Results 1 to 13 of 13

Thread: debljanje???

Default debljanje???

Molim Vas cure neke savjete kako se udebljat...
    Treba mi jedno pet kila...sva sam se stanjila...zbilja premršavo...
    Dr kaže da je krv u redu...bila sam na kontroli...sve pretrage ali ne mogu se udebljat...apetit mi je i povećan ali kile ne idu gore...
    Možda je moj način prehrane krivi...?Što od hrane bi mi pomoglo da se udebljam?Sad sam smanjila i tempo...više ne glancam pipe svakih po sata...malo sam se opustila što se tiče obaveza ali šmrc...

Pij puno mlijeka,poslije obroka pojedi npr. bananu ili datulje,a u sezoni jedi malo više grožđa,marelica i tako.Ako si pušač onda probaj što više smanjit cigarete ili jednostavno do]i kod mene jel ja imam fajn viška hehe

anchie76's Avatar

Zdrava prehrana prvenstveno, bazirana na sto vise integralnog.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

apetit mi je i povećan ali kile ne idu gore.
    jesi provjerila štitnjaču?
    ovo je jedan od simptoma hipertireoze.

ive's Avatar

Ja sam prije jedno 5-6 god izgubila 5 kg. Izgubila sam ih dosta brzo. Krenula sam iz srednje na faks, poremetio mi se svakodnevni ustaljeni raspored (papanja) i odoše moje kile. Od tada sam sve te godine ostala na 52 kg. Htjela sam ja to nadoknadit, ali ništa. Ja jedem upravo onako kao treba. 4-5 obroka na dan. Ne pretjerujem s crvenim mesom, raznom masnom i teškom hranom, ali ne zato jer je to neko pravilo nego zato jer mi tako paše oduvijek. Ja zapravo jedem više od puno drugih ljudi koje znam i koji imaju problema s viškom kg. Mislim da je to majka priroda. Ja sam se pomirila da ću još neko vrijeme ostati (po mom mišljenju) premršava. Takva mi je bila i mama. Ali zato danas ona ima 45 god i u zadnjih godinu dana je natukla 10 kg. Tako da sam se prestala sekirati oko kila. Doć će one nepozvane!
    Gago, ako doc kaže da je sve u redu, nemoj se puno sekirat. Ili počni mlatit po špeku, kulenu, sarmi i sl.

ja cesto imam slicnu situaciju premda se zdravo hranim i nemam problema sa stitnjacom.
    kod mene najbolje pali jesti cesto manje obroke, te stalno nesto grickati. kod mene je naime mrsavost uzrokovana preskakanjem obroka. jednostavno zaboravim jesti.
    napuni frizider namirnicama tipa: orasi, datulje, med i slicnim zdravim, a kaloricnim stvarcicama i stalno nesto konzumiraj.
    negdje sam davno proctala da je dobar recept za debljanje za dorucak jesti kruh sa putrom i medom.

Ma kod mene je to u genima...moja mama izgleda ko cure.hlače 36-38...nikad deblja nije bila...takva je i njena mama...ali sad sam zbilja premršava...uhvatila sam neki ritam obroci u isto vrijeme...
    samo imam osječaj da jedem krive namirnice...npr. špek,med,integralno,putar.orasi,datulje...ja to nikad ne jedem...
    jedino pijem mlijeka puno...3.8% m.m.-1 litru dnevno...

da nisi ljutica i ters (hi, hi) Obicno su takvi/e po prirodi mrsavke.
    Tako su nasi djedovi i bake govorili (fali mi smajli)

LeaB's Avatar

Quote Originally Posted by anchie76
    Zdrava prehrana prvenstveno, bazirana na sto vise integralnog.
    Nema sanse da se od integralnog zdebljaš.
    Osim ako ga jedeš stalno. Umjesto svega ostalog.

Mislim da bi slavna kombinacija bila ugljikohidrati i proteini.

Arijana's Avatar

Gago, a da probaš kao ja; za međuobrok 5-6 feta Nutelle (debelo namazane) + 1 litra mlijeka, uz svako jelo tona majoneze (fenomenalno mi ide uz rizot, gulaš, pastu s mesom...), dnevno kutija Domačice (totalni sam ovisnik), puno voćnih sokova (onih gdje je više cukara nego voća ), češća upotreba vrhnja za kuhanje kod pripremanja ručka, 7 obilnih obroka dnevno, a najveći i najslađi onaj poslije ponoći, tj. prije spavanja.

Ma sve je ovo ful nezdravo, ali bar više ne izgledam štrkljasto i imam energije :D

Moja mrsava frendica je uvijek uspjevala dobiti par kila kad bi pocela redovito shopati B vitaminom-pojaca joj apetit.

sorciere's Avatar

možda ti je samo period takav? ja sam (davno ) bila užasno mršava, i ništa - ali baš ništa mi nije pomagalo da se zdebljam. i onda (bez veze, i bez promjene prehrane ili navika) - počela sam dobivati kile.

btw - sad bi ti rado poklonila tih 5 kila , samo ne znam kako da napravim transfer

cure!!!!!!!!!!!!!
    Moje kratko javljanje u gužvi sam!
    Dobila sam tri kile u dva tjedna...hlače mi ne padaju više!!!
    Uvela sam još jednu večeru oko 23h prije spavanja...i još puno toga al sad nemam vremena,drugi put...
    P U S A !!!