Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: pranje jastuka

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno pranje jastuka

Oprala bi jastuke u ves masini. Pa me zanima jel ih smijem staviti nakon toga u susilici
    Jedan je jastuk od perja..dva su od memorijske pjene i jedan onak obican. Sad me zanima taj pernati prepostavljam da moze u susilicu posto sam ski jakne sa perjem stavljala i bilo se ok. E sad ove od memoriske pjene niszm ziher. Jel ima netko iskustva...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam oprala jastuk od memorijske pjene u perilici i....bio je samo za baciti u smeće. Pukao, napuhao se, ma strašno.
    Onaj onako običan je od one kao vate, sintetičke? Te redovno perem u perilici i sušim u sušilici.
    Pernate nemam.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I ja isto ove obicne jastuke od te neke vate redovno perem u perilici i sušim u sušilici. Sad sam i na moru oprala i jedan pernati-nis mu nije jedino tu nemam susilicu vec se par dana susio na suncu ( treba ga protresi svako nekoliko) , al mislim da bi mogao i u susilicu samo ubaci tenisku lopticu ili dvije da se vrte s njim . Takva sam uputstva dobila s pernatom jaknom ( cak i lopticu dobijes) pa mislim da bi onda vrijedilo i za jastuk.
    Te od pjene nemam...

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam oprala u perilici jastuk od memorijske pjene jos sa dodatkom gel sloja i odlican je ispao, kao novi. Nisam ga susila u susilici.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam oprala u perilici jastuk od memorijske pjene jos sa dodatkom gel sloja i odlican je ispao, kao novi. Nisam ga susila u susilici.
    Sta nije da je onda nemoguće osušiti ga?

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moj se osusio bez problema.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijete mi je povraćalo po jastuku od memorijske pjene i morala sam ga oprati ili baciti. Prala sam ga na ruke, pokušala sam ga iscijediti koliko se moglo (nisam ga 'žmikala' iz istog razloga radi kojeg ga se nisam usudila prati u mašini - da mi se ne ošteti). Ta voda u njemu nikako da ode dole pa da cijediš donji dio, nego kako god da ga staviš sušiti on je po svim dijelovima mokar, malo se prosuši površina ali kad stisneš iznutra probije voda. Nakon par dana se ta voda u njemu usmrdila i morala sam ga baciti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Upravo tako. Jastuk od prave memorijske pjene ne može se prati vodom.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moj je od perfecta dreams technogel, jel prava ili kriva pjena ne znam ali niti se usmrdio niti je promijenio konzistenciju. Skroz je isti.
    Posljednje uređivanje od ivana s : 06.08.2015. at 15:17

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

na netu piše da je taj tehnogel neki novi materijal, a ne memory pjena. Možeš li staviti link na te jastuke?

Dormeo anatomski od memory pjene se ne može prati. Dokazala sam. I bacila 200 kuna u smeće s time Ovakav http://www.dormeo.com.hr/jastuci/ana...ucalyptus.html

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo ovakav je moj. Na povrsini je taj plavi sloj gela a ispod je materijal identican kao madrac od mem.pjene koje imam, isto njihov.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na tome ne piše da je memory, nego gel, valjda se zato može prati http://perfecta.hr/proizvodi/jastuci/. Ali, skup je stvarno, jako skup.

Kupila sam sad neke hitex jastuke, ali imam osjećaj da me griju Dormeo mi je bolji.
    Dormeo kaže da se jastuci ne peru, nego kupuju novi http://www.dormeo.com.hr/clanci-dorm...astuk.htm?t=a#

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •