Pokazuje rezultate 1 do 50 od 748

Tema: Dogovor oko iznosa alimentacije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja se nadam da neće držati jezik za zubima
    a da će buduća biti dovoljno mudra da, unatoč zaljubljenosti, razmišlja da ono sto vrijedi za sadašnju bivšu, da neće ni ona ni njeno dijete imati drugačiji tretman
    E, baš sam ja htjela nešto slično napisati. U većini slučajeva i jest tako, muž koji nije dobar jednoj ženi često nije dobar ni jednoj. Vrijedi i obrnuto.

Problem muža ili žene moguće je riješiti rastavom. I to je ok. Ali roditelji su s djetetom vezani zauvijek. Ili bi barem trebali osjećati roditeljsku odgovornost zauvijek. Nažalost, ljudi prečesto smatraju da su se razvodom od partnera rastali i od djeteta. A čini mi se da i ovdje ide u tom smjeru kad otac svoju odgovornost od pišljivih 1100 kn smatra dovoljnom ili čak pretjeranom. Ufff... Moglo bi me razuvjeriti tek polašanje primjereno odrasloj osobi. Ali za to trebaju biti spremna oba partnera. Ne moraju se voljeti, ali trebaju se dogovrati u najboljem interesu djeteta. Ali da su to u stanju, ne bi bilo ove teme.

Nemam takvo iskustvo, valjda sam imala sreće u odabiru partnera. Ali da se razumijemo, nitko nije savršen, a ipak ima puno dovoljno dobrih. Ja s osobom koja bi ciganila oko alimentacije ne bih baš prekinula odnos, radi djeteta, ali bih pustila dijete da samo s vremenom stekne svoju sliku o takvoj osobi. Mislim, stvari se mogu popraviti, ali to je ipak rijetkost.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    E, baš sam ja htjela nešto slično napisati. U većini slučajeva i jest tako, muž koji nije dobar jednoj ženi često nije dobar ni jednoj. Vrijedi i obrnuto.

Problem muža ili žene moguće je riješiti rastavom. I to je ok. Ali roditelji su s djetetom vezani zauvijek. Ili bi barem trebali osjećati roditeljsku odgovornost zauvijek. Nažalost, ljudi prečesto smatraju da su se razvodom od partnera rastali i od djeteta. A čini mi se da i ovdje ide u tom smjeru kad otac svoju odgovornost od pišljivih 1100 kn smatra dovoljnom ili čak pretjeranom. Ufff... Moglo bi me razuvjeriti tek polašanje primjereno odrasloj osobi. Ali za to trebaju biti spremna oba partnera. Ne moraju se voljeti, ali trebaju se dogovrati u najboljem interesu djeteta. Ali da su to u stanju, ne bi bilo ove teme.

Nemam takvo iskustvo, valjda sam imala sreće u odabiru partnera. Ali da se razumijemo, nitko nije savršen, a ipak ima puno dovoljno dobrih. Ja s osobom koja bi ciganila oko alimentacije ne bih baš prekinula odnos, radi djeteta, ali bih pustila dijete da samo s vremenom stekne svoju sliku o takvoj osobi. Mislim, stvari se mogu popraviti, ali to je ipak rijetkost.

čiste parole. pisano na temelju neke svoje vizije. npr djete više voli mene nego majku.

Na koju foru bi ja morao plaćati alimentaciju višu nego treba. argument ti nikako ne stoji, ne da ne stoji, nego je natipakano kao parola. alimentacija je takve, a tko ima ekstra želje to se dogovori. a ovo uplaćuj alimentaciju veliku da bi ja mogla manja. a razumljivo za žensku stranu. daješ samo sliku o sebi da bi prekinula odnose s nekim tko nema za alimentaciju. svašta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj main prvotno napisa Vidi poruku
    čiste parole. pisano na temelju neke svoje vizije. npr djete više voli mene nego majku.

Na koju foru bi ja morao plaćati alimentaciju višu nego treba. argument ti nikako ne stoji, ne da ne stoji, nego je natipakano kao parola. alimentacija je takve, a tko ima ekstra želje to se dogovori. a ovo uplaćuj alimentaciju veliku da bi ja mogla manja. a razumljivo za žensku stranu. daješ samo sliku o sebi da bi prekinula odnose s nekim tko nema za alimentaciju. svašta.
    Ma nema veze tvoje mišljenje. Život će te naučiti sve što trebqš znati. To ti se već odavno događa, a dok ne progledaš, događat će se i dalje. Možemo mi ovdje pisati parole ovakve ili onakve, nećeš shvatiti što treba sve dok još koji put glavom ne opališ u zid. A s plaćom od 7000 kn definitivno to još stigneš. Nije da te plašim, ali ja sam stara baba i imam nešto iskustva. Bolje bi ti bilo uložiti vrijeme ali i novac u oddnos s djetetom, jer to se kasnije pamti. I ovo se uostalom pamti. Ja želim sve najbolje tvom djetetu, a to znači da bi i tebi i bivšoj trebalo biti ok. Nadam se da ćete odrasti na vrijeme da vam dijete ne pamti vaša srrnja i natezanja. Pogledaj što je Apsu napisala, to nek ti bude uzor. Sretno i tebi.
    .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I da, main, nismo ti mi birali bivšu. Ako je tak loša, gdje ti je bila pamet na vrijeme? To što si je odabrao govori nešto i o tebi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •