne pada napamet komentirati. I da kriva sam i sama ogromno jer sam mu dugo dopustala da dolazi "s posla u hotel"... Stvari su se pocele mijenjati kad sam ostavljala stvari takvima "da vidi sto radim cijeli dan na porodiljnom...". Prosla su ta vremena s lovom na bizone i skupljanjem drva u šumi, i da oni doma rade samo poslove koji se rade jednom godisnje (auto i žarulje). Mislim, prosla su u mojoj glavi , ali dok je tako u mojoj glavi, ima pomaka i u zivotu.

I slažem se da previše ne drobimo oko kvalitete (tko već drobi), i ja sam prešla preko načina slaganja i veša i suda, nikad ne gledam kako je usisao, i ako se ja ubijem praveci tortu koja nije must have dok on surfa, to mu "ne brojim" jer sam ja odlucila svoje vrijeme i energiju potrosit na tu tortu... Ali ako ja planiram kuhanje i kuham, ja kupujem namirnice, stavljam ves u masinu i (povremeno) peglam, jos k tome i placam racune i dogovaram sve s majstorima (on je umjetnicka dusa, nema talenta za te prizemne stvari ), i jos imam 30% vecu placu od njegove, nesto tu ne stima. Ovo za placu nikad ne bih prigovarala, spominjem samo jer su spominjani muzevi koji puno vise/sve zaraduju (da mi to spomene mislim da bi poludila, ja njemu nikad to ne bi spomenula)...

Uglavnom, moj je s djecom super, prosle godine sam mjesecima radila do ponoci (doslovce, dolazila sam doma nakon 23h), i sve je shendlao. Doduse, mali je igrao malo previse igrica tih dana, ali sto sad. Sude i kuhinja nisu bili sredeni, ali to nisam ni ocekivala nakon hendlanja dvoje male djece, pa nije on ja...

Uglavnom, ja se ne zelim zadovoljiti s malo i pristati na sve. Bizon ti je sad u supermarketu, idi u guzvu i cekaj u redu i nauci sto je sto i donesi... Skupljanje drva u sumi ti je prasina ispod radijatora, skupi ju. I kamon, taj ves i to sude nije samo moje...

I tako, nekad popustim manje, nekad više, ali skroz neću više .
Samo da još uspijem to što češće postići bez svade. (Sex obično upali ).