-
Davanje obloga nakon cijepljenja?
Gdje stavljam oblog? Na guzu gdje je dobila injekciju ili na čelo? Nisam pitala sestru jer je bila gužva i jedva sam čula išta što je govorila.
Usput, koliko su česte reakcije nakon cijepljenja, tipa povišena temperatura?
Moja je 2,5 mjeseca i ovo joj je drugo cijepljenje (6 u 1).
-
Na mjesto uboda, ako ima potrebe.
-
Tnx.
Rekla mi je svakih četiri sata, da ne dođe do upale, kao preventiva.
-
Osoblje foruma
Ne treba nista kao preventiva. Samo po potrebi.
-
moj stariji je imao temperaturu nakon svakog cijepljenja. mladji ni jednom. obloge nisam stavljala jer im je to samo smetalo.
-
Moj je imao natečeno mjesto uboda skoro 2 tj.nakon cijepljenja, srećom bez temperature. Stavljala sam hladne obloge na mjesto uboda, ali uglavnom kad je zaspao jer mu je inače išlo na živce. Čula sam da neke majke preventivno daju paracetamol ili nešto slično, ali osobno ne vidim smisao toga.
-
Smisao davanja paracetamola je da bebu manje boli. Jer, ubod boli i reakcija boli. A zašto bi morali osjetiti bol, kada će jedna žličica sirupa to spriječiti. Naravno, na svakoj mami je odluka što učiniti.
Hladan oblog se stavi ako se mjesto uboda zacrveni.
Ovisi o djetetu kolika je reakcija. Neko dijete će 24 sata biti baš bolesno, i temperatura i gubitak apetita i plač, dok drugo dijete neće ni osjetiti.
-
Ona za sada još ništa, ili treba pričekati da sve to krene. Jedino primjećujem da neće spavati ni pet minuta bez mene.
-
To da neće spavati bez tebe nema veze s cijepljenjem
a reakcija se najčešće javi u prva 24h. Oblozi ti ne trebaju. Sasvim normalno nastavi dan nakon cjepljenja, ako do reakcije dođe-primjetit ćeš. Temperatura, bolovi u trbuščiću, nagli plač, nervoza...
Kod jako puno djece prođe sve bez ikakvih reakcija i problema.
-
Hvala svima na uputama.
Evo da javim da je imala samo lagano toplije čelo nego inače. Nisam se snašla s onim starinskim toplomjerom na bazi alkohola, a dva dana kasnije kada sam kupila digitalni više nije imala vruće čelo. Sve po starom.
-
Super
!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma