-
ja osobno ne dozvoljavam goste kad nema odraslih i naravno ne smiju ni ići tamo gdje nema roditelja.
iz prica prijatelja i susjeda vidim da ni oni nisu zadovoljni time sto klinci izvode po kucama kad nema nikog, na kraju se sve svede ili na igrice i tv ili razne gluposti ovisno o uzrastu, a sto vise glava luđe ideje.
Klinci 10+ mogu dok su sami doma:
obrisati prašinu
usisati
isprszniti / napuniti perilice
objesiti/skupiti ves
odvojiti igre, filmove, knjige, odjeću koju se prerasli i složiti ormare, ladice i police
spariti čarape
od zabavnih aktivnosti:
čitanje max 3h
igrice on line max 2h
on-line učenje ima svega od gitare, jezika, programiranja
film max 2,5h
izrada maketa, modela, nakita, crtanje, slikanje
ples ili vjezbanje uz on line tečaj ili igru
skuhati tijesto i gotovi umak, složiti salatu i dočekati roditelje
isplanirati aktivnosti za poslijepodne i vikende
napraviti popis za kupovinu za novu šk.god.
pisati priču, slikovnicu
za sve ovo treba temeljito pretražiti net u skladu s dobi i interesima i sigurnosti djeteta i kupiti ako treba pametne i zabavne stvari.
dovoljno je što vise na ekranima ne moraju još i upijati smeće. Ja radije prosecem s klincima do knjiznice da imaju brdo doma na izbor, kupim dobru on line igru ili tečaj za 20dolara nego da igraju pucačine.
Zavisi čime se inače klinac bavi, ako inače trenira intenzivno neće mu škoditi da napravi par serija da se ne ušokira kad počnu treninzi itsl.
Važno je s djetetom pripremiti aktivnosti, napraviti raspored i diviti se uratcima i rezultatima kad dođes doma.
-
Ima ljepih filmskih klasika koji se mogu pogledati pa nacrtati strip ili napisati sažetak
I ja cesto imamhrpe klnaca kod sebe jer sam doma i mogu. Uopće ne očekujem uzvrat jer ljudi jednostavno ne mogu. Isto hranim, pojim, tješim ko da je moje kad je tu. Zapravo volim kad mi dođu i ovi nenajpristojniji jer je to prilika da vide da se moze i drugacije, da i igrice mogu biti zabavne i ako nisu klanje ikrađe auta itsl
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma