Stranica 4 od 15 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 748

Tema: Dogovor oko iznosa alimentacije

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Nazalost tvrdio bi da je dovoljno za dijete i 500kn , a da je to zakonski minimum! O tome se radi! Ja sam svoje ispostovao zakonski...
    I pri tome mislis da rjesavas stambeno pitanje bivsoj!
    Sto bih ja voljela da se stambeno moze rjesiti sa 1000kn mjesecno!

A sto se tice iznosa od 2000-3000kn , sigurno postoji zakonski kada i zasto se taj iznos pripisuje... Pa onda je i to zakonski kao i onih 1100kn!

kaj bi bilo da bi bilo.. da baba penis bila bi deda..

zakonski minimum je utvrđen na temelju potreba ali i hrvatskog standarda. on je takav. nemam ni ja za gablec svaki dan. djete ima, jer ima 1100kn od mene i još bivša može dati onda 500kn i koliko je to?

ne može se riješiti ali pomaže mojoj bivšoj da uskrati 200-300kn djetetu i evo manje za platiti.

to sam reagirao. kakvih 2300 na 7500. a to se piše po forumu.
    Posljednje uređivanje od main : 19.08.2016. at 12:25

Mia_Lena avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ja bi uskratila sebi gablec da mi ga dijete ima svaki dan. I ne bi se zalila. Jer to je moje dijete za koje otkidam od svojih usta ako treba. I sretna sam jer mi dijete nije gladno.

Mia_Lena avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Main pokusavam sagledati situaciju iz tvojih cipele,ali ne ide pa ne ide.
    Jednostavno svakim postom padas stepenicu nize!

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Mia_Lena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi uskratila sebi gablec da mi ga dijete ima svaki dan. I ne bi se zalila. Jer to je moje dijete za koje otkidam od svojih usta ako treba. I sretna sam jer mi dijete nije gladno.
    a ja to ne radim? takav nam je standard.

meni je trenutno loše jer mi je posao sa strane stao. 7000 kn plaća. kredit i alimentacija su 3800. trebam za režije, za auto da mogu na posao. i stan mi je neuređen trenutno.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

[QUOTE=main;2907670]

a totalni zbljuv je da smatrate da bi alimentacija morala rasti sa placom. On tad i dalje zbrine prvo djete a ostane mu da proba naći novu partnericu i imati još djece. ali vi bi ga tu zakočile.
    Ovo mi je promaklo. Ne daš se zakočiti? Moram napisati, pa nek me Sirius banira -

Kao što (razumne) obitelji imaju i planiraju onoliko djece koliko ih mogu prehraniti, tako se i razuman razvedeni roditelj ženi i stvara djecu onoliko puta koliko si to može priuštiti.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Mia_Lena prvotno napisa Vidi poruku
    Main pokusavam sagledati situaciju iz tvojih cipele,ali ne ide pa ne ide.
    Jednostavno svakim postom padas stepenicu nize!
    po čemu ja to padam niže? druga je stvar da ti gledaš svoju i žensku stranu. i da bi vi više, što je razumljivo.

a da sam odmah pao niže dok sam napisao da nemam novac, pa to je razmuljivo za veliki dio ženske populacije u hr. nažalost, društvo je takvo.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

[QUOTE=čokolada;2907829]
    Citiraj main prvotno napisa Vidi poruku

Ovo mi je promaklo. Ne daš se zakočiti? Moram napisati, pa nek me Sirius banira -

Kao što (razumne) obitelji imaju i planiraju onoliko djece koliko ih mogu prehraniti, tako se i razuman razvedeni roditelj ženi i stvara djecu onoliko puta koliko si to može priuštiti.

dakle ti bi limitirala muškarce na jedno djete?

ili kaj želiš reći? na moj kometar da ako imam dvoje djece da oba moraju imati isti standard. o čemu ti pričaš? razmišljaš ti kaj pišeš ili imaš bilježnicu iz koje prepisuješ?

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

[QUOTE=čokolada;2907829]

promaklo je tebi puno toga.
    poanta je da ako alimentacija raste s plaćom tam muškarac nema mogućnost da više radi, više zarađuje pa može imati još djece. jer ako bi više radio, a bilo bi ovako kako ti nepromišljeno tipkaš onda bi on više radio, više plaćao i bio na istome i dalje ne može imati još jedno djete. ti bi sve da daje bivšoj. ti misliš kaj pišeš ili ne?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne, ja kao prava, citiram, ŽENKA, pišem iz glave i samo gledam kako bih opelješila muža.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ja kao prava, citiram, ŽENKA, pišem iz glave i samo gledam kako bih opelješila muža.
    ja nigdje nisam napisao "ženka" ako je to mene išlo. ako jesam, onda je gramatička greška, moja.

da, npr moja gleda kako da me opelješi da bi više imala. ona je takva. nemoj se spuštati na njezinu razinu.i takvih jer to nije u redu. a negirati da ima dobar dio takvih nema smisla.

i naravno da padam u očima mnogih čim napišem da trenutno nemam novaca dovoljno.
    Posljednje uređivanje od main : 19.08.2016. at 12:50

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Okrenimo pitanje: zašto bi tvoje dijete iz prvog braka ostalo na sadašnjem lošijem standardu (1100kn) ukoliko bi ti počeo sutra zarađivati 10.000kn?

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Okrenimo pitanje: zašto bi tvoje dijete iz prvog braka ostalo na sadašnjem lošijem standardu (1100kn) ukoliko bi ti počeo sutra zarađivati 10.000kn?
    ne bi ali bi mu ja davao osobno, tj. kupovao stvari. A drugo djete da imam, imalo bi to isto što i prvo.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

imao sam plaću i 11000kn i davao djetetu isto 1100. i pitanje je zašto, jer nisam imao riješeno stambeno pitanje. nemam ni sad do kraja, ali sam morao štedjeti za stan. nije djetetu u interesu da ima nešto a otac nema gdje biti. uštedio pola, sve mi je tad stalno. ostao na 7000. i to je djetetov isto interes. može doći k meni. da sam mu davao puno više, e sad bi mi nedostajalo a bivša bi imala više garderobe

ono kaj sam ta griješio da sam mu previše toga sam platio, a bivša nije ništa davala za neke stvari koje su kao nepotrebne. igračke i to
    Posljednje uređivanje od main : 19.08.2016. at 12:55

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ali on nije pitao zašto bih trebao više trošiti na dijete, nego zašto bi plaćao veću alimentaciju
    budući da nema kontrolu nad time što se s tim novcem dalje događa
    iako iznos od 1100kn bih ja definitivno u tom slučaju mirna srca povećala, jer dijete potroši debelo više

ali da sam roditelj koji nema skrbništvo i ima plaću 15.000kn, i bivšeg supruga s čijim se financijskim izborima ne slažem, isto ne bih hrlila napravit trajni nalog da mu prebacujem mjesečno 5000kn, nego bih radije ostavila nešto manji iznos, a ostatak sama po svojoj procjeni investirala u dijete, pa tako uložila ostatak novca

znam ja i mamu koja je uz alimentaciju od 9.000kn svaki put kad je djetetu trebalo kupit tenisice ili traperice govorila "piši ocu mail da ti kupi, ja nemam novaca"

ne znam zašto se date stalno upecat u nekakav osobni fajt sa jednim korisnikom koji istinabog ima svadljiv ton, ali nije sve što piše potpuna neistina

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i ne bi trebala raditi trajni nalog, roditelj koji ima plaću 15.000 kuna po zakonu plaća veću alimentaciju od onoga koji ima 7.000 ili 3.500

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ono kaj sam ta griješio da sam mu previše toga sam platio, a bivša nije ništa davala za neke stvari koje su kao nepotrebne. igračke i to
    evo, ja ovo nikad ne bih smatrala za grešku
    ja bih svom djetetu priuštila što god mogu a mislim da treba
    i ako drugi roditelj se tu šverca, rekla bih "nek mu bude, boli me briga", jer bi mi samo bilo bitno da dijete to ima
    pri čemu ne mislim nužno na igračke i neke skupe materijalne stvari, tj mogu biti i materijalne ako mislim da potiču djetetov razvoj.

inače, računaj na to da bolje pamtimo stvari koje smo sami platili nego one koje nismo, ne mora značit da bivša ne troši na te stvari, nego ti to možda baš i ne znaš.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ima li roditelj koji placa alimentaciju ikakvog uvida ili utjecaja na to kako se ona trosi?
    ok ako je alimentacija 1100 kn za koju znamo da nije ni dovoljna za djecje potrebe - ali evo ovaj primjer od 9000?

