Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 156

Tema: Utječe li mršavost/debljina na mogućnost trudnoće?

darkica

Početno Utječe li mršavost/debljina na mogućnost trudnoće?

Pozdrav svima!!

MM i ja se spremamo za bebu ali ja imam jedan problem. Prolazila sam jednu krizu posljednjih mjesec dana, bila pod ogromnim stresom i smrsavila 6 kila. Sad bi trebala te kile vratiti a ne znam kako.Inace mogu puno jesti i nista se na mene "ne prima"!!
    Ako ima ne'ko ideju ili savjet nek mi se javi,,,unaprijed hvala!!
    Potrebno mi je vratiti se u formu sto prije jer godine idu,,,,,,,,,,

Hvala!!

pujica editirala naslov teme

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

darkica ne brini, kile ce se vratiti ali ne mogu preko noci.Ako si ih prije mjesec dana tek izgubila onda to nije zabrinjavajuce, pogotovo ako sad imas apetit i jedes.Samo tako nastavi i opusti se a u svakom slucaju je bolje biti mrsaviji nego sa viskom kila.Jedi i puno voca jer je bogato vitaminima a banane,dinje i grozdje te jos neke vrste su bogate i kalorijama.
    SRETNO!

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

darkica pozdrav od jos jedne mrsavice koja se trudi da se udeblja . Iskreno ne vjerujem u onu " jedem dovoljno ali nista mi se ne prima " isto kao sto ne vjerujem ni u onu " ja nista ne jedem a debljam se " . Ako tijelo trosi vise nego sto dobija onda nastaju mrsavice . Mozda ti jedes puno , ali ocigledno to nije dovoljno .
    Rjesenje ti je jednostavno - moras vise jesti . Uvijek kad uzmes da jedes , uzmi vise nego sto si planirala .
    Ja " setam " od perioda kad jedem non stop do perioda kad 24h ne osjetim glad uopste . Jedi vise puta u toku dana . Nutricionisti nama preporucuju da izmedju svakog glavnog obroka ( dorucak , rucak vecera ) imamo i malu uzinu kada trebamo isto nesto pojesti .
    Sto vise cistog vazduha , bavljenje nekim kondicionim sportom isto pomazu vjerovala ili ne .

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

darkica,nisi napisala koliko je to "malo",ako nije neki problem napisi tezinu i visinu, pa cemo vidjeti...i ja ti isto puno jedem i nista se ne vidi,godinama sam oko 59, a 172 visina. Drugi mi kazu da sam mrsava, a ja sam super zadovoljna linijom, pogotovo sto sve mogu jesti. Poslusaj Betty, zdrava hrana, kretanje,vazno je da si zdrava, a i ako si malo mrsavija nije toliki problem kao pretjerana debljina.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I bebomanku, naravno, obje su ti dale dobar savjet!

Midori avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

:shock:

Ja sam 170/53, nikad nisam mislila da bi to mogao biti problem. Takva sam oduvijek. Jedem normalno.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

darkice, evo pozdrav od još jedne mršavice! ja sam ostala trudna sa 48 kg na 168 visine doslovno od prve!
    nemoj se opterećivati sa debljinom, mislim da je bitno da tvoja prehrana zadovoljava sve dnevne potrebe, a s vremenom i kile će doći na svoje!
    MM i ja sada radimo ponovno na bebici, ja sam još lakša nego u prošloj trudnoći, ali hranim se zdravo i raznoliko i uskoro ću vam nadam se javiti pozitivne rezultate!
    od mene i ne sekiraj se...

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja bih svakako preporucila da malo pogledas vezu BMI (body mass index) i sansi za zatrudniti. Imam prijateljicu kojoj je mala tjelesna masa veliki problem i kako planiraju bebu u nekom trenutku u buducnosti, ona je vec pocela raditi na debljanju jer joj je receno da su joj sanse manje sto je mrsavija (no, ona je zaista bila pre-pre mrsava).

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja predlažem da prekontroliraš hormone štitnjače.

Ne samo da utječu na metabolizam (proživljavala sam s mojom najboljm prijateljicom i danas kumom doslovno nestajanje..pala je na 44kg), nego utječu i na plodnost.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U knjizi Povecajte svoju plodnost autorica kaze da body mass indeks treba biti izmedju 20 i 25, navodno je najbolje kad je 24. Doktori su najsigurniji da nasa tezina najvjerojatnije nije uzrok smanjene plodnosti ako smo unutar tih granica, no sve je to statistika, nismo svi isti. Svoj body mass index mozes provjeriti na:
    http://www.plivazdravlje.hr/?section=bmi

Koliko sam naucila kod zena je bitno da postoji odredjeni minimum masnog tkiva zbog hormonalnog balansa (npr. kad je estradiol premali neki od uzroka mogu biti nedostatak masti ili preveliki fizicki napori), kazu da kad smo premrsave organizam to moze protumaciti da je vrijeme gladi i smanjiti nasu plodnost, no kazu da kad se opet udebljamo vraca se u normalu.

Vjerujem da je stres sam po sebi dovoljan za mrsavljenje i da poremeti mezabolizam i normalne razine hormona; no dobro je to malo provjeriti i to pored hormona stitnjace dobro je provjeriti i secer u krvi.

Kako se debljati npr. jesti vise proteina, cokolade, orasastog i suhog voca...(ako secer u krvi nije problem)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam još jedna mršavica
    zatrudnila sam sa 43 kg na 160 cm visine( istina potpomognutom)ali mi je doc uvijek govorio da imam premalo kila i da bih se trebala udebljati, ima neke veze sa masnim stanicama koje su potrebne za oplodnju

sad trebam smršavjeti još dvije kile da se vratim na prijašnju kilažu( što stvaaaarno ne bih htjela)

jednostavno mi je takav metabolizam, trebam "tešku" hranu da bih imala osjećaj sitosti, jako brzo mogu izgubiti kile, ali ih jako, jako teško mogu vratiti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

proslu zimu sam svoj BMI mukotrpno dizala s 18-i-nesto, dosla sam na vise od 19 i priblizavam se 20, no vidim da sam prema nekima od vas prava bucka

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene su svi tako isto zbunjivali sa kilažom. Ja sam 160 i 48 kg. Jednom prilikom sam pitala ginekolopga ima li to veze sa zanošenjem. On je rekao da ne vidi uopće problem, i da po ničemu nisam mršava, imam i šlaufe ispred sebe, i između noga, i guzice . I zatim mi je objasnio, da kod anoreksičarki dolazi do poremećaja hormona i do izostanka ovulacije, kao i menge, i na taj način automatski ne dolazi do trudnoće. Stoga mnogi ljudi koji to ne poznaju brkaju s tim. A točno se zna tko boluje od anoreksije, a u većini slučajeva previše kila zna biti problem. Mislim da nas ne trebaju zbunjivati neka mišljeneja drugih ljudi koja nisu osnovana...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jes, pretjerana utječe negativno jer se gube ovulacije. Po svim nekim teorijama indeks tjelesne mase bi trebao biti oko 20-tke. Ne previše preko toga, niti puno ispod toga. U svakom slučaju mora biti preko 18, ispod je ekstremna mršavost. (izvor: knjiga povećajte svoju plodnost i brojni dr-ovi i forumašice s potpomognute). Sretno i jedite kvalitetno i vježbajte! U zdravom tijelu zdrav duh i lakše ćete do trudnoće!

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

slažem se svim odgovorima, ali mislim da glavnu ulogu ipak ima prehrana! ja se hranim zdravo i raznoliko, jedem sve, ništa ne izbjegavam, a imam 47 kg na 168, i ostala sam trudna od prve! metabolizam mi je brz, ali sam zdrava! mršava ali zdrava!
    glavni pokazatelj zdravlja kod žene su uredni ciklusi!
    od mene

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bzara, slažem se s tobom. Moji nalazi su uvijek svi dobri, a ovulacije mi točne i uredne. Ja se isto dosta raznoliko hranim, iako znam više puta i pretjerati s nekim stvarima, mislim da su sve ostalo pomalo babske pričice... trebala bi se zdebljati da se beba može bolje primiti, a ja zdrrava ko dren

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam objasniti bas sve detalje, no postoji veza: dovoljna kolicna hranjivih tvari i masnoca u organizmu - kolicina estrogena i progesterona - kvaliteta ovulacije i JS - kvaliteta endometrija. E sad carobno pitanje koliko je za koga dovoljno... nismo bas svi isto gradjeni, nemamo svi isti metabolizam i ne hranimo se isto.
    Sreca za vas ako je sve super! Ja sam se isto dobro osijecala i s BMI ispod 19: kondicija odlicna, imuni sustav dobro, ciklusi uredni...Hranim se raznoliko i nisam se bavila s problemom tezine sve dok nisam usla u 5% onih "sretnica" s 2 pobacaja, a sada kada sam s 3 pobacaja usla u "povlastenih" 1% pokusavam se dovesti u statisticke granice, cisto da otklonim svaku sumnju s tezine. Promjene koje vidim na sebi: nastalo je nesto malo masnog tkiva i uocava se povecanje na misicnoj masi (i dalje sam dosta fizicki aktivna; redovno planinarim i prakticiram jogu), drugo je sve kao i prije.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj bzara prvotno napisa
    slažem se svim odgovorima, ali mislim da glavnu ulogu ipak ima prehrana! ja se hranim zdravo i raznoliko, jedem sve, ništa ne izbjegavam, a imam 47 kg na 168, i ostala sam trudna od prve! metabolizam mi je brz, ali sam zdrava! mršava ali zdrava!
    glavni pokazatelj zdravlja kod žene su uredni ciklusi!
    od mene
    I ja tako mislim. Imala sam 48kg na 163cm i ostala sam trudna za cas. Prednost mrsavosti je da iako sam odbila 18kg, to uopce nije bilo previse. Isla sam roditi sa 66kg, dosla doma iz bolnice sa 56kg.

iva28

Početno

Ja isto mršavije građe (172/54). G. mi nikad do sad nije iskomentirao upozorenjem moj "sitniji" izgled dok okolina bome i previše; ciklusi me mjesečno redovito"udaraju", čak ovaj zadnji bio turbo lud (11 dana). Ipak,bez obzira na sve, u nekim mjerama opreza pratim Lilium i pokušavam "prilijepit" na se još par kg podrške rad planirane trudnoće.

Pitanjce: jel ću klomifenom isto udebljat? ...počet ću ga uskoro uzimat pa... ima koja forumašica s iskustvom uzimanja tog stimulatorića??? :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj iva28 prvotno napisa
    Pitanjce: jel ću klomifenom isto udebljat? ...počet ću ga uskoro uzimat pa... ima koja forumašica s iskustvom uzimanja tog stimulatorića??? :/
    nećeš od Klomifena dobiti kile
    ja nisam ni grama

ja sam isto kao i Deaedi dobila u trudnoći 18 kg i nije mi se ništ posebno vidjelo, ono malko se popunila, trbuščić bio ko u trudnice u 6 mj.

iva28

Početno

Hvala, nikolicc, na otklonuću moje nedoumice!!!

Vi ste za me, drage forumašice, mala enciklopedija znanja i iskustva!!!
    Puno vas rado čitat mi!!!

...a kolko vam se cjelokupna prehrana promijenila u trudnoći???

Mršavice više kilograma nakupe kroz trudnoću il to skroz individualno u svake?

cmok, cmok...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj iva28 prvotno napisa
    Hvala, nikolicc, na otklonuću moje nedoumice!!!

Vi ste za me, drage forumašice, mala enciklopedija znanja i iskustva!!!
    Puno vas rado čitat mi!!!

...a kolko vam se cjelokupna prehrana promijenila u trudnoći???

Mršavice više kilograma nakupe kroz trudnoću il to skroz individualno u svake?

cmok, cmok...
    ma nama mršavicama trudnoća dođe kao super stanje, malko se ipak popunimo pa izgledamo kao komad ženska, ono, obline, cice, a malo i dupeta dobijemo

sad kad su mi otišle sve kile, MM mi kaže da sam mršava

iva28

Početno

Aha, prava istina...to našim muškarcima s.u.p.e.r.k.a. dođe!!! Već se zamišljam kak cupkam u oblinastom stilu Jennifer Lopez kroz par mjeseci
    (joj, lijepih li misli )

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Podižem sa za mene novim informacijama!

Zapravo, ovdje se većinom sve vrtjelo oko mršavica, a sada nastupaju bucke!

Ovo mi se već dulje vrijeme vrti po glavi i intuitivno sam znala da to mora imati neke veze, ali baš tako :/ hmm.

No da krenem: svoje prvo dijete sam zanijela za vrijeme Atkinsove dijete. Taman kad sam odlučila nakon 6 ciklusa pokušavanja da ću se posvetiti sebi, svom izgledu, fakultetu i krenula na Atkinsa, saznala sam da sam trudna. U to vrijeme sam već skinula oko 6-7 kg i odmah prestala s dijetom, te počela jesti trudnički. Ne baš za dvoje, ali bilo je i takvih dana.

Dugo tome nisam pridavala važnost, sve dok jedna naša forumašica nije rekla kako joj je gin rekao da je baš sada zanijela, jer je skinula nekih par kilica.

Već prije toga sam naišla na puno tekstova u kojima se ženama s PCOS savjetuje skidanje kilograma, kako bi se uravnotežio balans hormona inzulina i estrogena (zbog toga su neke od vas na metforminu/glucophagu).

Danas ima više različitih vrsta sličnih dijeta, South Beach, Montignac, Low GI, itd. u daljnjem tekstu ja ću ih zvati LOW CARB (LC).

Baš maloprije sam ugooglala " got pregnant after atkins" i prvi link koji sam otvorila me je izbacio iz cipela. Postoji cijeli forum žena, koje su na različitim LC dijetama neplanski, ili nakon dugo pokušavanja, već u slijedećih nekoliko ciklusa ostale trudne!!!

Izdvajam nekoliko citata sa: http://www.lowcarbfriends.com/bbs/wo...re-atkins.html

My daughter had fertility problems due to Insulin Resistance and PCOS. Her fertility doctor put her on Protein Power and in six months she was pregnant. She is now pregnant again after lowcarbing, so I'm a real believer in LC benefits for infertility
    This is my 3rd time getting pregnant while low-carbing

Meni je ovo i više nego dovoljno, a vas ne nagovaram, nego započinjem eksperiment, od utorka 15.1. ne jedem ugljikohidrate, tj. krenula sam u fazu indukcije Atkinsove dijete, dakle pojedem do 20g UH dnevno.
    Jedem meso (sve vrste), tu i tamo hrenovke, tvrde sireve, svježe sireve (naročito zrnati), acidofil, jogurt, pijem kavu s mlijekom (2-3 šalice dnevno), povrće (ne jedem krumpir, rižu, grahorice i voće).
    Do danas vaga pokazuje -2 kg.

Faza indukcije traje 2 tjedna, nakon toga ću postupno povećavati unos UH (po 5g dnevno) i tako sve dok kg idu dolje. Nemam cilja što se tiče kilograma, ja bih bila sretna i s 5 kg manje za početak, jedini cilj je trudnoća!

A o tome ćete svi biti obaviješteni, ukoliko se dogodi

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da nam ne budeš samo ti eksperimentalni kunić evo pridružujem se i ja... Daj Bože da uspije. Ja imam malo više za skidati nego ti.. Navodno već gubitak od 5-10 % tjelesne mase jako dobro utječe na O..

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ajde da se jos jedna bucka javi

Prva trudnoca je bila sa nekih 12+ kila. Poslije spontanog, i velikog stresa, poludepresije u kojoj sam upala, i trazenja svog mira natukla sam jos nekih 3-4 kile. I kada sam mislila poslije ljeta ici na dijetu, dobili smo zeleno svjetlo za novi pokusaj. Nisam skinula ni grama a ostala sam trudna iz prve.
    Ono sto sam ja zakljucila iz razgovora s gin. da osim sto treba gledati da recimo mrsavice malo natucu kila a bucke malo skinu je hormonska slika u tom trenutku i ako je dobra onda ne bi trebalo biti problema, jer kao sto ste i same napisale, vec sam gubitak od 5-10% od tezine uzrokuje promjene u hormonima. E sad sve zavisi vjerovatno i kakva vam je ginekoloska situacija, tu mislim na ovulacije, PCOS...

E da...danas sam tocno 15 tjedna trudna i u stanje kilaze mi je -3kg, apetita uopce nemam, nista mi se ne jede. Mozda prodem do kraja dobro pa ne dobijem puno...vidjet cemo! Mada sam i ja citala da cak mrsavice znaju vise natuci u trudnocu od bucki..ne znam zasto, meni je cak bilo logicnije obrnuto...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam bila premrsava za svoju visinu (172 - 42 kg - prestrasno!)
    sada imam 50 kg a cilj mi je prije trudnoce imati 55 kg. :D

Mislila sam da se lako udebljati, no bogme meni nije bilo.

curke koje mrsave, sretno!!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pridružujem se onima koje misle da dovođenje težine u red ima utjecaja na šanse za trudnoću.
    Iz vlastitog iskustva, tek kad sam skinula 15 kila viška (a koje sam natukla kad sam prestala pušiti) pokazao se plusić na testu. Zapravo, zatrudnjela sam onaj mjesec kad sam postigla kilažu koju nosim većinu odraslog života (65 na 164 visine).

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Do sada -4kg :D to je gotovo 5% od moje tadašnje mase!
    Međutim ne odustajem i idem dalje!

