LEIRmam prvotno napisa
Kužim na što misliš, ti si reagirala u afektu, ALI kako ja svemu pristupam iz osobnog gledišta, pomisao na mladu curu kako udara svog djeda od 70 (a možda i jer su mi na pamet pala oba moja djeda koji nažalost tu dob nisu niti doživjeli)g mi je bila odbojnija čak i od pomisli na malog Donata kojeg mama lupa po peleni... A što se ovog za pubertetlije tiče, kao majka curice koju pubertet već lagano pere, ja u njoj već vidim malog čovjeka, osobu sa prilično jasno izraženim stavovima, kreativnu, divnu, zvrkastu mladu damu. I dok udarac "po peleni" dijete od godinu i pol vjerojatno neće zapamtiti (OVIME TAJ ISTI UDARAC NE OPRAVDAVAM), ne mogu zamisliti poniženje i bol koje bih nanijela svom djetetu da ga udarim... Ne znam kako bih joj više pogledala u oči i vodila sa njom male "ženske" razgovore u strogom povjerenju i tajnosti, kako bih očekivala da mi se povjerava, kada sam ju ja kaznila na tako odvratan i ponižavajuć način. A da me istjera iz takta, istjera, ali nekak mi to više kroz raspravu riješimo...