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ali on nije pitao zašto bih trebao više trošiti na dijete, nego zašto bi plaćao veću alimentaciju
    iako iznos od 1100kn bih ja definitivno u tom slučaju mirna srca povećala, jer dijete potroši debelo više

ali da sam roditelj koji nema skrbništvo i ima plaću 15.000kn, i bivšeg supruga s čijim se financijskim izborima ne slažem, isto ne bih hrlila napravit trajni nalog da mu prebacujem mjesečno 5000kn, nego bih radije ostavila nešto manji iznos, a ostatak sama po svojoj procjeni investirala u dijete, pa tako uložila ostatak novca

znam ja i mamu koja je uz alimentaciju od 9.000kn svaki put kad je djetetu trebalo kupit tenisice ili traperice govorila "piši ocu mail da ti kupi, ja nemam novaca"

ne znam zašto se date stalno upecat u nekakav osobni fajt sa jednim korisnikom koji istinabog ima svadljiv ton, ali nije sve što piše potpuna neistina

evo slažem se s tangerina. točno to želim reći. ja želim kontrolu nad novce za djete. dio novaca, a ako mi se sve uzme odmah onda ne mogu ništa. isto tako želim da imama novaca da mu i kod mene uredim sobu, da može biti kod mene.
    dok sam imao više novaca nisam zapio nego sam štedio za stan, a taj stan bude i njemu jednom a uz to kupovao sam mu puno više. vodio ga na more i toplice.

Mia_Lena avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Prirodno je da prvo priustis djetetu pa tebi sta ostane. Ipak si ga ti stvorio i zelio i u svim zivotnim situacijama ga stavljas ispred sebe i svojih potrebe i zelja. Barem je u mojoj obitelji tako. Djeca na prvom mjestu. To ne znaci da sebi ne priustim,samo si priustim manje i rijeđe,ako nemam.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i ne bi trebala raditi trajni nalog, roditelj koji ima plaću 15.000 kuna po zakonu plaća veću alimentaciju od onoga koji ima 7.000 ili 3.500
    ima ali opet nije to 5000 kuna. malo je veća od one koju plaća onaj s 7000. a ostalo mora biti na odabir toga koji ne živi s djetetom. njegova stvar ako se kupovati odjeću svako malo uz to da plaća.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i nije 5000 kuna. Ne razumijem zašto se uopće spominju takvi iznosi ?!

Alimentacija za plaću od 20.000 kuna je oko 3.000 kuna za dijete od 7-12 godina

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja s njim diskutiram zato jer tvrdi da sa 1100kn osim sto je dovoljno djetetu jos i rjesava stambeno pitanje bivsoj!
    A kad mu kazem da nova partnerica ce isto imati primanja i da ce tako svoje zajednicko djete uzdrzavati, onda pak kaze zasto bi ona bila nuzno zaposlena! Je istina ne mora raditi, ali onda treba i vidjeti koliko moze sam financirati! Pa jeziga ga sto se moze, moze se, a sto ne ne!
    Istina da ima koji primaju 5000kn pa im nije dosta... Ali ima i onih koje je navela Upsu (cini mi se)!
    A i da placa alimentaciju 2000-5000kn ovisno o placi... Pa i to se moze rjesiti, dio mami za djetetove potrebe, a dio neku stednju pa ce djete imati ustedevinu i skok za samostalan zivot! A pri tome ce onaj koji uplacuje biti siguran da ne financira bivsoj torbice i njen stan!

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Ja s njim diskutiram zato jer tvrdi da sa 1100kn osim sto je dovoljno djetetu jos i rjesava stambeno pitanje bivsoj!
    A kad mu kazem da nova partnerica ce isto imati primanja i da ce tako svoje zajednicko djete uzdrzavati, onda pak kaze zasto bi ona bila nuzno zaposlena! Je istina ne mora raditi, ali onda treba i vidjeti koliko moze sam financirati! Pa jeziga ga sto se moze, moze se, a sto ne ne!
    Istina da ima koji primaju 5000kn pa im nije dosta... Ali ima i onih koje je navela Upsu (cini mi se)!
    A i da placa alimentaciju 2000-5000kn ovisno o placi... Pa i to se moze rjesiti, dio mami za djetetove potrebe, a dio neku stednju pa ce djete imati ustedevinu i skok za samostalan zivot! A pri tome ce onaj koji uplacuje biti siguran da ne financira bivsoj torbice i njen stan!

moja bivša ne troši puno na djete. s tim novcem malo i sebi pomogne.
    no nije ni to bitno. ja tvrdim da brigu oko djeteta vode oboje. tako obje strane moraju dati 1100 u mom slučaju. i sad kao uzmimo da onda neda 1100 kuna, nego kao da 300-400kn a ostalo odradi. dakle djete ima 1500kn na mjesec. škola, i sve se pokrije bez problema. nije li tako?

za novu partnericu, pa gore je pisano da žene bez problema budu sa nezaposlenim muškim, zato nebi ni ja sebi sužavao izbor.

nije ovjde stvar može se ili ne, nego da ako bi alimentacija bila npr 2000kn na 7000kn to bi značilo da je ne mogu imati drugo djete. ovako 1000 svakom i može se dvoje? nije li tako? s tim da za drugo moram duplo jer mi fiktivna partnerica ne radi. (primjer)

ovo za štednju stoji. ali ja mu budem radije štedio sam, i imao kontrolu nad tim. 1100 joj plaćam i budem. ostalo ja biram, dajem djetetu da vidi da ima tatu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku

Odlican post tang i u potpunosti se slazem s tobom.

Main otvorio si mi jednu posve novu perspektivu i hvala ti na tome. Nikad nisam razmisljala kako to izgleda s muske strane.
    A roditelja bome ima svakakvih i oceva al i majki (iako ovo potonje teze prolazi na ovom manje-vise zenskom forumu ).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.08.2016. at 13:32

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja bivša ne troši puno na djete. s tim novcem malo i sebi pomogne.
    no nije ni to bitno. ja tvrdim da brigu oko djeteta vode oboje. tako obje strane moraju dati 1100 u mom slučaju. i sad kao uzmimo da onda neda 1100 kuna, nego kao da 300-400kn a ostalo odradi. dakle djete ima 1500kn na mjesec. škola, i sve se pokrije bez problema. nije li tako?

za novu partnericu, pa gore je pisano da žene bez problema budu sa nezaposlenim muškim, zato nebi ni ja sebi sužavao izbor.

nije ovjde stvar može se ili ne, nego da ako bi alimentacija bila npr 2000kn na 7000kn to bi značilo da je ne mogu imati drugo djete. ovako 1000 svakom i može se dvoje? nije li tako? s tim da za drugo moram duplo jer mi fiktivna partnerica ne radi. (primjer)

ovo za štednju stoji. ali ja mu budem radije štedio sam, i imao kontrolu nad tim. 1100 joj plaćam i budem. ostalo ja biram, dajem djetetu da vidi da ima tatu.
    Koliku placu ima tvoja bivsa?
    Jasno ti je da u slucaju njezine nezaposlenosti ona sigurno ne bi davala toliko, a ti bi i dalje trebao.
    Dakle racunica ti jako steka. Jer ako se ona pomogne sa tvojim novcem znaci da na dijete trosi svojih 0 kuna , a tvojih koliko ? od 1100 od alimentacije.
    U svakom slucaju ako smatras da je dijete uskraceno za svoje potrebe pozali se socijalnoj sluzbi, ali zaboravi da mozes i trebas imati apsolutnu kontrolu nad trosenjem novca , i uvjetovati da se svaki potroseni iznos djeli 50:50.
    Posljednje uređivanje od sirius : 19.08.2016. at 13:31

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam tko u Hrvatskoj može imati alimentaciju 9000 kuna, jer je alimentacija za plaću od 20000 max 3500 kn

Roditelj koji plaća alimentaciju morao bi imati zaista visoke prihode da mu bude određeno 9.000 kuna

Tako da su to ajmo reći ekstremi, cifre o kojima prosječni ljudi mogu razgovarati su neusporedivo niže

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

To nije cifra određena na sudu nego dogovorena sporazumno, nije to bila poanta tog primjera uopće, nego da se zaista događa da roditelj krene s boljim interesom djeteta, ali druga strana to iskorištava i onda on mora isto štitit svoje granice

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa u takvom slučaju strana koja se osjeća iskorišteno može vrlo lako prestati isplaćivati toliku alimentaciju, zar ne.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa u takvom slučaju strana koja se osjeća iskorišteno može vrlo lako prestati isplaćivati toliku alimentaciju, zar ne.
    točno
    i u pravu si, primjer samo unosi zbrku, tj pola zbrke na temi proizlazi iz toga što pričamo o različitim iznosima, ili mislimo na različite iznose
    main se ustvari pobunio protiv konstatacije da bi roditelj morao davat alimentaciju u iznosu trećine svoje plaće

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam tko u Hrvatskoj može imati alimentaciju 9000 kuna, jer je alimentacija za plaću od 20000 max 3500 kn
    Ne znam zašto je tako nevjerojatno da netko želi i plaća veću alimentaciju od zakonskog minimuma? Sporazumno se može dogovoriti između bivših supružnika bilo koji iznos alimentacije za koji se oni suglase na sudu.
    Ono o čemu se ovdje priča je minimum propisan zakonom, a temeljen je zasigurno na izračunu potreba djeteta.
    Moji samo pojedu svatko po više od tisuću kuna mjesečno, a gdje je sve ostalo. Ne znam stvarno o čemu mi ovdje pričamo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tko kaže da je nevjerojatno? "Može imati"=kome može pripadati po zakonu. Ovdje se piše o sukobima i nezadovoljstvu s načinom na koji strana koja prima alimentaciju troši novac, pa ne vidim kakvu ulogu u toj priči imaju ljudi koji se dogovore za bilo koji iznos alimentacije. Ako je roditelj koji plaća 9000 kuna mjesečno nezadovoljan načinom na koji druga strana troši novce, onda može vrlo lako ukinuti taj iznos.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Main svakako ne daje ni blizu trecine svojih primanja, ni sadasnjih ni onih koje je imao prije rjesavanja stambenog pitanja. Naveo je da je cifru od 1100 placao i dok je primao 11000. To je desetina. Moja djeca, svako ponaosob, definitivno pojedu mjesecno vise od desetine mog prihoda.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, ne može ukinuti vrlo lako taj iznos, to nije točno. Kad se na sudu utvrdi iznos alimentacije, bio on minimalan zakonski ili bilo koji drugi, taj iznos postaje obavezan.
    Ako roditelj koji plaća alimentaciju želi smanjenje iznosa mora ga tražiti sudskim putem i navesti objektivan razlog, npr. smanjenje svojih prihoda, povećanje uzdržavanih članova obitelji i slično. I svejedno taj zahtjev sud može odbiti. Ne može roditelj samo tako odlučiti da će eto malo smanjiti alimentaciju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa iskreno, mislim da bi onaj tko na sudu pristane na iznos alimentacije od 9000 kuna, a po zakonu treba plaćati 3500 bio lud, i jako sumnjam da postoje takvi slučajevi. Zašto bi netko to napravio !?

Dakle, po mom mišljenju i životnom iskustvu, takvi slučajevi teško da postoje ili su pak ekstremno rijetki.

S druge strane, apsolutno znam za slučajeve kada roditelji daju za dijete puno više novaca nego što im je propisano.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A eto, ja ih igrom slučaja znam dosta. Vjerojatno u postotku jesu rijetki ali itekako ih ima. Zašto? Netko zarađuje jako iznadprosječno, netko želi da mu djeca imaju pristojan životni standard kod bivšeg supružnika, netko više voli dati pare umjesto da sam hoda po trgovinama sa izbirljivim djetetom i kupuje tenisice.... zašto ne?
    Okrenimo to drugačije, da li vi svojoj djeci pružate samo ono što minimalno zakon propisuje? Jer to je zaista minimalno, krevet za prespavati, grijanje, osnovna garderoba, hrana. U zakonskom minimumu za adekvatnu skrb nema ni slatkiša ni sportova, dodatnog engleskog, ritmike ni rođendanskih poklona ni proslava ni bicikla ni romobila... Zašto im to sve onda kupujemo kad uopće ne treba?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I što se tu odjednom promjeni kad se roditelji rastanu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znaš dosta ljudi koji plaćaju 9000 kuna alimentacije za jedno dijete, a ne moraju toliko plaćati po zakonu? To je stvarno neobično.

Ne vidim kakve veze drugi dio tvog posta ima sa prvim, jer rastavljeni roditelj sve ovo što navodiš može i dalje plaćati svom djetetu bez da se zakonski na to obaveže, pa stvarno ne znam zašto bi na sudu pristao na takve iznose. Osim toga, zakon propisuje minimum od nekih 1000 kuna, a recimo roditelj sa plaćom od 20.000 kuna po zakonu plaća oko 3500 - znači on već u startu djetetu financijski 'pruža' tri puta više od minimuma.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drugi dio mog posta se odnosi upravo na pružanje djetetu više od zakonskog minimuma skrbi - radimo li to neovisno o našim prihodima i zašto?
    Znam dosta ljudi koji plaćaju više od 9 tisuća kuna alimentacije no nisam nigdje napisala da je to za jedno dijete, neki za jedno, neki za dvoje, neki za troje. Svakako je to barem triput više od zakonskog minimuma.
    Posebno jer u jako puno slučajeva sud neće dosuditi iznos veći od minimuma ako roditelj iako zarađuje značajno više uspješno skriva prihode.To je izuzetno lako ako je vlasnik ili suvlasnike tvrtke a isplaćuje si minimalac.
    Vjerovali ili ne i takvih znam jako puno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ah, da, minimalac.

Mislim da ne postoji nešto što se zove zakonski minimum skrbi za dijete. Odnosno, tako nešto počinje postojati tek kad se roditelji rastanu, i to ti je točno ono što se promijeni.

Dok dijete živi s dva roditelja onda mu je kako roditelji imaju- tako klimaju, i nitko se ne petlja u način na koji roditelji troše ili ne troše novce na dijete. Onda se kad dođe do rastave zakon mora umiješati - i to je točno ono što se promijeni.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Moji samo pojedu svatko po više od tisuću kuna mjesečno, a gdje je sve ostalo. Ne znam stvarno o čemu mi ovdje pričamo.
    Bome, ni ja ne znam. Kad zbrojim cijene, čini mi se da mlađi školarac svaki dan pojede cca 30kn hrane za dorucak, rucak i veceru+neko voce (bez ikakvih oblizeka). U pubertetu apetit drastično naraste. Dakle imamo 900kn samo za hranu, a gdje je sve ostalo?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, postoji minimum skrbi i vrlo je jasno definirano što obuhvaća taj minimum. Ako isti nije zadovoljen dijete se oduzima roditelju/ roditeljima. Taj dio nema veze sa time jesu li roditelji u braku, izvanbračnoj zajednici ili jedan roditelj sam brine o djetetu.
    A zakon se ne mora umiješati kad dođe do rastave osim formalno da izda papir, naravno ako se bivši supružnici sve sami dogovore i to poštuju. No kad krenu prepucavanja tko kome što da ili ne da i tko na što troši dobro da postoji zakon koji može odrezati crtu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gdje je to vrlo jasno definirano? Mislim, opet su sad ovo priče o ekstremima, djeca se oduzimaju roditeljima u situaciji ekstremnog siromaštva.

Zakon se u slučaju rastave svakako umiješa, jer je alimentacija obavezna stvar, znači odnosi između bivših supružnika i djece se moraju regulirati zakonom.

A što se tiče dogovora - pa da se ljudi tako lijepo mogu dogovarati, pitanje je bi li se uopće i rastajali. Hoću reći - naravno da je poželjno da se ljudi dogovore, samo je pitanje koliko je to realno.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U obiteljskom zakonu.

Pa ne rastaješ se zato što si se posvađao i ne razgovaraš, ili barem ne samo zato. A o ekstremima ovdje priča teče od početka.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da se alimentacija može odrediti i u postotku plaće, ali valjda kod takvog slučaja postoji ograničenje , možda do 50 % ili?

S jedne strane, mnogi teško dođu do alimentacije, a s druge strane ona može trajati do 27 godine, ak se dijete redovito školuje - e sada kako je redovito do 27 godine, ne znam. nekak mi zvoni neki članak, kak se neki tata žalio, da sin stalno upisuje drugi fakultet ili takav neki bizaran slučaj

isto tako znam da me negativno iznenadilo mali iznos obiteljske mirovine, koju dijete ostvari u slučaju roditeljeve smrti - možda zna netko više, ali očito ni država nije velikodušna prema djeci (no to znamo i iz svakodnevnog života)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da je do 26. godine

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Obiteljska za dijete je sad do 18god

mifija avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

znam da je ženki san naći bogatog i da plaća 8000kn alimentacija.
    Ovo je užasno uvredljivo i ne mogu vjerovati da mod ne reagira. Takvom tonu komunikacije nije mjesto na forumu, a ni bilo gdje među pristojnim ljudima.

Imam dojam da je main došao iskaljivati frustracije ponašanjem svoje bivše na mjestu gdje je vidio da ima hrpa drugih žena, po principu ‘sve vi žene ste iste..’ (ak ne iste, a ono bar slične). Taj pristup se vidi iz više njegovih postova, ovaj koji sam citirala mi je vrh. Pa onda kad se, očito, ne uspijeva na zadovoljavajuć način razračunati s bivšom, valjda dobiva neku satisfakciju iz dovođenja u red drugih žena.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je najspornije u ovoj prici sto mein tvrdi da osmogodisnjak kosta 1500 kn mjesecno i da jednako kosta imao roditelj 3000 kn placu ili 7000. Mi na moju osmogodisnjakinju mjesecno trosimo vise i sto nam promanja rastu rastu i troskovi na djecu. Zasigurno na djecu mjesecno trosim vise nego na sebe ili mm-a.
    Ja mogu razumijeti da je frustrirajuce ne moci sudjelovati u odluci hoces li ta tih 1100 kn kupiti djetetu za dorucak parizer ili cajnu, ali, vini mi se da tu frustraciju treba u glavi posliziti vrlo brzo, u suprotnom ta frustracija truje odnose. Ne odlucujem i nis zadovoljna ni cime ju hrane u skoli pa to placam 300 kn mjesecno...

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je najspornije u ovoj prici sto mein tvrdi da osmogodisnjak kosta 1500 kn mjesecno i da jednako kosta imao roditelj 3000 kn placu ili 7000. Mi na moju osmogodisnjakinju mjesecno trosimo vise i sto nam promanja rastu rastu i troskovi na djecu. Zasigurno na djecu mjesecno trosim vise nego na sebe ili mm-a.
    Ja mogu razumijeti da je frustrirajuce ne moci sudjelovati u odluci hoces li ta tih 1100 kn kupiti djetetu za dorucak parizer ili cajnu, ali, vini mi se da tu frustraciju treba u glavi posliziti vrlo brzo, u suprotnom ta frustracija truje odnose. Ne odlucujem i nis zadovoljna ni cime ju hrane u skoli pa to placam 300 kn mjesecno...
    Unatoč tome da sam pristojno objasnio svaki detalj, i pristojno mene se optužuje da sam frustiran. pa imate li vi arugumete ili ćete sa tim parolala u nedogled?

vidi se da nisi pročitala raspravu i sad idemo iz početka....

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj mifija prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je užasno uvredljivo i ne mogu vjerovati da mod ne reagira. Takvom tonu komunikacije nije mjesto na forumu, a ni bilo gdje među pristojnim ljudima.

Imam dojam da je main došao iskaljivati frustracije ponašanjem svoje bivše na mjestu gdje je vidio da ima hrpa drugih žena, po principu ‘sve vi žene ste iste..’ (ak ne iste, a ono bar slične). Taj pristup se vidi iz više njegovih postova, ovaj koji sam citirala mi je vrh. Pa onda kad se, očito, ne uspijeva na zadovoljavajuć način razračunati s bivšom, valjda dobiva neku satisfakciju iz dovođenja u red drugih žena.
    opet iz početka. tako možemo u nedogled. jedno te isto, bez da si pročitala. Unatoč tome da sam pristojno objasnio svaki detalj, i pristojno mene se optužuje da sam frustriran. pa imate li vi arugumete ili ćete sa tim parolala u nedogled?

a kaj da ja pretpostavim kad npr vi tvrdite da bi treba samo sve više i više plaćati i da nebi smio odlučivati na što trošim novac? pa daj pročitaj, svaki detalj sam objasnio a ne parole samo. i neke stereotipove pisati.

Stranica 4 od 15 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •