Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Da li se to meni cini ili si malo nabrijan ?
( upozoravam na ton jer sam osoblje foruma)
Ako ti ne mozes prezivjeti sa 7000 kn, po kojoj logici si onda izracunao da je djetetu za zivot dovoljno ispod 2000 kn?
Od kojih si ti dao pretpostavljam 1000. Vjerojatno dijete isto treba stan, hranu, osjecu, skolu/vrtic, knjige, izlete , lijecnike , logopede, dodatni sport ili muzicku ... Ili sto vec.
U svakom slucaju koliko je meni poznato kada roditelj dobije drugo ( trece, cetvrto...) dijete moze traziti reviziju iznosa alimentacije. Ali moram napomenuti da mi se tvoj nabrijani ton i izvacenje starih postova ne svida. Nadam se da nisam u pravu , pa ce tvoje sudjelovanje na forumu biti konstruktivno.

otac koji npr dobije alimentaciju onog iznosa kakvu su gore napisani (2300, 1700) nikad neće dobiti drugo djete jer ni ne može započeti normalan život. koja bi ga htjela a on mora finacirati bivšu. uz djete. za djete od 1000 a bivšoj ostatak...

ja nisam napisao da ne mogu preživjeti nego da imam za sebe manje nego je onda iznos za djete koje ima. od 7000 dok ja platim stambeni kredit, alimentaciju, troškove meni ostane manje od 1500kn. da djetu treba stan treba, ali sigurno se to ne može iz alimentacije plaćati. onaj s kojim djete živi mora riješiti stambeno pitanje. Ako se gledaju troškovi stambenog kredita za troškove djetea onda molim lijepo da se troškovi stambenog kredita gdje i za oca djeteta pa se tek od tog iznosa dalje gleda koliko može dati.

alimentacija je i ova minimalana velika za platiti. i kao takve i velika je i dovoljna za djete. a to kaj npr 1500kn (1000 otac + 500 majka) nije dovoljno za satove tenisa, sorry ovo je hr.