Stranica 6 od 15 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 748

Tema: Dogovor oko iznosa alimentacije

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mora dijete nikad vidjeti ove postove, ako je takav stav, sigurno mu nece promaknuti

pišeš gluposti, jer te sustav naučio tome. citati i parole, a ni jedan argument nebi pročitala i shvatila da nisi u pravu. djete ima sve. A ono zašto sam se javio ovdje sad ću dolje copy-past odgovor od prije.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

na pitanje gore

Citiraj main prvotno napisa Vidi poruku
    možeš ignorirati i reći da ne vidiš, ali za svaku stvar koju sam napisao imam argument.

1. ovdje sam se registrirao iz razloga jer se na formu spominju zaista preveliki iznosi alimentacije i to se smatra pod normalnim. npr 1700kn ili 2300kn na plaću od 7500kn. pa je to normalno?? nije

ili ovdje gore se spominje max 50%, kao 50% plaće. wtf? pa kak bi to moglo biti u redu.

2. 1100kn je sasvim dovoljna alimentacija za djete od 6 do 14 godina. ako druga strana doda nešto. ispada da se ima 1600-1700kn mjesečno samo tako. pa ja za sebe nemam toliko, a ipak moram na posao doći. o čemu vi pričate. osim tih stvari kako jako volite svoje djete i dale bi mu i 15000kn na mjesec. pa dajte, ako imate. ja nemam i djete dijeli sudbinu roditelja.

3. to kaj branim svoje argumente ne znači da se svađam, niti frustriran. pa ja branim mušku stranu, a ne da ispadne da se po netu piše da je alimentacija 2000kn i bude se to počelo smatrati kao normalno.. e pa nije normalno.to je prenapuhano.
    Posljednje uređivanje od main : 23.08.2016. at 08:28

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ajme main jel ti imaš posao?
    mislim, daj radi umjesto da tu bljezgariš po forumu.

evo recimo, moje jedno dijete potroši više nego ja.
    meni je dosta da imam za kavu i neki gablec.

djeca se nisu sama rodila nego smo ih mi željeli i stvorili. znači, svaki normalan roditelj će im omogućiti školovanje, razl.aktivnosti itd.

Pobogu pa što bi dijete trebalo biti ukraćeno svega, jer jelte, ja radim, a on šmrkavac kaj će on trošiti novce koje nije zaradio.

Pobriši si profil da ti dijete nikad ne pročita ove tvoje postove.

ili jednostavno budi faca, prestani plaćati alimentaciju, i kaj ja znam svaki tjedan dođi malom s 20 dgk salame i već kaj ti procijeniš da bi dijete trebalo jesti i bok.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači ti i muž imate plaće u mojem rangu, 2x ste i dajete 2x više. dakle ti u biti daješ manje nego ja za djete. matematički. a meni pišeš nešto? wtf??

ne, nebi trebao osnovati novu obitelj, samo zato da djetetu se može kupovati skuplja igračka ja bi mogao ostati sam wtf?! o čemu ti to??
    Nista te nisam razumjela. x2 znaci da imam dvoje djece

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

main ja danima citam ovaj tvoj krizarski rat na ovom forumu, pa kad inzistiras ima i familija koje prezive s 1100 kn. kako ja nemam pojma, jer na srecu nisam morala uciti se i toj vratolomiji.

ne shvacam tvoju potrebu da svima ali svima objasnis da nisu u pravu. cak i tang, s cijim postovima se slazem.

Sto bi ti tocno zelio nama reci?
    da su muskarci ugrozeni jer majkama uglavnom dodjeljeno je dijete? skrbnistvo koliko ja znam u HR se dijeli bez obzira kod koeg roditelja je dijete. Neko bi morao grdo zabraljati. sto se tice toga da je kod majki evo ja znam cak 2 muskarca kod kojih su djeca. jer su majke bile te koje su zaljele "slobodu".

koliko vidim napisano da je da sudovi dodjeljuju alimentaciju prema primanjima gdje se obraca pozornost i na zaduzenja ili ti ga kredite. Tvoja alimentacija je 1100 kn. O onih 2000-3000 kn pa i 9000 nema smisla bas ratovati jer ja bas i ne znam puno ljudi (bilo majki bilo oceva koji daju te iznose). no vjerujem da ih ima, pogotovo u menagerskom svijetu. ne znam ih puno, a i one koje znam ili nemaju dijete ili su jos u braku.
    Ne kuzim cemu svadja. Dijeca kostaju, skola htjeli mi to prizanti ili ne nije besplanta.

Ako imas problem s majkom svog djeteta oko trosenja tih 1100 kn koje ti mjesecno dajes, mozda je bolje da svu ovu energiju utrosis na dogovor s njom. tesko je vjerojatno, jer da vam ide glatko dijelili bi tih tvojih 7000 kn jos i sad. ali osobno mi se cini da je puno bolje za tebe i tvoje dijete da eto nekako se nadjete, pa da ti ona kaze na sta trosi.

i osobno kao i vecinu forumasica me uvrjedilo da se zene zele udati samo za ljude koji zaradjuju vece iznose, to je kao da bilo koja od nas kaze da si ti muska svinja koja ne zeli ulagati u svog sina nista vise od onoga sto mu je sud rekao. a vjerujem da nije tako.

sirius za ovo muska svinja slobodno mi spucaj karton.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Nista te nisam razumjela. x2 znaci da imam dvoje djece
    ok sorry. mislio da 2 puta toliko dajete skupa za jedno djete.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

