U jednoj knjizi (What to expect - the first year) piše da deblje žene dobe mengu brže nakon poroda nego mršave, jer masno tkivo ima veze s koncentracijom estrogena. Ali ja sam živi demanti te tvrdnje.
Prvu bebu sam dojila godinu dana uz dodatak adaptiranog, sa dosta noćnih podoja (2-4) do 9 mjeseci - i tek mi je kad sam to ukinula došla menga. A imala sam oko 75 kg.
Drugi put sam od 2. mjeseca isključivo dojila, bilo je manje noćnih (takva beba) i dobila s 13. mjeseci, pitanje jel ne bi bila i duže bez da nisam imala stres kad mi je stariji sin išao na operaciju 3. mandule (rutina ali što mogu) - to jutro kad smo ga vodili u bolnicu stigla gđa M. Usput, imala sam 80 kg, dakle još 5 više.
A mlijeko je nestalo tek 9 mjeseci nakon prestanka dojenja, dokle god sam izdajala (rukom, malo da si olakšam) bilo ga je za špricanje. Apsurd je da sam se cijelo dojenje patila s premalom količinom mlijeka i zato dojila češće nego što je uobičajeno i obično davala obje dojke, ali vjerojatno sam tako podigla prolaktin da je bilo teško prestati.