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Rene jel ti teško tako jesti? Meni je sasvim ok. Imam toliko obaveza u školi da i ne stignem misliti na hranu...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš poslije ručka grickam suncekretove sjemenke
    ma kakvi, kad prođe 3 dana, meni je sve svejedno. Trpam u sebe, samo da nisam gladna!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo javlja se još jedna debeljuca...
    rene
    imam pco i moram smršaviti barem 5-6kg i ostati trudna, ali kod mene je problem što ja ne volim meso, ne odgovara mi okus.
    po smanjenom unosu hrane(ugljikohidrata i bjelančevina) i nevečeranju rezultati su vrlo mali, tako da moram nešto promijeniti.
    ima li tko kakav savjet?
    rene svaka pohvala 5 kilica u 2 tjedna je mrak-go go go go :D :D :D

ja bi se pridružila,može li kakav primjer jelovnika?

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

katarina kolegice oko mene idu na UN dijetu. Vidim da im dobro ide pa ako te interesira mogu ti poslati na pp jeloovnik.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moze li meni taj jelovnik za UN dijetu, ali ne meni nego prijateljici

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Samo da ga potražim pa ti šaljem!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam bila na UN-ki 3 mjeseca i bez problema smršavila uz nju.
    Dosta sam sklona debljanju a sasvim normalno i relativno zdravo jedem, dapače, puno zdravije se hranim nego cijela gomila ljudi što ih znam.
    moj problem je što puno radim, 10-14 sati, samo za kompjuterom pa je nedostatak kretanja valjda učinio svoje.

Inače nakon izgubljene bebe lani u 8 mjesecu, dobila sam 5 kg i sad imam 80kg na svojih 172cm (iako zvuči i je puno, ne stoji mi to ružno jer sam baš krupnije građe i ima me svuda ravnomjerno, a najviše u grudima čini mi se ).
    Sad je test pokazao + i strah me koliko će mi ta kilaža smetati u trudnoći. Baš sam bila planirala opet na UN-ku, ali do daljnjega je odgađam
    Samo se nadam da mi ova kilaža eće biti velik problem u trudnoći.
    Ginekolog mi inače ništa nije govorio za kilograme, pa ne znam uopće smijem li kakvu dijetu provoditi u trudnoći

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

alkemicar ja sam otprilike građe kao i ti. Sa R. sam ostala trudna kad sam imala 82kg. U trudnoći sam se udebljala 16kg, ne smatram to puno i te kile su uglavnom brzo otišle i vratila sam se na staro.
    8kg je otišlo samo u porodu.
    Ništa ne brini i sjeti se da ipak ne moraš jesti za dvoje.
    Pročitaj malo temu Montignac, to je dobar način ishrane u trudnoći. Jednostavno izbaci bijele stvari (šećer, brašno, krumpir). Jedi više povrća i mesa, manje masnog. Puno voća, ali voće na prazan želudac (ako si bila na UN, onda ti to neće teško pasti).
    Želim ti urednu trudnoću i lagan porod.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajde da ti ja pomognem, imala sam samo 43 kg kad sam ostala trudna i pala na 35 kg , katastrofa, imala sam teško razdoblje, umro mi je tata , dobila anoreksiju

doktor je tražio pregled svaka 2 dana da bi pratio bebu iako sam ja htjela prekinuti trudnoću rekao je da mi to možemo zajedno

nažalost nisam izdržala punu trudnoću nego 36 tjedana i dobila čak 14 kg, a beba je imala 2140 g što je bilo super za nas obje

više puta sama sebi ponavljam da me spasila.sad imam 45 kg već 6 godina , jedem ko luda a ništa se ne prima. pila sam super vitamine kroz cjelu trudnoću za sebe i bebu i izvukli smo se

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja draga prijateljica ima na 170 cm 46 kg i ginkač joj je rekao da se stvarno mora udebljati želi li ostati u drugom stanju jer i da ostane trudna da bi se skroz "iscjedila".

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

vidiš a meni je moj rekao da su mršavije izdržljivije od recimo debelih, ali ja nisam toliko visoka samo nekih 160

mala ja!

inače je rekao da koliko god da mršave imaju problema npr. ja sam povraćala skroz, da se pokreću a one druge legnu u krevet i nemogu ništa

istina onih prvih mjeseci mi je boli grozno

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure da se i ja javim sa svojim jadnim kilama. Čitam vas i baš sam se zamislila. :/
    Ja sam jedna od onih koja se teško udeblja a kroz noć mogu izgubit kilu, a pošto se sad spremamo po bebicu nadam se da to neće bit problem.
    Ja na svojih 178 cm imam 58 kg i nejde ni grama više kolko se ja god prežderavala. Od malena sam mršavica kao i moja familija i stvarno mi se teško udebljat,al sad dok vidim da vas ima još sa istim problemom lakše mi je !!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da bismo ovaj topic trebali splitati na dva, jedan za mršavice, a drugi za bucke.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj belinda7 prvotno napisa
    Cure da se i ja javim sa svojim jadnim kilama. Čitam vas i baš sam se zamislila. :/
    Ja sam jedna od onih koja se teško udeblja a kroz noć mogu izgubit kilu, a pošto se sad spremamo po bebicu nadam se da to neće bit problem.
    Ja na svojih 178 cm imam 58 kg i nejde ni grama više kolko se ja god prežderavala. Od malena sam mršavica kao i moja familija i stvarno mi se teško udebljat,al sad dok vidim da vas ima još sa istim problemom lakše mi je !!
    i ja sam mislila da se necu moci udebljati, ali kad sam zapravo pocela DA JEDEM hahahah kile su same pocele dolaziti. Meni se lijepo rasporedjuju, jos 5 kila i onda cu da stanem. Ne prejedam se a to je najvaznije. samo jedem cesce.
    Ja jos vjezbam i yogu, jako puno hodam pa me sve to izgladni.
    a ja sam znala za 3 dana izgubiti i 5 kila, sve od nekakve nervoze....
    Sad kako se vise ne zivciram (sta mi ova joga uradi ) nema mjesta ni gubljenju kila.
    Izvjestavaj me o misiji "Odlucila sam da jedem" bas bih voljela znati jesi se udebljala

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    alkemicar ja sam otprilike građe kao i ti. Sa R. sam ostala trudna kad sam imala 82kg. U trudnoći sam se udebljala 16kg, ne smatram to puno i te kile su uglavnom brzo otišle i vratila sam se na staro.
    8kg je otišlo samo u porodu.
    Ništa ne brini i sjeti se da ipak ne moraš jesti za dvoje.
    Pročitaj malo temu Montignac, to je dobar način ishrane u trudnoći. Jednostavno izbaci bijele stvari (šećer, brašno, krumpir). Jedi više povrća i mesa, manje masnog. Puno voća, ali voće na prazan želudac (ako si bila na UN, onda ti to neće teško pasti).
    Želim ti urednu trudnoću i lagan porod.
    Hvala Rene2
    Drago mi je čuti da nisam jedina. Ovaj Montignac mi se čini ok. Jesi to već pitala ginekologa i slaže li se on s tim. Planiram ga pitati na prvom pregledu trebam li kakvu dijetu provesti da ipak skinem koje kg.

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

alkemičar mi ćemo te podržavati. Uspjet ćeš. Vidiš da smo rene i ja uspjele nešto skinuti.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

super ste

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mamaanita, kako ide?
    Kod mene nešto zadnjih dana vaga stoji. Ali hlače mi padaju

alkemičar mislim da bez grižnje savjesti možeš na montignaca.
    Poanta je samo da ne jedeš bijele stvari. Imamo mi na Rodi forumašice koje su već dugo na Montignacu (Podforum: Zdravlje odraslih), pa tamo malo prolistaj.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

baš ću malo proučiti tu dijetu
    kruha vrlo malo i nimalo ne jedem (brašno?!), krumpir isto tako, a šećer jedino u kolaču što ga bude kad jedem
    kavu pijem sa umjetnim sladilom ili bez, a čaj s medom ili bez ičega
    idem progooglati da vidim kakva je to dijeta a virnut ću i ovdje

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Do sada -4kg :D to je gotovo 5% od moje tadašnje mase!
    Međutim ne odustajem i idem dalje!
    :D

Rene, neka kile lete dolje!

Ja sam ih nalupala poprilično u zadnje vrijeme , tako da danas brojim Dan Šesti UN-ke, ali ne nadam se nekim spektakularnim rezultatima. Moj MPO-ovac je zbog tog debljanja i poremećenih ciklusa u zadnja dva mjeseca upravo zatražio hormone razne, plus inzulinsku rezistenciju i OGTT, pa me baš zanima hoće li se pokazati da je tu nešto pošemereno... :/

Alkemičar (radi li tebi naš forum? ja ga danas ne mogu otvoriti, ništa mi nije jasno... :? )

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

shanti draga baš mi te drago vidjeti
    nikako doći tamo gdje kažeš jer nešto nije ok, a lijepe novosti u međuvremenu. poslala sam ti pp

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •