-
Podrigivanje
Nisam pronasla temu, ako je ima negdje ispricavam se...
Mi imamo malih problema sa zacaranim krugom podrigivanja. Naime ona je dosta prozdrljiva i bas se zaleti na cici i vec nakon 10-15min prestaje gutanje i samo se natezemo, tu je dizemo na podrigivanje ali se dogode dvije stvari:
1. Nece podrignut, onda ju se nosa i nosa i nosa i lupka i to traje vjecno (bez obzira koliko ja bakama govorila da to ne rade i bezuspjesno vikala da je jos vrate na sisu bez obzira sto nije podrignula) i samo se iskomira i zaspe, i ne posisa drugi put jer spava i mislim da u cijeloj prici ostane gladna
2. Razbudi se, podrigne, vratimo je na cicu, opet ju dignemo podrignut, opet se razbudi, trazi cicu... i tako u krug zna bit i po 2h dojenja i podrigivanja
Rijetko se dogodi da lijepo odmah podrigne, posisa jos malo pa u miru zaspe...
Patronaza nam je rekla obavezno ju dic podrignut svaki put, pa to i radimo ali bas nam to zadaje muka jer zbog grceva nekad ne uspije odspavat koliko bi trebala a kad zaspe na cici bude mi zao mucit ju i dizat i budit da podrigne (iako logicno da mora da ne bi bilo grceva...) i tako opet u krug...
Eto voljela bi cuti iskustva kako je to kod vas i savjete za pomoc (ili je to normalno?)
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 08.08.2015. at 22:49
-
To podrigivanje je precijenjeno.
Problem sa zrakom i plinovima ne nastaje samo zbog progutanog zraka, vec i zbog zraka koji nastaje probavljanjem nezrelog probavnog sustava.
Prestanite dijete muciti sa podrigivanjem, neka zaspi.
Ako ce ju smetati progutani zrak, meskoljit ce se u snu pa ju podignite i podrignite.
Na Youtubeu ima dobrih videa sa polozajima koji pomazu podrigivanju, onaj old school i nije bas najbolji.
Takoder, ako mozes, probaj dojiti u tkz zavaljenom polozaju tj nurture ili layed back position (opet youtube). U tom polozaju gutaju manje zraka a cesto i podrignu dok jos sisaju.
Uglavnom, mudrost je-ako ne podrigne, isprdit ce, a negodovat i stenjat ce i ovako i onako (dok probavni trakt malo ne sazrije)
-
Ne znam zašto uopće daješ bakama da se uključuju u dojenje. Koliko sam do sada pobrala, a i iz vlastitog iskustva naučila, upravo su one najčešći saboteri dojenja. Nemam pojma zašto je tome tako, ali kao da ih pere neka određena ljubomora. Uglavnom, nastoj ih udaljiti od sebe dok dojiš.
A što se tiče dojenja i podrigivanja, lezi s njom, doji, kada stane ili postane nemirna stavi je na prsa potrbuške. Podrignut će, ako ima što kroz slj. 5-10 min. Opet daj na dojenje, ponovi dok ne zaspe. Budi uz nju 20 min da se uvjeriš da je čvrsto zaspala.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.08.2015. at 00:39
-
Moja bi postala nemirna na cici pa bi ju dignula podrignit, ako fino cica i zaspi, samo ju pustim tako i nikad problema
-
Osoblje foruma
Stvarno, podrigivanje nije nesto sto se mora napraviti. Ne mora se buditi dijete, nositi, lupkati, preokretati. Podrignut ce sama, ako joj treba.
Pokusaj smanjiti unos zraka - pokusaj dojiti suprotno sili teze, tako da su joj usne iznad razine bradavice (zavaljeni prema nazad, lezeci tako da je na tebi, kako god vam odgovara, a da je gravitacija suprotstavljena refleksu otpustanja mlijeka.
A bake, bake neka nose dijete u neko drugo doba. Dojenje je nesto tvoje i djetetovo; ne treba vam treca strana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma