Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
Ja s njim diskutiram zato jer tvrdi da sa 1100kn osim sto je dovoljno djetetu jos i rjesava stambeno pitanje bivsoj!
A kad mu kazem da nova partnerica ce isto imati primanja i da ce tako svoje zajednicko djete uzdrzavati, onda pak kaze zasto bi ona bila nuzno zaposlena! Je istina ne mora raditi, ali onda treba i vidjeti koliko moze sam financirati! Pa jeziga ga sto se moze, moze se, a sto ne ne!
Istina da ima koji primaju 5000kn pa im nije dosta... Ali ima i onih koje je navela Upsu (cini mi se)!
A i da placa alimentaciju 2000-5000kn ovisno o placi... Pa i to se moze rjesiti, dio mami za djetetove potrebe, a dio neku stednju pa ce djete imati ustedevinu i skok za samostalan zivot! A pri tome ce onaj koji uplacuje biti siguran da ne financira bivsoj torbice i njen stan!

moja bivša ne troši puno na djete. s tim novcem malo i sebi pomogne.
no nije ni to bitno. ja tvrdim da brigu oko djeteta vode oboje. tako obje strane moraju dati 1100 u mom slučaju. i sad kao uzmimo da onda neda 1100 kuna, nego kao da 300-400kn a ostalo odradi. dakle djete ima 1500kn na mjesec. škola, i sve se pokrije bez problema. nije li tako?

za novu partnericu, pa gore je pisano da žene bez problema budu sa nezaposlenim muškim, zato nebi ni ja sebi sužavao izbor.

nije ovjde stvar može se ili ne, nego da ako bi alimentacija bila npr 2000kn na 7000kn to bi značilo da je ne mogu imati drugo djete. ovako 1000 svakom i može se dvoje? nije li tako? s tim da za drugo moram duplo jer mi fiktivna partnerica ne radi. (primjer)

ovo za štednju stoji. ali ja mu budem radije štedio sam, i imao kontrolu nad tim. 1100 joj plaćam i budem. ostalo ja biram, dajem djetetu da vidi da ima tatu.