Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: grijanje na toplanu da ili ne?

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno grijanje na toplanu da ili ne?

dragi forumaši, htjela bi čuti vaša iskustva, naime kupujemo stan i većina stanova koji nam "zapnu za oko" imaju grijanje na toplanu., što nam se nekako ne sviđa. Do sada smo koristili plinsko grijanje sa brojilom u stanu (znaći koliko potrošiš toliko platiš u prosjeku zimi smo imali račune po 300tinjak kn).
    Kako to stoji sa toplanom? Možemo li kontolirati potrošnju?
    Stanovi su uglavnom 55-60m2, koliko bi nas izašlo grijanje na toplanu, da li se može uvesti plan u stan i "maknuti" sa toplane? isplati li se kupovati stan sa grijanjem na toplanu?
    Hvala vam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U nekim dojelovoma n zagreba se u ode kalorimetri za stanove
    Tad će bot muguće platit skoro kaj i potrošiš

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Od 2016 ce biti obavezno imati mjerenja i placanje grijanja po stvarnom stanju. Mi vec imamo te mjerace na radijatorima (grijemo se na toplanu).
    Situacija je zimus bila takva da je svatko placao koliko bi potrosio. Oni koji su imali kvalitetnu stolariju i nalaze se "u sredini" zgrade, dakle ne rubni stan, su prosli najbolje. Znam da su mnogi gasili grijanje jer im nije bilo potrebno. Pa su im se rate prepolovile. Drugima su znatno porasle jer su imali losu stolariju i hladilo im je na sve strane.
    Tvrtka koja je nama ugradila te mjerace ima web pristup da pratimo stanje po radijatoru.

Koliko ce te grijanje kostati tocno, ovisi o polozaju stana, stolariji, izolaciji i naravno, trazi da vidis koliko su placali grijanje proslu zimu.

Ja sam uvijek mislila da je grijanje na toplanu prednost, pa me i cudi malo ovakvo pitanje...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo u jednom stanu imali kotlovnicu od zgrade i ja to ne bi poželjela niti najgorem neprijatelju.
    Kod toplane treba uzeti u obzir da se gasi po noći, i ako je stan ruban više se bude hladio nego ako je u sendviću.
    Najbolja opcija je etažno centralno.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo u jednom stanu imali kotlovnicu od zgrade i ja to ne bi poželjela niti najgorem neprijatelju.
    Kod toplane treba uzeti u obzir da se gasi po noći, i ako je stan ruban više se bude hladio nego ako je u sendviću.
    Najbolja opcija je etažno centralno.
    I da odgovorim na tvoje pitanje o odcjeplljenju, mislim da svi moraju preći na to da bi bilo moguće.
    Mi smo to htjeli u onom stanu gdje je bila kotlovnica od zgrade ali je bilo neizvedivo zbog onih iznad nas, kojima bi prekinuli dovode grijanja.

ZEZA ME INTERNET ZATO DVA POSTA
    Posljednje uređivanje od Cathy : 07.08.2015. at 11:58

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja cijeli zivot zivim u zgradama na toplanu i to mi je super. Imamo stan od 56m2, zimi rata maks 400kn a u stanu bude 24-25 stupnja uz redovito prozracivanje. Naravno ovisi o stanu, zgradi, polozaju u zgradi itd. Mi imamo juznu orjentaciju, samo jedna strana gleda van I sva stolarija je pvc.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Inace, u obje zgrade su kotlovnice, ne kuzim sto je problem s njima?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Inace, u obje zgrade su kotlovnice, ne kuzim sto je problem s njima?
    Da ne prepisujem ovdje možeš vidjeti što me mučilo.
    http://forum.roda.hr/threads/68718-Z...light=grijanje

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja to zovem problemi s penzicima, ne kotlovnicom
    Mi smo u zgradi s termofasadom i imamo pvc stolariju, uz te uvjete toplana je mislim daleko najjeftinija. Problem su zgrade s losom izolacijom (a takvih je dosta), pa makar je kwh topline jeftiniji pojedu ih troskovi toplinskih gubitaka spram novijih bolje izoliranih zgrada u kojima ljudi griju na relativno skuplji plin.
    Idealno bi bilo nova gradnja + toplana, to imaju neke zgrade (Bundek centar, ona vmd zgrada u vrbanima) ali je zato m2 skuuuup

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •