nema tu nikakovog prijevoda.
ja nisam pravnik, ali ako sam dobro shvatila zakon alimentaciju odreduje i u odnosu na primanja roditelja koji alimentaciju placa. to je tocno, ili?
dakle, ako to po tebi nije ok, jer mislis da treba postojati samo jednan iznos odreden za svu djecu, nevezano da li roditelj koji placa alimentaciju zaraduje 5000 ili 50 000, ili 500000 (po meni je ok da iznos ovisi i o kolicini primanja koja osoba ima, ali nemam vremena to sad obrazlagati, a iskreno receno, ne vidim puno smisla objasnjavati nesto, sto je samorazumljivo), a onda nadi istomisljenike, pa krenite u promjenu zakona - mada sumnjam da bi vam to polucilo plodove.
uz to ja uopce ne razumijem od cega bi ti to trebao biti slobodan? od djeteta, od uzdrzavanja, od cega?
a jos manje razumijem zasto bi tvoja partnerica "trebala imati sve"?
maloprije si nam objasnjavao da dijete u financijskom smislu dijeli sudbinu roditelja. pa eto nema za dodatne aktivnosti. eto nema.
isto tako partneri (i stari i novi) dijele isto tako svoju "financijsku sudbinu". zajednicku.
dakle novi partner ili nova partnerica osobe koja iz bivse veze ima dijete, naprosto dijele tu sudbinu.
a ne mogu zamisliti da bi si covjek (i zena i muskarac) zelio ili prihvacao novog partnera koji to postojece dijete ne prihvaca ili ignorira, ili naprosto ne razumije odgovornost koja iz toga proizlazi.