1100 kuna je apsolutno dosta za dijete ako ne i previše.
    Ne treba dijete tenisice za 200 kn kad ima i za 100 pa i manje.
    Jakna se može naći isto za 100 kn.
    Sad po rasprodajama ima i povoljnijih cijena od te, a i ne kupuje se odjeća svaki mjesec.
    Dijete ne mora dodatno učiti jezike ili ići u glazbenu, na sport...i evo uštede.
    Ne mora studirati.
    Može završit trogodišnju za krovopokrivača, a to je deficitarno zanimanje i otvorit obrt i imat svoj biznis. U tom slučaju mu niš ne znače ni jezici, ni tenis, ni violina.
    Dakle, mama ga samo treba dobro hraniti da bude jak i da može skakutat po krovovima.
    Imali smo temu o tome kako ne moraju svi u gimnazije i na faks pa evo.
    Zašto bi svi pa i ovaj mali morali na dodatne aktivnosti?
    Zašto mora na more?
    Ili nositi TH jaknu i tenisice?
    Ne mora i ne treba.
    Za kino postoji Cinestar srijeda na koju i moja kći ciljano ide s prijateljicama zbog jeftinije ulaznice.
    Isto tako postoje i stipendije za koju i ovaj mali može participirat.
    I da, 1100 kn je dosta, ako ne i previše.
    Imala sam period u životu kad sam živjela s puno manje.
    Već sam pisala o tome pa da se ne ponavljam.
    I mojoj kćeri nije falilo ništa.
    Prioritet nam je bio preživjeti i gle čuda: ne da smo preživjeli, već smo živjeli sasvim normalno.
    I tako sedam godina dok muž nije dobio sudski spor i vraćen na posao.
    I mala je imala sve i jaknu i tenisice i školu stranih jezika i tkd i pc i sviranje gitare i za jesti i kino, kazalište, more.
    Sve!
    I izrasla je u dobru i skromnu osobu.
    Muž i ja smo imali osnovno, ali gladni nismo bili.
    Ni dužni jedne jedine lipe.
    I auto smo zadržali zbog male i uspijevali ga održavat.
    A ja sam radila tri posla, umirala od umora, ali druge nije bilo.
    Ne bi vjerovali koliko toga se nudi zapravo potpuno besplatno.
    Samo treba potražiti i iskoristiti.
    Moja kći je s Udrugom za epilepsiju bila deset dana u Selcu da ni kune nije potrošila. Čak ni na sladoled i to kao i pizze i ulaznice za muzeje i kino su im platili.
    Bandić to financira, kažu.
    Pa hvala mu od srca što daje djeci.
    I tako i drugdje i zašto to ne iskoristiti.
    A ovo dvoje bivših supružnika bi se trebali dogovorit pa zajedno stisnut rit i da mogu otplatit stanove i da mali dobije najviše što može.
    Ali za to treba suradnja i razum, a ne rasipavanje frustracija po forumu.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    ajme main jel ti imaš posao?
    mislim, daj radi umjesto da tu bljezgariš po forumu.

evo recimo, moje jedno dijete potroši više nego ja.
    meni je dosta da imam za kavu i neki gablec.

djeca se nisu sama rodila nego smo ih mi željeli i stvorili. znači, svaki normalan roditelj će im omogućiti školovanje, razl.aktivnosti itd.

Pobogu pa što bi dijete trebalo biti ukraćeno svega, jer jelte, ja radim, a on šmrkavac kaj će on trošiti novce koje nije zaradio.

Pobriši si profil da ti dijete nikad ne pročita ove tvoje postove.

ili jednostavno budi faca, prestani plaćati alimentaciju, i kaj ja znam svaki tjedan dođi malom s 20 dgk salame i već kaj ti procijeniš da bi dijete trebalo jesti i bok.
    opet parole i ništa više.

ja moram imati novaca da dođem do posla. djete nema takve troškove kakve ja imam.

i skuži koji su to izljevi, budi faca i ne plaćaj. pa mi se za par godina nakupe kamate i platim svejedno. mislim imaš ti kakav argument pa da ga napišeš ili?

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    main ja danima citam ovaj tvoj krizarski rat na ovom forumu, pa kad inzistiras ima i familija koje prezive s 1100 kn. kako ja nemam pojma, jer na srecu nisam morala uciti se i toj vratolomiji.

ne shvacam tvoju potrebu da svima ali svima objasnis da nisu u pravu. cak i tang, s cijim postovima se slazem.

Sto bi ti tocno zelio nama reci?
    da su muskarci ugrozeni jer majkama uglavnom dodjeljeno je dijete? skrbnistvo koliko ja znam u HR se dijeli bez obzira kod koeg roditelja je dijete. Neko bi morao grdo zabraljati. sto se tice toga da je kod majki evo ja znam cak 2 muskarca kod kojih su djeca. jer su majke bile te koje su zaljele "slobodu".

koliko vidim napisano da je da sudovi dodjeljuju alimentaciju prema primanjima gdje se obraca pozornost i na zaduzenja ili ti ga kredite. Tvoja alimentacija je 1100 kn. O onih 2000-3000 kn pa i 9000 nema smisla bas ratovati jer ja bas i ne znam puno ljudi (bilo majki bilo oceva koji daju te iznose). no vjerujem da ih ima, pogotovo u menagerskom svijetu. ne znam ih puno, a i one koje znam ili nemaju dijete ili su jos u braku.
    Ne kuzim cemu svadja. Dijeca kostaju, skola htjeli mi to prizanti ili ne nije besplanta.

Ako imas problem s majkom svog djeteta oko trosenja tih 1100 kn koje ti mjesecno dajes, mozda je bolje da svu ovu energiju utrosis na dogovor s njom. tesko je vjerojatno, jer da vam ide glatko dijelili bi tih tvojih 7000 kn jos i sad. ali osobno mi se cini da je puno bolje za tebe i tvoje dijete da eto nekako se nadjete, pa da ti ona kaze na sta trosi.

i osobno kao i vecinu forumasica me uvrjedilo da se zene zele udati samo za ljude koji zaradjuju vece iznose, to je kao da bilo koja od nas kaze da si ti muska svinja koja ne zeli ulagati u svog sina nista vise od onoga sto mu je sud rekao. a vjerujem da nije tako.

sirius za ovo muska svinja slobodno mi spucaj karton.
    ja svakome tko meni napiše neki argument koju me ne stoji, a realno idirektno napada mene, njemu odgovorim.

znači žene smiju pisati kaj žele, a ja se bunim protiv toga da se ne piše nekaj kaj stoji. ja odmah idem u rat?
    ja nemam problema, ali reagirao sam zato jer da je po ovom kako se ovdje piše ja bih imao problema.kaj da moram plaćati cifre koje se tu navode i kao da su normalne?? 1100kn mu mogu dati od svoje plaće. za više nemam ni ja. nisam ja kriv što je firma gdje sam radio propala i morao sam otići raditi u jednu gdje sad imam 7000kn plaću, a to sigurno nije dovoljno da si riješim stambeno pitanje. da prije nisam nešto uštedio i dao pola za nekretninu sad bi spavao gdje? u parku? dao bi ja djetetu (namjerno nigdje nisma napisao spol) više ali nemam ni za sebe.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

život je danas skup!
    mislim, da svi mi, s prosječnim plaćama, vodimo iste bitke.
    imamo kredite, moramo jesti, oblačiti se, školovati djecu.

novca nikad dosta.

stvarno si naporan s tih 1100 kuna.

lijepo piši žalbu i reci neka ti smanje iznos alimentacije, ja ti stvarno više ne znam što bi ti rekla.

Nakuckao si 6 stranica, i još uvijek piliš po istom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja svakome tko meni napiše neki argument koju me ne stoji, a realno idirektno napada mene, njemu odgovorim.

znači žene smiju pisati kaj žele, a ja se bunim protiv toga da se ne piše nekaj kaj stoji. ja odmah idem u rat?
    ja nemam problema, ali reagirao sam zato jer da je po ovom kako se ovdje piše ja bih imao problema.kaj da moram plaćati cifre koje se tu navode i kao da su normalne?? 1100kn mu mogu dati od svoje plaće. za više nemam ni ja. nisam ja kriv što je firma gdje sam radio propala i morao sam otići raditi u jednu gdje sad imam 7000kn plaću, a to sigurno nije dovoljno da si riješim stambeno pitanje. da prije nisam nešto uštedio i dao pola za nekretninu sad bi spavao gdje? u parku? dao bi ja djetetu (namjerno nigdje nisma napisao spol) više ali nemam ni za sebe.
    pa nije li sud uzeo u obzir tvoju funancijsku situaciju i prema njoj odredio.
    mogu ja traziti da mi neko da sto god zelim, ali ako nemam papir prema kome taj mora meni dati radi toga i toga ili nema medjusobnog dogovora džabe mi je traziti.
    tako da ne vidim ni mjesto panici ni kod tebe. sud je rekao 1100 kn i to tako je. e sad da li ti mozes ili da li ti zelis dati nesto vise, to je na tebi i na nikom drugom.
    a ako ti je puno pisi zalbu sudu. ali iz postova sam shvatila da je tebi iznos OK.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 23.08.2016. at 09:28

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    1100 kuna je apsolutno dosta za dijete ako ne i previše.
    Ne treba dijete tenisice za 200 kn kad ima i za 100 pa i manje.
    Jakna se može naći isto za 100 kn.
    sležem se. nemam ni ja za jaknu samo tako. tata realno nema posao, to kaj radim za 7000kn, smatram to kao hobi. posao se plaća ipak malo više.

Sad po rasprodajama ima i povoljnijih cijena od te, a i ne kupuje se odjeća svaki mjesec.
    Dijete ne mora dodatno učiti jezike ili ići u glazbenu, na sport...i evo uštede.
    može se s 1100 i druga strana da 500-600 ići na sve to. (1600-1700) i dalje nitko nije napisao zbroj nekih normalnih troškova koji bi to prešli.

Ne mora studirati.
    Može završit trogodišnju za krovopokrivača, a to je deficitarno zanimanje i otvorit obrt i imat svoj biznis. U tom slučaju mu niš ne znače ni jezici, ni tenis, ni violina.
    Dakle, mama ga samo treba dobro hraniti da bude jak i da može skakutat po krovovima.
    Imali smo temu o tome kako ne moraju svi u gimnazije i na faks pa evo.
    ovo je neki sarkazam koji nema smisla.
    ovdje je riječ o djetetu od 8-14 godina. a ne studentu. kasnije je iznos veći, a student može i raditi uz posao, kao što sam i ja uz studiranje.

Zašto bi svi pa i ovaj mali morali na dodatne aktivnosti?
    Zašto mora na more?
    Ili nositi TH jaknu i tenisice?
    Ne mora i ne treba.
    Za kino postoji Cinestar srijeda na koju i moja kći ciljano ide s prijateljicama zbog jeftinije ulaznice.
    Isto tako postoje i stipendije za koju i ovaj mali može participirat.
    I da, 1100 kn je dosta, ako ne i previše.
    to se može vrlo lako s onih 1600-1700 i za puno više ostane.

Imala sam period u životu kad sam živjela s puno manje.
    Već sam pisala o tome pa da se ne ponavljam.
    I mojoj kćeri nije falilo ništa.
    Prioritet nam je bio preživjeti i gle čuda: ne da smo preživjeli, već smo živjeli sasvim normalno.
    I tako sedam godina dok muž nije dobio sudski spor i vraćen na posao.
    I mala je imala sve i jaknu i tenisice i školu stranih jezika i tkd i pc i sviranje gitare i za jesti i kino, kazalište, more.
    Sve!
    I izrasla je u dobru i skromnu osobu.
    Muž i ja smo imali osnovno, ali gladni nismo bili.
    Ni dužni jedne jedine lipe.
    I auto smo zadržali zbog male i uspijevali ga održavat.
    A ja sam radila tri posla, umirala od umora, ali druge nije bilo.
    Ne bi vjerovali koliko toga se nudi zapravo potpuno besplatno.
    Samo treba potražiti i iskoristiti.
    Moja kći je s Udrugom za epilepsiju bila deset dana u Selcu da ni kune nije potrošila. Čak ni na sladoled i to kao i pizze i ulaznice za muzeje i kino su im platili.
    Bandić to financira, kažu.
    Pa hvala mu od srca što daje djeci.
    I tako i drugdje i zašto to ne iskoristiti.
    ne mora sve to prolaziti jer 1600-1700 su itekako i više nego dovoljno bez ovakvih stvar. da jesam spomenuo da ga vodim i na more svaku godinu. o čemu vi?
    hoću da vidim tu skriptu.

A ovo dvoje bivših supružnika bi se trebali dogovorit pa zajedno stisnut rit i da mogu otplatit stanove i da mali dobije najviše što može.
    Ali za to treba suradnja i razum, a ne rasipavanje frustracija po forumu.
    nitko ne treba stisnuti nikaj, samo ja branim svoje. a to kaj vi svakog tko se brani argumentima nazivate da je frustiran. to je iz one skripte. pravila i obrasci ponašanja u debatama.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

pa nije li sud uzeo u obzir tvoju funancijsku situaciju i prema njoj odredio.
    mogu ja traziti da mi neko da sto god zelim, ali ako nemam papir prema kome taj mora meni dati radi toga i toga ili nema medjusobnog dogovora džabe mi je traziti.
    tako da ne vidim ni mjesto panici ni kod tebe. sud je rekao 1100 kn i to tako je. e sad da li ti mozes ili da li ti zelis dati nesto vise, to je na tebi i na nikom drugom.
    a ako ti je puno pisi zalbu sudu. ali iz postova sam shvatila da je tebi iznos OK.
    vjerojatno budemo opet na sud, jer joj prijateljice pune glavu glupostima da bi trebao više plaćati. ne vele joj da neće dobiti i da će samo plaćati odvjetnika. ali i ja ću onda morati, a i ovako jedva platim sve od plaće do plaće. ja živim sam, a treba platiti i za stambeni kredit i za auto da mogu na posao.

pošto vodim malog na more,kupim mu još nešto na mjesec i čuvam račune..ne vidim na koju foru bi više dobio za plaćanje. ali evo moja bivša je onakva kakve se svi zgražate (s pravom) dok netko generalizira.

i zato me smeta, jer onda se po netu piše "2000kn alimentacija...ovo ono". a nije tako.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A kaj ti to točno braniš?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ahaaaaa
    To tebe žulja.
    Bojiš se suda i da bu određena veća alimentacija.
    I ne, ja nisam sarkastična.
    Ja sam realna.
    Ti nisi.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Je, tocno tako Tanci.
    Jer novac je tvoj.
    Ali i dijete je tvoje.
    Pa se pitam takoder sto ti tocno branis?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i ti si kopirala skirptu pa prepisuješ odgovore?
    Wou, sto smo pametni, pa nam ne preostaje ništa drugo, nego biti bezobrazan.

sto se tice argumenata, ako misliš da su ove tvoje frustracije s kojima nas zasipaš već 6 strana argumenti, no onda se žali ustavnom sudu i pokreni postupak za promjenu zakona.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vjerojatno budemo opet na sud, jer joj prijateljice pune glavu glupostima da bi trebao više plaćati. ne vele joj da neće dobiti i da će samo plaćati odvjetnika. ali i ja ću onda morati, a i ovako jedva platim sve od plaće do plaće. ja živim sam, a treba platiti i za stambeni kredit i za auto da mogu na posao.

pošto vodim malog na more,kupim mu još nešto na mjesec i čuvam račune..ne vidim na koju foru bi više dobio za plaćanje. ali evo moja bivša je onakva kakve se svi zgražate (s pravom) dok netko generalizira.

i zato me smeta, jer onda se po netu piše "2000kn alimentacija...ovo ono". a nije tako.
    a gle, svaka skola se placa, pa ce tako ovu i majka tvog sina platiti, ako trazi kruha preko pogace. a koliko je meni poznato, sudske troskove placa strana koja izgubi parnicu.
    sve u svemu sretno, a jedan post koji je tu napisan ne vjerujem da je mjerilo sudu, a sad sto se nekom snilo.......

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    život je danas skup!
    mislim, da svi mi, s prosječnim plaćama, vodimo iste bitke.
    imamo kredite, moramo jesti, oblačiti se, školovati djecu.

novca nikad dosta.

stvarno si naporan s tih 1100 kuna.

lijepo piši žalbu i reci neka ti smanje iznos alimentacije, ja ti stvarno više ne znam što bi ti rekla.

Nakuckao si 6 stranica, i još uvijek piliš po istom.
    naravno da po istom, istinu ne treba mijenjati kao ni činjenice.

nisi čitala i kaj da sad opet iz početka?

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ahaaaaa
    To tebe žulja.
    Bojiš se suda i da bu određena veća alimentacija.
    I ne, ja nisam sarkastična.
    Ja sam realna.
    Ti nisi.
    1. ovdje sam se registrirao iz razloga jer se na formu spominju zaista preveliki iznosi alimentacije i to se smatra pod normalnim. npr 1700kn ili 2300kn na plaću od 7500kn. pa je to normalno?? nije

ili ovdje gore se spominje max 50%, kao 50% plaće. wtf? pa kak bi to moglo biti u redu.

2. 1100kn je sasvim dovoljna alimentacija za djete od 6 do 14 godina. ako druga strana doda nešto. ispada da se ima 1600-1700kn mjesečno samo tako. pa ja za sebe nemam toliko, a ipak moram na posao doći. o čemu vi pričate. osim tih stvari kako jako volite svoje djete i dale bi mu i 15000kn na mjesec. pa dajte, ako imate. ja nemam i djete dijeli sudbinu roditelja.

draga ja sam realan. i branim realne argumente.

ne ne bojim se. jer znam da nema šanse da je tako.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Wou, sto smo pametni, pa nam ne preostaje ništa drugo, nego biti bezobrazan.

sto se tice argumenata, ako misliš da su ove tvoje frustracije s kojima nas zasipaš već 6 strana argumenti, no onda se žali ustavnom sudu i pokreni postupak za promjenu zakona.

a koju promjenu zakona bi ja to tražio? čisto da znam, jer mislim da nisi pročitala kaj je tema.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

a gle, svaka skola se placa, pa ce tako ovu i majka tvog sina platiti, ako trazi kruha preko pogace. a koliko je meni poznato, sudske troskove placa strana koja izgubi parnicu.
    sve u svemu sretno, a jedan post koji je tu napisan ne vjerujem da je mjerilo sudu, a sad sto se nekom snilo.......

nije to samo jedan post. net je pun takvih postova, i stvara se neko ozračje kao da je 2000kn normalna alimnetacija. muško pravo je da odgovori na takve "prijetnje". jer realno ako mi netko piše da bi plaćao 50% plaće. taj mi prijeti

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

draga ja sam realan. i branim realne argumente.

ne ne bojim se. jer znam da nema šanse da je tako.

Draga?!?
    Nisam ti ja draga.
    I daj se odluči: plaća ili džeparac?
    Jer si napisao da ti nemaš posao, već hobi za 7000kn.
    Realan nisi ni najmanje jer s jedne strane tvrdiš da je 1100 kn dosta, a s druge da je 7000 kn premalo za plaću i to u državi gdje masa ljudi radi za maksimalno 3000 kn, a akademski obrazovani za 5000 kn
    Joj, joj, bojim se da buš nadrapal na sudu.
    Itekako.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Draga?!?
    Nisam ti ja draga.
    I daj se odluči: plaća ili džeparac?
    Jer si napisao da ti nemaš posao, već hobi za 7000kn.
    Realan nisi ni najmanje jer s jedne strane tvrdiš da je 1100 kn dosta, a s druge da je 7000 kn premalo za plaću i to u državi gdje masa ljudi radi za maksimalno 3000 kn, a akademski obrazovani za 5000 kn
    Joj, joj, bojim se da buš nadrapal na sudu.
    Itekako.
    zakaj bi ja nadrapal na sudu? zato jer me ne voliš zbog mojih argumenata? tvoj problem.
    kaj će mi sud? uskratiti gablec? :D nema mi se kaj više uzeti trenutno s tom plaćom. (ja na taj posao gledao kao hobi jer bi poludio inače. posao se plaća ipak malo više.

7000kn sigurno nije dovoljno za rješavanje stambenog pitanja. alimentacijom se ne rješava stambeno pitanje.
    djete nema troškove kao odrastao muški koji mora ići na posao. ne znam koji dio ti nije jasan.

1100? ne draga (mislim tak pišeš da si nećeš priznati da si u krivu, pa me podjećaš na bivšu dragu) ako ja platim 1100 onda i druga strana mora dati 1100, dakle 2200. e to je dovljno. onda se kao drugoj strani iz razloga da kao ona pere i pegla ne računa da mora dati 1100 nego 400-600kn i evo draga mi smo na 1600-1700kn za 8 godišnje djete. a ja ipak imam 35 i moram doći na posao nekako.
    Posljednje uređivanje od main : 23.08.2016. at 10:41

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

i to u državi gdje masa ljudi radi za maksimalno 3000 kn, a akademski obrazovani za 5000 kn
    dakle netko radi za max 3000kn a ti veliš da mojem djetetu nebi bilo dovoljno 1700 kuna na mjesec. o čemu ti pričaš?

(1100 ja 400-600 druga strana)
    Posljednje uređivanje od main : 23.08.2016. at 10:43

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OK shvatili smo da ti tvojih 7000 kn nije bas dovoljno za ostvarrenje tvojih potreba. al sta je tu je.
    imas krasn topik di mi pohlepne zene raspravljamo kako rastegnuti lovu od mjeseca do mjeseca. pa mozda i tebi pomogne, mada mislim da je kranji zakljucak bio ako zelimo vise moramo zaraditi vise da ti kratim muke citanja. dakle umjesto dobro isplativog hobija trazi bolje placen posao.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

OK shvatili smo da ti tvojih 7000 kn nije bas dovoljno za ostvarrenje tvojih potreba. al sta je tu je.
    imas krasn topik di mi pohlepne zene raspravljamo kako rastegnuti lovu od mjeseca do mjeseca. pa mozda i tebi pomogne, mada mislim da je kranji zakljucak bio ako zelimo vise moramo zaraditi vise da ti kratim muke citanja. dakle umjesto dobro isplativog hobija trazi bolje placen posao.
    pa da. slažem se potpuno. i to stoji. potpisujem

samo opet ima nekaj kaj se kosi sa stavovima ovdje. dakle ja sam nemam dovoljno trenutno novaca, a ipak dajem dovoljno novaca za djete.
    i sad ja krenem na bolji posao i počinjem zarađivati malo više i imam skoro pa dovoljno. neki ovdje bi tada samo povećavali iznos alimentacije? znači ja sad nemam slobodu ali ju prema njima nikad niti nebi mogao imati???!! wtf?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Zvat nekoga draga jer te podsjeca na osobu koju ocito ne volis je vrijeđanje.
    Stvarno, stvarno ružno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, ja se vama divim koliko imate strpljenja.

što god vi napisale, on će i dalje drviti po svojem, svih 6 stranica piše jedno te isto, i od toga ne odustaje.

Main-a bi jednostavno trebalo ignorirati, ovako mu se daje na važnosti, koju nije zaslužio.

imam osjećaj da se ovdje došao svađati i svakim novim postom on uživa u tome.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

opet cu reci svoje trenutne frustracije jos nadogradjujes sa sto bi bilo ako bi bilo.
    sad imas alimetnaciju koja je dodjeljena. i s njom ti i majka tvog djeteta trebate odrediti sto treba djetetu omoguciti s kolicinom novca koja je dostupna.
    a ako zavrsite na sudu, onda ces sve svoje frustarcije tamo izlagati. Tanci ti je pokusala lijepo reci da nacin kojim iznosis svoje stavove mozda i nije pravi nacin. te da te to moze kostati na sudu, no rekao si da imas odvjetnika pa ce on/ona mozda bolje izraziti tvoju moc/nemoc.

sad kad smo sve razjasnili sto tebe u biti muci?

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    cure, ja se vama divim koliko imate strpljenja.

što god vi napisale, on će i dalje drviti po svojem, svih 6 stranica piše jedno te isto, i od toga ne odustaje.

Main-a bi jednostavno trebalo ignorirati, ovako mu se daje na važnosti, koju nije zaslužio.

imam osjećaj da se ovdje došao svađati i svakim novim postom on uživa u tome.

ne ja sam taj koji ima strpljenja. naravno da pišem isto. pa se činjenice ne mijenjaju samo zato jer svako malo dođe druga i postavi isto pitanje.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako zelimo vise moramo zaraditi vise da ti kratim muke citanja.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

opet cu reci svoje trenutne frustracije jos nadogradjujes sa sto bi bilo ako bi bilo.
    sad imas alimetnaciju koja je dodjeljena. i s njom ti i majka tvog djeteta trebate odrediti sto treba djetetu omoguciti s kolicinom novca koja je dostupna.
    a ako zavrsite na sudu, onda ces sve svoje frustarcije tamo izlagati. Tanci ti je pokusala lijepo reci da nacin kojim iznosis svoje stavove mozda i nije pravi nacin. te da te to moze kostati na sudu, no rekao si da imas odvjetnika pa ce on/ona mozda bolje izraziti tvoju moc/nemoc.

sad kad smo sve razjasnili sto tebe u biti muci?
    moj stav na sudu je takav da se neda srušiti. plaćam redovito, dovljno i vodim malog na more, toplice i masu toga sam mu kupio. ne vidim kaj bi to mene moglo koštati?
    bude mi sud uskratio gablec? :D samo to još imam.

ovdje nije stvar u moći/nemoći nego da samo prestane pisati gluposti da 1100kn nije dovoljna alimnetacija. kolko vidim nitko još nije nabrojao troškove koji prelaze 1600kn za djete od 8 godina

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

pa da. slažem se potpuno. i to stoji. potpisujem

samo opet ima nekaj kaj se kosi sa stavovima ovdje. dakle ja sam nemam dovoljno trenutno novaca, a ipak dajem dovoljno novaca za djete.
    i sad ja krenem na bolji posao i počinjem zarađivati malo više i imam skoro pa dovoljno. neki ovdje bi tada samo povećavali iznos alimentacije? znači ja sad nemam slobodu ali ju prema njima nikad niti nebi mogao imati???!! wtf?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Main, a po čemu te to ja podsjećam na bivšu?
    Ne bi išlo.
    Ja s tobom ne bih ni kavu popila, a kamo li obitelj zasnovala.
    Ja sam puno pametnija od tvoje bivše.
    S ovakvom retorikom ćeš jako loše proći svuda pa i na sudu.
    Savjetujem ti da pročitaš pravila foruma jer vrijeđanje ovdje nije dozvoljeno.
    A nemoj ni izmišljati i pisati da sam ja nešto napisala što nisam.
    Dobit ćeš ban i onda nećeš više moći "braniti mušku stranu" kako ti to voliš reći.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Zvat nekoga draga jer te podsjeca na osobu koju ocito ne volis je vrijeđanje.
    Stvarno, stvarno ružno.
    isprike

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Main, a po čemu te to ja podsjećam na bivšu?
    Ne bi išlo.
    Ja s tobom ne bih ni kavu popila, a kamo li obitelj zasnovala.
    Ja sam puno pametnija od tvoje bivše.
    S ovakvom retorikom ćeš jako loše proći svuda pa i na sudu.
    Savjetujem ti da pročitaš pravila foruma jer vrijeđanje ovdje nije dozvoljeno.
    Dobit ćeš ban i onda nećeš više moći "braniti mušku stranu" kako ti to voliš reći.

ti mene smiješ vrijeđati? po mojem ovo kaj si napisala, to je uvreda. jer neznaš me, nebi me prepoznala nikad u stvarno ali sam ja tako loš da ne bi ni kavu popila samnom. to je vrijeđanje

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

na što misliš. naravno da ako sam ti pridodao da si rekla nešto što nisi, nisam namjerno. ne mogu pratiti točno tko je tko napisao. sve se svelo ja protiv vas žena ovdje. a nisam vam ni neprijatelj ni ništa

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogu ja bit malo frustrirana?
    sto malo, puno frustrirana
    7000 ne za pravi posao, vec hobi
    em sto nisam bila pametna kod izbora zanimanja, nisam ni kod izbora hobija

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne neki ovdje, nego kako sam upratila zakon.
    zakoni odreduju alimentaciju, a nacini, iznosi i modaliteti su (uz sve poznate probleme da zakonodavstvo ne moze pokriti 100%no sve varijacije) radeni tako da stite djecu u najvecem mogucem stupnju. dakle radili su ih strucnjaci oslanjajuci se na znanje, iskustvo, statistike i tako dalje.

uz to, slobodu koju imaju ljudi bez djece, ljudi sa djecom naprosto nemaju. bez obzira da li sa djecom zajedno zive ili ne. i to je to.
    i to ukljucuje njihove buduce partnere, buduce obitelji, koji takode ne pocinju od nule, nego u svakoj metaforicki receno krizaljci i racunici su ukljuceni dijete/djeca iz prethodnog braka/veze.
    Posljednje uređivanje od seni : 23.08.2016. at 11:15

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a gle za mozda oni koji placaju alimentaciju 2500 imaju palcu 15000 kn.

evo za moju djecu:
    boravak 350 kn
    vanskolska aktivnost (jedno ide na balet drugo na teakwondoo) 250 kn
    strani jezik privatno 250 kn
    rodjendani minimalno mjesecno 150 kn (i to smatram dobrim mjesecom i meni su ti rodjendani bitna stavka u kucnom budgetu ne mogu im reci ne mozes, a opet kosta.)
    logoped minimalno 4x mjesecno 4x110 kn=44o kn (sta da ti kazem niti jedno ne znaju reci R kako bog zapovijeda, srecom to smo maknuli s grbace al kad su imali 8 su isli)

eto to je za jedno celjade. nisu niti ista jeli niti popili, niti obukli niti se razobolil, nit sam im ista kupila za skolu, niti izlet ili vec sta drugo za skolu platila, niti kazalista niti kina vidjeli, nit igdje otputovali i potrosili 1440 kn. e meni to moj budget dopusta. kad ne bude dopustao rezat ce se. gdje pa vec ce se naci.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

ne neki ovdje, nego kako sam upratila zakon.
    zakoni odreduju alimentaciju, a nacini, iznosi i modaliteti su (uz sve poznate probleme da zakonodavstvo ne moze pokriti 100%no sve varijacije) radeni tako da stite djecu u najvecem mogucem stupnju. dakle radili su ih strucnjaci oslanjajuci se na znanje, iskustvo, statistike i tako dalje.

uz to, slobodu koju imaju ljudi bez djece, ljudi sa djecom naprosto nemaju. bez obzira da li sa djecom zjedno zive ili ne. i to je to.
    i to ukljucuje njihove buduce partnere, buduce obitelji, koji takode ne pocinju od nule, negu svakoj metaforicki receno krizaljci i racunici su dijete/djeca iz prethodnog braka/veze.
    dakle u prijevodu ja nikad nebi mogao biti slobodan jer ako bi me krenulo samo bi više morao plaćati? a novu partnericu isto nebi mogao imati, ili bi morao tražiti neku koja ima sve jer joj ja s plaćom nebi mogao pružiti kad moram plaćati puno toga.

alimentacija ne može tako rasti kako neki ovdje tumaće. i mi koji smo otišli moram nastaviti život.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    mogu ja bit malo frustrirana?
    sto malo, puno frustrirana
    7000 ne za pravi posao, vec hobi
    em sto nisam bila pametna kod izbora zanimanja, nisam ni kod izbora hobija
    a ja ni sa skolom koju sam nedavno zavrsila nisam stigla do tog iznosa. al stas. mozda nam sirius dopusti temu ja sam frustrirana

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dakle u prijevodu ja nikad nebi mogao biti slobodan jer ako bi me krenulo samo bi više morao plaćati? a novu partnericu isto nebi mogao imati, ili bi morao tražiti neku koja ima sve jer joj ja s plaćom nebi mogao pružiti kad moram plaćati puno toga.

alimentacija ne može tako rasti kako neki ovdje tumaće. i mi koji smo otišli moram nastaviti život.
    i ja bih zivjela kako sam zivjela, bez da recimo navodim financije. ja bih recimo navecer citala knjigu i ne razmisljala o rucku za djecu i o tome sto ce obuci i da li imaju sve sto im treba za sutradan.

a ako imas drugu partnericu MM bi ti rekao zenu biras da je pametnija od tebe pa ti je lakse u startu. a mozda ce i ona biti zaposlena pa ce vam biti lakse.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

a gle za mozda oni koji placaju alimentaciju 2500 imaju palcu 15000 kn.

evo za moju djecu:
    boravak 350 kn
    vanskolska aktivnost (jedno ide na balet drugo na teakwondoo) 250 kn
    strani jezik privatno 250 kn
    rodjendani minimalno mjesecno 150 kn (i to smatram dobrim mjesecom i meni su ti rodjendani bitna stavka u kucnom budgetu ne mogu im reci ne mozes, a opet kosta.)
    logoped minimalno 4x mjesecno 4x110 kn=44o kn (sta da ti kazem niti jedno ne znaju reci R kako bog zapovijeda, srecom to smo maknuli s grbace al kad su imali 8 su isli)

eto to je za jedno celjade. nisu niti ista jeli niti popili, niti obukli niti se razobolil, nit sam im ista kupila za skolu, niti izlet ili vec sta drugo za skolu platila, niti kazalista niti kina vidjeli, nit igdje otputovali i potrosili 1440 kn. e meni to moj budget dopusta. kad ne bude dopustao rezat ce se. gdje pa vec ce se naci.

to za dvoje djece računaš neke stvari ili?
    i ja bi upisao strani jezik i išao u teretanu, ali nemam novaca. djete dijeli sudbinu roditelja.

ne idem ni ja u kino, ni u kazalište niti putujem jer nemam. nemam s tom plaćom jer nemam gdje živjeti trenutno i sve sam dao da imam polu namješten stan u kojem se još ni neda živjeti.niti bude još dugo.

upisala si logoped. to ispada kao će djete vječno plaćati 440kn. nedaj bog i neće sigurno. ne brini. to spada pod izvanredni trošak.

i opisala si trošak za dvoje djece. ja imam samo jedno. nažalost
    Posljednje uređivanje od main : 23.08.2016. at 11:21

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ot, ovdje nitko ne koristi usluge hzzo-a? Sve privatno plaćate? Moje obje cure su trebale fizioterapiju po rođenju i riješeno je preko hzzo-a (na kvalitetan način).
    Mogli smo ići i privatno, naravno. No, išli smo u Klaićevu i vježbali doma. I riješilo se.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

a ja ni sa skolom koju sam nedavno zavrsila nisam stigla do tog iznosa. al stas. mozda nam sirius dopusti temu ja sam frustrirana
    ti imaš sreće u ljubavi. netko u poslu. to je tak, budeš napredovala, našla bolje kad tad.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne ovo je trosak jednog djeteta, jer trazio si za jedno, napisala sam da jedno ide na teakwondo a drrugo na balet, al dodje na isto. u to nije uracunata oprema, natjecanja i jos 100 gluposti koje tamo izrode se.

logopeda su oboje isli u 8. godini, ali nestane logoped pojavi se neki drugi vrag (kao sto gore navedoh natjecanja, pregledi.......).

mene trenutno nesto sto nazivam hladni pogon dvoje djece dodje 2000 kn.
    opet kazem bez da su:
    ista jeli niti popili, niti obukli niti se razobolil, nit sam im ista kupila za skolu, niti izlet ili vec sta drugo za skolu platila, niti kazalista niti kina vidjeli, nit igdje otputovali
    to za dvoje djece računaš neke stvari ili?
    i ja bi upisao strani jezik i išao u teretanu, ali nemam novaca. djete dijeli sudbinu roditelja.

ne idem ni ja u kino, ni u kazalište niti putujem jer nemam. nemam s tom plaćom jer nemam gdje živjeti trenutno i sve sam dao da imam polu namješten stan u kojem se još ni neda živjeti.niti bude još dugo.

upisala si logoped. to ispada kao će djete vječno plaćati 440kn. nedaj bog i neće sigurno. ne brini. to spada pod izvanredni trošak.

i opisala si trošak za dvoje djece. ja imam samo jedno. nažalost

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    ot, ovdje nitko ne koristi usluge hzzo-a? Sve privatno plaćate? Moje obje cure su trebale fizioterapiju po rođenju i riješeno je preko hzzo-a (na kvalitetan način).
    Mogli smo ići i privatno, naravno. No, išli smo u Klaićevu i vježbali doma. I riješilo se.
    aha, ja koristim, ali logopeda bi docekao kad je vec bio gotov s njim. tako da s obzirom da smo u tom trenu mogli smo si olaksali, jer nam je bio kraj kuce, jer nismo morali u ZGB autom.......
    Posljednje uređivanje od spajalica : 23.08.2016. at 11:27

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    A da nije?

Stranica 6 od 15 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •