Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
što se tiče onog što je dokazano, dokazano je da u određenim stvarima (tipa to slušanje i čitanje zemljovida) postoji razlika među muškarcima i ženama
ali i da je razlika unutar grupe veća od razlike među grupama
odnosno da se Marica može po sposobnosti čitanja zemljovida razlikovati od Jelice, puno više nego izračunata prosječna žena od izračunatog prosječnog muškarca, i zato u stvarnom životu možeš često naći ženu koja bolje čita zemljovide od svoga muža/dečka.

e sad, zašto češće čujem taj primjer, nego onaj gdje muž puno više brine o djeci i kući i žali se da žena kad dođe s posla samo sjedne za tablet, a on mora djecu vodit u parkić, na aktivnosti, smišljat šta će jest, a ona kad se i ide družit s njima samo u mobitel bulji...
odlično!

to je to. i to je ta kombinacija društvene uvjetovanosti i klasičnog - zato što im se može tako. samo zato. s time da ipak, pa evo i ovaj forum je dokaz za to, se to mijenja. pomalo, ali - mijenja se.

a sigurno najbolja stvar za tu promjenu je porodiljni dopust za tate.

ja nisam inače nikakav kontrol frik, i apsolutno nisam tip od velikih popisa i uvijek nekako mislim - a šta im može bit, ništa ali, recimo, nisam bila spremna odreć se svog porodiljnog.

iako imam značajno veću plaću od mm.

hbg, tu je ta društvena uvjetovanost kod mene odigrala svoju ulogu. meni nezamislivo bilo ja odem radit, a šestomjesečno dijete ostane s tatom na porodiljnom.