Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Koja točno krema /serum Munkice?
Ja se ne pouzdajem previše u učinkovitost krema, tj. redovno ih upotrebljavam, ali mislim da one same po sebi neće puno napraviti. Već ih godinama kupujem od prijateljice koja je aromaterapeutkinja (Striborova škola), ima toliko divne kreme da ih ni s čim ne bih mogla zamijeniti. Neću je ovdje reklamirati, mislim da i ne smijem, ali mogu na pp. Za dan je to uglavnom krema od smilja, za noć od ruže, divne su...
Ono što prakticiram već nekoliko godina (imam 46) jesu vježbe za lice. Bila sam prije 10-ak godina kod Seke Zebić na jednom tretmanu, žena mi je dala neke osnovne smjernice oko vježbanja i sl. Previše je toga što bi se trebalo uklopiti u jedan radni dan, nema šanse da bih sve to mogla slijediti, ali redovno radim neke vježbice iz njezine knjige i odlične su. Neke su jako nježne i jednostavne i napravim ih kad se odmaram od monitora, neke napravim navečer kod kuće jer su malo složenije (i svi bi me gledali kao da sam luda - i poslije njih sam čak i malo izborana, ali to je tek trenutačno, ujutro sve nestane, a lice je čvršće). Licu treba vježba kao i tijelu, čak i više. Ma ja ih sad radim gotovo nesvjesno, bilo mi je teže na početku kad ih nisam mogla raditi bez uputa. Ovako npr. gledam film i odradim neke vježbice, vrlo je jednostavno...
I redovno pijem ili nekako drukčije konzumiram juhe od kostiju (zbog kolagena). To rade i Salma Hayek i Halle Berry i još mnogi drugi. E sad, pali li sve to dugoročno, zaista ne znam, javim se ovdje sa 60+, ali eto, ja sam odabrala taj način i mislim da je ok.
Moja frendica pušačica je godinama imala predivno lice bez bora (dobra genetika), ali se unazad godinu-dvije jako postarala, cigarete su definitivno napravile štetu... Mislim da istu štetu rade i alkohol, kava, rafinirani šećeri...ma nema šanse da nam se to nekako ne osveti.